Τα πιο «μαύρα» στρατόπεδα στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο
Άντρας

Τα πιο «μαύρα» στρατόπεδα στην Ελλάδα

Όπως σοφά έχει πει και η Τσιλα (και ταιριάζει γάντι στην περίσταση): «Μαύρη, μαύρη, μαύρη μου έχεις κάνει τη ζωή μου… Μαύρη!»

Τα πόδια επιδεικτικά πάνω στο τραπεζάκι του θαλαμοφύλακα, προκειμένου να φαίνονται τα λευκά παπούτσια γυμναστικής του Ελληνικού Στρατού- που αν κάνεις το λάθος και γυμναστείς μ’ αυτά το καλύτερο που μπορεί να σου «τύχει» είναι οκταπλή ρήξη αχίλλειου τένοντα. Όχι, όχι: φυσικά και δε φοράμε αρβύλες- τι είμαστε, τίποτα ψάρακες που δεν έχουν βύσμα ούτε για δείγμα;

Δίπλα μας, ένας κουβάς καφές τον οποίον ρουφάμε ανά τακτά διαστήματα. Εννοείται δε φοράμε την ΑΤ- μας πιέζει στη λεκάνη κι αυτό είναι επίφοβο για όσους θέλουμε να γεννήσουμε με φυσιολογικό τρόπο (επειδή, εννοείται, μας έχουν γκαστρώσει οι ανώτεροι).

Τα πιο «μαύρα» στρατόπεδα στην Ελλάδα

Περνάει ο διοικητής από δίπλα μας, του λέμε «Πού χάθηκες εσύ ρε παλιομ@λάκα;», μας απαντάει ότι είμαστε «απίδια» (ή κάτι ομόηχο τέλος πάντων…), κάνουμε high five κι έπειτα επιστρέφουμε στον ύπνο μας εν ώρα υπηρεσίας, γιατί απλά μπορούμε.

Σας αρέσει η εικόνα αυτού του πιο-βύσμα-αργοπεθαίνεις φαντάρου; Αν ναι, τότε σταματήστε εδώ την ανάγνωση. Γιατί, βλέπετε, ακολουθεί η λίστα με τα 5 πιο «μαύρα» στρατόπεδα στην Ελλάδα, τα οποία φέρνουν αυτομάτως στο μυαλό Τσίλα…

1) ΔΑΝ Μεγίστης Καστελόριζου

«Παραμεθόριος τουρισμός» είπατε; Ναι, καμία σχέση: οι υπηρεσίες κρατάνε περισσότερο κι από τις διαφημίσεις του STAR, η αγαπημένη λέξη των φαντάρων είναι μία θηλυκού γένους χωρίς, όμως, να είναι το όνομα της κοπέλας τους («εμπλοκή»), ο ύπνος είναι πιο σπάνιος κι από εύγευστο Godzilla και, εν ολίγοις, όποιος έχει υπηρετήσει εκεί ψάχνει τρόπο να δανειστεί το μαραφέτι που είχαν στο “Men in Black” προκειμένου να διαγράψει τη θητεία του από τη μνήμη του.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

2) 502 ΜΤΠ Καβύλης

Το πράγμα έχει ως εξής: βραδινές ασκήσεις, σκηνάκια που σε «τεντώνουν» (εσένα και τα νεύρα σου μαζί), πυρ και κίνηση σε βαθμό που τα οπίσθιά σου να έχουν πάρει φωτιά, φυλάκια (στα οποία δεν έχει φιλάκια από τους ανώτερους, αλλά περνάνε κατευθείαν στην ερωτική πράξη όσον αφορά στις υπηρεσίες), περισσότερες πορείες κι από τους διαμαρτυρόμενους συνταξιούχους και πάμε πάλι από την αρχή.

Καλώς ήλθατε στη μαγευτική Ορεστιάδα…

Τα πιο «μαύρα» στρατόπεδα στην Ελλάδα

3) 164 ΤΕ Σάμου

Είναι κατανοητό: άπαντες μπερδεύουν το συγκεκριμένο στρατόπεδο με το παλάτι των Βερσαλλιών- και πώς όχι, άλλωστε; Η θέρμανση το χειμώνα θυμίζει γυναίκα που έχει περίοδο (είναι, δηλαδή, με τα κέφια της κι άλλοτε έρχεται, ενώ άλλες φορές όχι), οι θάλαμοι- όπως αναφέρουν όσοι έχουν υπηρετήσει εκεί- θα μπορούσαν κάλλιστα να φιλοξενούν πολικές αρκούδες, καθώς θα αισθάνονταν σα να βρίσκονταν στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ οι υπηρεσίες θυμίζουν το περσινό ρεκόρ των Golden State Warriors μέχρι τον Δεκέμβρη (24-1).

Ομορφιές: η Σάμος δεν είναι για αυγολέμονους…

4) 508 Μκ/Τπ Ρίζια Έβρου

Η επιτομή της «πινέζας»: μπορείς να φτάσεις στην Τουρκία μέχρι να πει ο Βασίλης Τσιάρτας «κύμινο», μιας και τα σύνορα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Οι κατά καιρούς καταγγελίες των φαντάρων κάνουν λόγο για θαλάμους στους οποίους το νερό της βροχής είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο κι αυτή το εκμεταλλεύεται κάνοντας αρμένικες βίζιτες, το να μην έχεις μια μέρα υπηρεσία ισοδυναμεί με θαύμα αντίστοιχο με τον Φάρο της Αλεξάνδρειας, ενώ τα σκηνάκια εμφανίζονται με τη συχνότητα που κάνει μια γκόμενα duckface στο instagram.

Άσχημα, χακί μετε-Ρίζια.

Τα πιο «μαύρα» στρατόπεδα στην Ελλάδα

5) Δ.Ε.ΑΝ Στρατόπεδο Θεοδωράκη, Λαγός Έβρου

Το έτερο μεγάλο φαβορί- μαζί με τα Ρίζια- για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον άτυπο διαγωνισμό «Ποιο είναι το πιο “μαύρο” στρατόπεδο στον Έβρο; Βρείτε τη σωστή απάντηση και κερδίστε μια μεταχειρισμένη σκελέα»: σκοπιές σε βαθμό που ν’ αναρωτιέται ο φαντάρος ποιος είναι ο σκοπός τους, σκηνάκια μέχρι τελικής πτώσης, όχι ακριβώς το Hilton για εγκαταστάσεις και κάτι φυλάκια σκέτη πώρωση (ΝΟΤ).

Το μόνο που θέλεις να κάνεις αν υπηρετείς εκεί είναι να μιμηθείς το τοπωνύμιο και να φύγεις όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Να γίνεις, δηλαδή, λαγός.