BBC και Netflix ετοιμάζουν τον Τρωικό Πόλεμο με δημιουργούς δύο απίθανους τύπους
Βρείτε μας στο
Χωρίς κατηγορία

BBC και Netflix ετοιμάζουν τον Τρωικό Πόλεμο με δημιουργούς δύο απίθανους τύπους

Πάρε ένα Night Manager, πάρε ένα Black Mirror, βάλε τα στο μπλέντερ και θα βγάλεις το καλύτερο μιλκσέικ που υπήρξε!

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουν αναρωτηθεί για ποιο λόγο η ελληνική μυθολογία δεν τροφοδοτεί πολύ περισσότερο τη μυθοπλασία του σινεμά; Πιθανότατα πολύ λίγες εσείς. Εμείς πάντως αναρωτιόμαστε από την εποχή του Clash of Titans. Με τόσους πολλούς σκηνοθέτες να μπορούν να διαχειριστούν ένα πεδίο και να βγάλουν καλό αποτέλεσμα. Με τόσα πολλά τεχνολογικά μέσα, ώστε να υπάρξει κάτι όσο πιο αληθοφανές γίνεται. Ε, πλησιάζει η στιγμή που οι απορίες μας θα μπουν σε κάποιο χρονοντούλαπο. Το Netflix και το BBC ετοιμάζουν κάτι πραγματικά επικό.

Ο Τρωικός Πόλεμος είναι ένα θέμα που έχει παίξει αρκετά. Και με την Τροία με τον Μπραντ Πιτ, αλλά και σε ταινίες για την ζωή του Οδυσσέα. Όλα αυτά όμως βρίσκονται γύρω στα 13 χρόνια πίσω. Μέσα σε αυτό το διάστημα είδαμε το μέτρο Percy Jackson, την τριλογία του Clash of Titans που δεν έθελξε τρελά (εγώ ποτέ δεν κατάλαβα ότι έπαιξε και η Ρόζαμουντ Πάικ) και τις δύο καλές ταινίες για τους 300. Δεν το λες και ικανοποιητικό – ποσοτικά και ποιοτικά – δείγμα. Ιδίως όταν μιλάμε για ένα πεδίο που θα μπορούσε να δώσει κυριολεκτικά έπη στο κοινό και να βάλει από κάτω ως και το Avatar.

Γι΄αυτό η σύμπραξη Netflix και BBC που ανακοινώθηκε πριν δέκα μέρες, είναι λόγος χαρούμενης προσμονής. Όχι μόνο γιατί θα μπούμε σε μυθολογικό mode.

Αλλά πρώτον γιατί θα είναι σειρά. Δεύτερον γιατί ο ένας από τους δύο «εταίρους» είναι μανούλα στην αποτύπωση. Δες το The Crown και το War and Peace για να καταλάβεις. Τρίτον και εξίσου συναρπαστικό-σημαντικό. Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να το φέρουν εις πέρας είναι ο Ντέιβιντ Φαρ, δημιουργός του Night Manager, και ο Όουεν Χάρις, σκηνοθέτης του San Junipero.

BBC και Netflix ετοιμάζουν τον Τρωικό Πόλεμο με δημιουργούς δύο απίθανους τύπους

Όπου San Junipero, βάλε ένα από τα καλύτερα επεισόδια που γέννησε η τηλεόραση και ιδίως αυτή η μυθική σειρά, το Black Mirror.

Έχουμε ήδη και τίτλο για τη σειρά. «Troy: Fall of A City» με τα γυρίσματα να ξεκινούν προς τον Απρίλιο στη Νότιο Αφρική και συγκεκριμένα στο Κέιπ Τάουν. Το IMDB έχει βγάλει στη δημοσιότητα μέχρι και το κόστος κάθε επεισοδίου που λογίζεται στα 2 εκατομμύρια λίρες. Αντιλαμβάνεται κανείς σε τι επίπεδα θα κινηθεί το κομμάτι των εφέ. Ονόματα για το καστ δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά πότε μας άφησαν ανικανοποίητους το BBC και το Netflix, για να το κάνουν τώρα σε ένα τόσο ευοίωνο σημείο. Άλλωστε, ο σχεδιασμός της σειράς γινόταν κοντά δύο χρόνια. Κι αυτό λέει ακόμα περισσότερα για το πόσο προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια θα είναι. Η λογική λέει ότι θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία στις αρχές του 2018.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)