Οι ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις τρώγοντας πιτόγυρα!
Βρείτε μας στο
Άντρας

Οι ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις τρώγοντας πιτόγυρα!

Η επιστήμη μίλησε και προτείνει πιτόγυρα. Ποιος είσαι εσύ για να την αμφισβητήσεις;

Κακά τα ψέματα. Η αυτοπεποίθηση είναι το παν για έναν άνδρα και δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που μπορούν να του την τονώσουν. Το ένα είναι να νικήσει τη μάχη με την καράφλα και το άλλο ένα ωραίο, γυμνασμένο σώμα. Και επειδή η πρώτη είναι άνιση (άτιμα γονίδια), τότε οδηγούμαστε στην έσχατη λύση του γυμναστηρίου.

Εκεί όπου έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Αλυσίδες γυμναστηρίων μας υπόσχονται το τέλειο σώμα σε τιμές – σοκ (πιο κλισέ πεθαίνεις), ενώ τα τελευταία χρόνια τα crossfitάδικα ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά, όπως γινόταν μια εποχή με τα «γιαουρτάδικα».

Οι ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις τρώγοντας πιτόγυρα!

Η γυμναστική έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων, αποτελεί τάση ειδικά σε ηλικίες γύρω στα 30 και σε συνάρτηση με την σωστή διατροφή θα σου επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σώμα σου.

Κατά καιρούς θα έχεις διαβάσει για τους «7 τρόπους να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα με φυσικό τρόπο», τα «6 λάθη που κάνεις όταν γυμνάζεις τους δικέφαλους σου», για τo «πώς να χτίσεις στήθος  χωρίς γυμναστήριο» αλλά και τα «οφέλη του crossfit στην ζωή σου».

Έξυπνοι τρόποι για να σε βάλουν στο τριπάκι της γυμναστικής, να ευχαριστηθείς λίγο παραπάνω την ταλαιπωρία σου, να φύγεις χαμογελαστός που έκανες μόλις 2 επαναλήψεις στο μονόζυγο ενώ μοιάζεις λες και έχεις πάθει εγκεφαλικό και να λες στους φίλους σου «Άσε εγώ θα παίξω με σαλάτα απόψε. Ξεκίνησα διατροφή».

Οι ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις τρώγοντας πιτόγυρα!

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Αλλά αυτά είναι πλέον ξεπερασμένα και τετριμμένα. Το Menshouse.gr σου βρήκε την απόλυτη λύση. Τον τρόπο γυμναστικής που θα δοξαστεί παγκοσμίως και θα μνημονεύεται για τα επόμενα 3.000 χρόνια. Ο λόγος για τη νέα τάση στην γυμναστική με τίτλο «Γυμνάζομαι τρώγοντας πιτόγυρα».

Όχι  δεν διάβασες λάθος, ούτε σε τρολάρω. Ναι όσο και να τρίψεις τα μάτια σου, το ίδιο αποτέλεσμα θα βλέπεις στην οθόνη. «Χτίσε το απόλυτο κορμί. Γίνε αυτός που θα ζηλεύουν όλοι στην παραλία και θα λιγουρεύονται οι γυναίκες. Φάε πιτόγυρο».

Κι αν ακόμη δεν με πιστεύεις, έρχεται και η επιστημονική ανάλυση. Λοιπόν διάβασε προσεκτικά γιατί τώρα χύνω γνώση όπως ο σουβλατζής την σως στο πιτόγυρο.

Οι ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις τρώγοντας πιτόγυρα!

Μόνο με την κίνηση που κάνεις από την αρπαγή μέχρι και την κατάποση του σουβλακίου γυμνάζεις στρογγύλο πρηνιστή, κερκιδικό καμπτήρα, μακρό παλαμικό, ωλένιο καμπτήρα (μυς του πήχη), βραχιόνιο δικέφαλο, εμπρόσθια και πλάγια μοίρα δελτοειδούς (ώμος) και μασητήρες.

Το πόσο θα γυμναστείς εξαρτάται από το πόσες επαναλήψεις θα κάνεις (μπουκιές – σουβλάκια) κι αν έχεις και αναψυκτικό μπαίνεις σε στάδιο υπερπροπόνησης.

Κι αν νομίζεις πως το πρόγραμμα έχει μόνο όγκο, κάνεις λάθος. Κατεβαίνοντας να πάρεις την παραγγελία, μπαίνεις στα καπάκια σε πρόγραμμα γράμμωσης. Το ανέβασμα-κατέβασμα στις σκάλες προτείνεται διαλειμματικό (hiit). Δηλαδή 80% τρέξιμο από όροφο σε όροφο και 20% χαλαρό τζόκινγκ στο πλατύσκαλο κάθε ορόφου.

Κι αυτό προτείνεται για περισσότερη καύση θερμίδων απ’ ότι ένα χαλαρό τρέξιμο μετρίου καρδιακού παλμού. Κάποιοι τολμηροί ίσως να πέσουν και για 30 burpees αλλά οι ειδικοί κάνουν λόγο για υπερβολή και καλό είναι να μην το επιχειρήσουμε.

Οι ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις τρώγοντας πιτόγυρα!

Ωστόσο, μεγάλη σημασία -κι αυτό θα στο επιβεβαιώσουν όλοι οι γυμναστές- παίζει η διατροφή. Όπως σοφά λέει και ο διαιτολόγος μου «καλή η γυμναστική αλλά με τα πιτόγυρα βλέπεις πιο γρήγορη αλλαγή στο σώμα σου». Κι όταν μιλάει η επιστήμη, δεν μπορείς να διαφωνήσεις. Η αλήθεια είναι ότι το πιτόγυρο μας προσφέρει διάφορα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.

Αναλυτικά:

Πίτα: Η πίτα είναι πηγή αμύλου, άρα και ενέργειας. Αν επιλέξεις αλάδωτη πίτα ολικής άλεσης έχεις επιπλέον κερδίσει φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και διάφορα ιχνοστοιχεία και έχεις γλιτώσει αρκετές θερμίδες.

Κρέας: Πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β12.

Οι ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις τρώγοντας πιτόγυρα!

Τζατζίκι: Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β12 και πρωτεΐνες.

Ντομάτα: Περιέχει λυκοπένιο, φυτικές ίνες και είναι χαμηλή σε θερμίδες, επομένως δίνει γεύση προσφέροντας παράλληλα αντιοξειδωτική προστασία και κορεσμό.

Κρεμμύδι: Το κρεμμύδι έχει διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη ρύθμισης της χοληστερόλης αίματος και στην καλή λειτουργία του εντέρου…

Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;