πραγματικότητα
Βρείτε μας στο
Άντρας

Πώς περιμένεις την πρώτη σου φορά και πώς είναι στην πραγματικότητα

Μύθος vs Πραγματικότητα: Όταν η αλήθεια διαφέρει πάρα πολύ από τις ιστορίες και τις προσδοκίες.

Σε αυτή τη σύντομη ζωή που ζούμε ο μύθος από την πραγματικότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων διαφέρουν κατά πολύ. Είναι αυτό που λέμε η νύχτα με τη μέρα. Μία από τις περιπτώσεις που μπορούμε να πούμε ότι εφαρμόζεται αυτή η μεγάλη αλήθεια είναι η πρώτη μας φορά. Η πρώτη μας σεξουαλική επαφή. Δε θα μιλήσω για την πλευρά των γυναικών γιατί είναι κάτι που δεν ξέρω για πολλούς και διάφορους λόγους. Λόγοι που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν. Ας μείνουμε σε αυτά που ξέρουμε. Στην χαοτική σε αρκετές περιπτώσεις απόκλιση των όσων περιμένουν οι άντρες την πρώτη τους φορά από το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι προσδοκίες που δημιουργούνται είναι κατά βάση πολύ μεγάλες. Ίσως όχι τόσες όσες αυτές του άλλου φύλου αλλά εξίσου σημαντικές για τον νέο που τις έχει.

Ένας σωρός από προσδοκίες που μαζεύονται από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια από πολλούς παράγοντες που τις καθορίζουν. Οι φίλοι, τα μεγαλύτερα αδέρφια, οι γονείς, το σινεμά, το ίντερνετ, οι διάφορες ανέκδοτες ιστορίες μυθοπλασίας, τα περιοδικά (όταν υπήρχαν) είναι μόνο κάποιοι από αυτούς. Άλλοι πιο επιφανειακοί, άλλοι πιο ισχυροί και βαθιά ριζωμένοι. Πολλοί από αυτούς τους παράγοντες δημιουργούν αυτό που λέμε «μύθο». Την εξιδανικευμένη εκδοχή της πρώτης φοράς. Την κατάκτηση ενός στόχου που για να θεωρηθεί επιτυχημένος πρέπει να κινείται σε προκαθορισμένες νόρμες που καθορίστηκαν πολλά χρόνια πριν. Οι λεπτομέρειες αλλάζουν αλλά το μπουκέτο συναισθημάτων που αναμένεται να έχει ο άντρας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της πρώτης του φοράς είναι λίγο έως πολύ δομημένο πάνω σε στερεοτυπικές καταβολές.

Αυτός ο μύθος όμως είναι όπως ορίζεται η λέξη κάτι που διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την πραγματικότητα. Επειδή δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες σεξολόγοι αλλά ούτε ερασιτέχνες δεν έχουμε την κατάλληλη επιστημονική φρασεολογία και λεξιλόγιο για να σας εξηγήσουμε τί εννοούμε. Ούτε θα ήταν σωστό να το κάναμε ακόμα και αν είχαμε τις γνώσεις ή τους κατάλληλους ανθρώπους να το κάνουν. Όπως η Ειρήνη Χειρδάρη η οποία έχει μιλήσει στο παρελθόν στο Menshouse. Θα χρειαζόταν και η εμπεριστατωμένη άποψη από την επιστήμη της ψυχολογίας να συνδράμει. Όπως βεβαίως και οι μαρτυρίες του άλλου φύλου ή και του ίδιου φύλου. Ο καθένας διαλέγει ή τον διαλέγουν ή αλληλοδιαλέγονται με τον δικό του σύντροφο. Αυτό που εξετάζουμε εδώ είναι η πρώτη φορά ερωτικής συνεύρεσης.

Πώς περιμένεις την πρώτη σου φορά και πώς είναι στην πραγματικότητα

Και αφού δεν μπορούμε να έχουμε επιστημονική συνδρομή, ούτε είμαστε το pillowfights να γράφουμε σεντόνια με σοφτ πορνό «αρκούδες» προσωπικές εμπειρίες θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα από όλους. Θα σας δείξουμε παραδείγματα. Παραδείγματα με συμβολικές και αλληγορικές εικόνες που θα εξηγούν με τον πιο απλό τρόπο τις μεγάλες αυτές διαφορές του μύθου της πρώτης φοράς με την πραγματικότητα. Μπορεί για κάποιους ο μύθος να έγινε πραγματικότητα αλλά δεν είναι όλος ο αντρικός πληθυσμός Γιάννης Σπαλιάρας. Κάποιοι θα χρειαστούν τις κάρτες της έρευνάς μας για να καταλάβουν τι εννοούμε και να ξέρουν πώς να πορευτούν. Ποιους τομείς του μύθου να ξεγράψουν και ποιους να υπολογίζουν λιγότερο. Τι ισχύει πραγματικά σε πολλούς rookies του σεξ και τι είχαν πριν στο μυαλό τους.

Πάτησε τις κάρτες και δες τις διαφορές – Πώς περιμένεις να είναι η πρώτη σου φορά και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα

 

Πώς περιμένεις την πρώτη σου φορά και πώς είναι στην πραγματικότητα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ