5 μύθοι της εφηβείας που όταν μεγαλώνεις αποδεικνύονται μπούρδες
Βρείτε μας στο
Άντρας

5 μύθοι της εφηβείας που όταν μεγαλώνεις αποδεικνύονται μπούρδες

Όταν είσαι έφηβος η ζωή σου καθορίζεται από διάφορους μύθους. Ευτυχώς εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε το φως το αληθινό.

Είσαι έφηβος. Πηγαίνεις γυμνάσιο ή λύκειο, κάτι τέτοιο. Όλη σου η ζωή καθορίζεται γύρω από το σχολείο και την διαρκή συναναστροφή σου με τους συμμαθητές σου και τους καθηγητές του. Και κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος: νομίζεις πως όλα αυτά έχουν πολύ μεγάλη σημασία.

Στην πραγματικότητα όλες οι επιλογές που κάνεις είναι ασύλληπτα διογκωμένες στο κεφάλι σου. Ό,τι κάνεις (ή δεν κάνεις) είναι απλά τα κομμάτια που συνθέτουν την εφηβεία σου. Ωραία φάση, δεν το αμφισβητεί κανείς. Όλοι θα γουστάραμε να την ξαναζήσουμε. Κυρίως για να την απολαύσουμε χωρίς τους τόσους πολλούς μύθους που δημιουργούνται μέσα στον μικρόκοσμο – γεγονός που καταλαβαίνεις όταν ξεμπερδεύεις με αυτόν τον μικρόκοσμο.

Επειδή στο Menshouse είμαστε ΑΝΤΡΕΣ και όχι ΠΑΙΔΑΚΙΑ (ναι έφηβε που μας διαβάζεις: ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ!) ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε μερικούς μύθους.

ΜΥΘΟΣ 1: Αν τελειώσεις το σχολείο και δεν κάνεις σεξ κάτι περίεργο παίζει με την πάρτη σου

5 μύθοι της εφηβείας που όταν μεγαλώνεις αποδεικνύονται μπούρδες

Μετά τα 15-16 κάτι σε πιάνει. Δεν γίνεται να είσαι παρθένος άλλο, δεν αντέχεις, δεν υπάρχει το δράμα που ζεις. Σιγά το δράμα. Ντάξει, δεν έχει κάνει σεξ, δεν έγινε και τίποτα. Και μετά το σχολείο να κάνεις και πάλι δεν έγινε και τίποτα. Κούλαρε, όλα καλά θα πάνε. Έτσι κι αλλιώς μετά το σχολείο το σεξ είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερο. Οκ, δεν το πιστεύεις αλλά γενικά, νέος παραμένεις και μετά το λύκειο.

ΜΥΘΟΣ 2: Τα αποτελέσματα των πανελληνίων θα καθορίσουν ολόκληρη τη μετέπειτα ζωή σου

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

5 μύθοι της εφηβείας που όταν μεγαλώνεις αποδεικνύονται μπούρδες          

Μπούρδες. Τα αποτελέσματα των πανελληνίων απλά θα καθορίσουν το που θα σπουδάσεις όταν τελειώσεις το σχολείο. Τίποτα άλλο. Αυτό το άγχος που σε κάνει να νιώθεις ότι θα λιποθυμήσεις και αυτή η φάση που σταματάς να βγαίνεις, σταματάς να διασκεδάζεις, σταματάς να βλέπεις ταινίες, δεν διαβάζεις τίποτα πέρα από τα μαθήματά σου, γενικά αυτό που θα παθαίνεις την χρονιά που δίνεις πανελλήνιες, το γεγονός δηλαδή ότι ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΖΕΙΣ είναι εντελώς αναντίστοιχο της σημασίας που θα έχουν οι πανελλήνιες στη μετέπειτα ζωή σου. Και να μην περάσεις εκεί που θες δεν τρέχει και κάτι. Έχεις ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ μπροστά για να το διορθώσεις.

ΜΥΘΟΣ 3: ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ

5 μύθοι της εφηβείας που όταν μεγαλώνεις αποδεικνύονται μπούρδες

Γενικά μας την δίνει να το παίζουμε μπαμπάδες και αυτή η κλισέ φράση πως «το κάπνισμα δεν είναι μαγκιά» την δίνει στα νεύρα (και δικαίως!) σε άπειρους μαθητές. Διότι οκ, θεωρητικά είναι σωστή. Αλλά όσοι έχουμε πάει σχολείο το ξέρουμε πολύ καλά: για το περιβάλλον του σχολείου, το τσιγάρο φυσικά και είναι μαγκιά. Έχεις άλλο respect αν καπνίζεις. Όταν μεγαλώσεις όμως και αναπολείς τα παλιά ποτέ, μα ποτέ δεν θα σου λείψει το ότι κάπνιζες σαν έφηβος. Θα αναπολείς διάφορα που έκανες εκείνη την εποχή αλλά ποτέ το ότι κάπνιζες. Ίσα-ίσα, όταν μεγαλώσεις και το κάπνισμα γίνει μια πιο συνηθισμένη κατάσταση, θα σιχτιρίζεις που το ξεκίνησες στα 15 και τώρα δεν μπορείς να το κόψεις.

ΜΥΘΟΣ 4: Η ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

5 μύθοι της εφηβείας που όταν μεγαλώνεις αποδεικνύονται μπούρδες

Η πενθήμερη είναι πέντε μέρες από ένα σύνολο έξι χρόνων σε γυμνάσιο και λύκειο. Πολύ λίγο χρονικό διάστημα για να κάθεσαι να το περιμένεις πως και πως. Να προσπαθήσεις να περάσεις καλά, να προσπαθήσεις να περάσεις αξέχαστα αλλά ποτέ, μα ποτέ μην κάνεις έκπτωση στο να περνάς καλά πριν φτάσει η πενθήμερη. Ποτέ μην καταπιεστείς επειδή «θα έρθει η πενθήμερη και θα γίνουν όλα εκεί». Μπούρδες. Το σύνολο των καλύτερων αναμνήσεών σου στο σχολείο δεν συγκρίνεται με μια ωραία εκδρομή. Η ζωή είναι στην καθημερινότητα του σχολείου, όχι στην πενθήμερη. Εκεί κοίτα να περνάς πρωτίστως καλά.

ΜΥΘΟΣ 5: ΜΙΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

5 μύθοι της εφηβείας που όταν μεγαλώνεις αποδεικνύονται μπούρδες

Είναι η στιγμή που λυγίζεις. Η στιγμή που όσο «σκληρός» και αν είσαι θέλεις να πιεις όλο το Βόσπορο για να ξεχάσεις, να καπνίσεις ένα πακέτο τσιγάρα για να πνίξεις τη λύπη σου και γενικά να βρεις έναν τρόπο για να διαχειριστείς την απόλυτη καταστροφή που σε βρήκε: το κορίτσι με το οποίο είσαι ερωτευμένος σε απέρριψε, σου έριξε χυλόπιτα. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι απλή: ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ! Μια χυλόπιτα έφαγες ρε φίλε, δεν έγινε και τίποτα. Σε λίγο καιρό δεν θα την θυμάσαι καν. Εντάξει, εδώ που τα λέμε βέβαια δεν είναι και λίγο πράγμα να σε απορρίπτει ο έρωτας της ζωής σου. Ωστόσο σου έχω νέα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ. Στο υπογράφω.