Τι χρώμα κάλτσες δεν πρέπει να βάζεις ποτέ!
Βρείτε μας στο

Κάλτσες. Ό,τι πιο υποτιμημένο αξεσουάρ μπορείς να βρεις στην γκαρνταρόμπα ενός άνδρα. Κάτι σαν τη ντομάτα στο πιτόγυρο που βοηθάει στο να γλιστράει στον λαιμό.

Θυμίζει το κλασικό ανέκδοτο με το παντρεμένο ζευγάρι όπου η γυναίκα λέει στον άντρα πως πιστεύει ότι υποτιμά ένα από τα τρία παιδιά κι εκείνος της απαντά «Ποιο λες; Τον Δημήτρη, τη Μαρία ή τον χοντρό»; Ε, κάπως έτσι φερόμαστε κι εμείς στις κάλτσες.

Τι χρώμα κάλτσες δεν πρέπει να βάζεις ποτέ!

Η ανδρική κάλτσα περνάει μεγάλα ζόρια στο ανδρικό πόδι, μας δυσκολεύει την ζωή και το Menshouse.gr είναι εδώ για να σου δώσει και πάλι την λύση.

Οι βασικοί κανόνες είναι πιο απλοί από όσο πιστεύεις αλλά όχι και τόσο ώστε να μείνεις μόνο στην άσπρη κάλτσα. Οι περισσότεροι άνδρες έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι οι κάλτσες αποτελούν αναγκαιότητα ώστε να μην κρυώνει, ιδρώνει ή χτυπάει το πόδι και δεν δίνουν καμία μα καμία σημασία στο δήθεν «αδιάφορο» αξεσουάρ που θα τελικά θα απογειώσει το στυλ τους. Κι όμως.

Τι χρώμα κάλτσες δεν πρέπει να βάζεις ποτέ!

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικά tips για επιτυχημένους συνδυασμούς αλλά και το τι τελικά απαγορεύεται να κάνεις ώστε να μην τα καταστρέψεις όλα.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Άσπρη κάλτσα


Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι. Ο Νο1 κίνδυνος που καταστρέφει τα πάντα από την ώρα που μπει στο πόδι. Η εύκολη λύση που έχουμε όλοι στο συρτάρι μας και σε συνδυασμό με σκούρο παντελόνι σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία. Στο πρώτο σταυροπόδι θα αποκαλυφθεί η… αλήθεια και στην καλύτερη περίπτωση θα την γλιτώσεις με έναν χλευασμό τύπου «Michael Jackson».

Τι χρώμα κάλτσες δεν πρέπει να βάζεις ποτέ!

Και σε βλέπω να φεύγεις από το ραντεβού ή το γραφείο με Moonwalk. Δεύτερον, δεν ταιριάζουν με τίποτα. Όχι όσο και να στύβεις το κεφάλι σου δεν θα βρεις την τέλεια επιλογή. Άστο σου λέω, δεν. Στα αρνητικά τους, επίσης, ότι τις έχουμε συνδυάσει με αθλητικό ύφος και το χειρότερο ότι λερώνονται εύκολα

Έντονα χρώματα


Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η μόδα που θέλει τις ανδρικές κάλτσες σε έντονα και φωτεινά χρώματα. Το ρίσκο είναι μεγάλο. Αν δεν είσαι ο Karl Lagerfeld, τότε φρόντισε να πάρεις μια δεύτερη γνώμη. Για να πετύχει κάποιος το τέλειο αποτέλεσμα θα πρέπει να γνωρίζει και πως να τα συνδυάσει, αλλιώς θα είναι σαν κλόουν. Φρόντισε να μην είσαι εσύ αυτός.

Κάλτσες με λογότυπα


Προσοχή, προσοχή. Αποφεύγουμε τις κάλτσες με τα λογότυπα διότι παραπέμπουν σε αθλητικό ύφος. Συν τοις άλλοις, τα μεγάλα λογότυπα θεωρούνται κακόγουστα…

Τι χρώμα κάλτσες δεν πρέπει να βάζεις ποτέ!

Διαφορετικές κάλτσες


Σίγουρα θα το έχετε συναντήσει. Είτε από συμμαθητή, είτε από συνάδελφο ή έστω τυχαία στο λεωφορείο. Είναι κάτι που συνηθίζεται από αρκετούς άνδρες. Άλλοι κάνουν λόγο πως πρόκειται για γούρι.

Μία αρχαία δοξασία αναφέρει πως έτσι απομακρύνεις το κακό μάτι. Κάποιοι άλλοι -πιο τολμηροί- το κάνουν για αστείο (δεν γέλασε ποτέ κανείς). Σημασία έχει πως είναι κακόγουστο και πραγματικά καλύτερα να βγεις στον έξω κόσμο με γυμνό πόδι

Τι χρώμα κάλτσες δεν πρέπει να βάζεις ποτέ!

Ξεθωριασμένες κάλτσες

Εδώ δεν υπάρχουν λόγια. Τρύπιες και ξεθωριασμένες κάλτσες δεν έχουν χώρο στη ντουλάπα μας. Δεν τις μαντάρουμε, ούτε έχουμε στο μυαλό μας «έλα μωρέ μέσα από το παπούτσι, ποιος θα τις δει»; Τις πετάμε!

Tips για τέλειο συνδυασμό

  • Με τζιν ή σορτς σε συνδυασμό με casual ή αθλητικό παπούτσι: Σκουρόχρωμες, μονόχρωμες, χαμηλές κάλτσες.
  • Με ανοιχτόχρωμο παντελόνι (μπεζ, ανοιχτό γκρι) και casual προς καλό παπούτσι: Μονόχρωμες, ανοιχτόχρωμες κάλτσες μέχρι τον αστράγαλο.
  • Με σκουρόχρωμο παντελόνι και καλό παπούτσι: Κάλτσες με χρώματα και σχέδια.
  • Με κοστούμι και καλό παπούτσι: Κάλτσες μέχρι τη γάμπα, σκουρόχρωμες, μονόχρωμες (ή αν είσαι τολμηρός και ξέρεις να συνδυάζεις μονόχρωμες σε έντονα χρώματα).
  • Τέλος ο γενικός, βασικός και πιο ασφαλής κανόνας είναι όταν φοράς κοστούμι να ταιριάζεις τις κάλτσες χρωματικά. Δηλαδή γκρι κοστούμι, γκρι κάλτσες.
  • Σε περίπτωση που δε φοράς κοστούμι, τότε μπορείς να συνδυάσεις τις κάλτσες με το παντελόνι ή με τα παπούτσια που θα φορέσεις. Αν φορέσεις καλά παπούτσια και καλό κοστούμι, φρόντισε οι κάλτσες να είναι «καλές». Συνήθως μονόχρωμες σε «ήρεμα» χρώματα (γκρι, καφέ, μπλε, μαύρες).