Παπούτσια που πρέπει να βάλεις στη ντουλάπα σου το φθινόπωρο
Βρείτε μας στο

Δεν είμαστε από αυτούς που αρχίζουν να σου λένε καλό φθινόπωρο από τα τέλη Αυγούστου. Αν δεν μπει πρώτη Οκτωβρίου, τέτοια βέβηλη ατάκα δεν θα βγει από το στόμα μας. Σα να πηγαίνεις σε κηδεία και να ρωτάς την χήρα αν σκέφτεται να αρχίσει ξανά τη ζωή της. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε πολύ στο μότο «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν πάνε και αγοράζουν παπούτσια για το φθινόπωρο».

Οκ, προφανώς και δεν είναι έτσι το ρητό. Αλλά θα έπρεπε. Γιατί μας βολεύει αρκετά. Όπως αντιλαμβάνεσαι από δω και πέρα θα μιλήσουμε για παπούτσια. Όχι παπούτσια γενικά. Παπούτσια καλά. Αυτά που θα φορέσεις με το κουστούμι σου, αυτά που μπορείς να τα έχεις και για κάζουαλ επίσημο τόνο. Εκείνα που λόγω δουλειάς θες να τα φοράς κάθε μέρα. Ή εκείνα που δεν βρίσκεις πολλές ευκαιρίες να τα φορέσεις πέραν της σαββατιάτικης εξόδου. Τα ζευγάρια παπούτσια που θα δεις είναι κομμάτι της πιο ονειρεμένης εικόνας του φθινοπωρινού εαυτού σου. Αν το καλοκαίρι σε φαντάζεσαι με εσπαντρίγια με sneaker, φανελάκι, καπέλο, γυαλί και βερμουδίτσα, τότε το φθινόπωρο παίρνει θέση το πουκάμισο, το τζιν ή το chino, ή το κουστούμι σου και τα πόδια σου καλύπτονται από παπούτσια σαν κι αυτά.

Desert Boots

Παπούτσια που πρέπει να βάλεις στη ντουλάπα σου το φθινόπωρο

Πάνε πολύ με ρούχα δουλειάς αν έχεις μια θέση γραφείου ή είσαι ιδιοκτήτης σε μικρή εταιρεία πληροφορικής. Η suede επένδυση είναι το σημείο τομής επισημότητας και κάζουαλ. Αυτά τα Oakwood Clarks είναι από τις καλύτερες επιλογές σε μπάτζετ γύρω στα 150 ευρώ.

Cap Toe

Παπούτσια που πρέπει να βάλεις στη ντουλάπα σου το φθινόπωρο

Ένα ζευγάρι παπούτσια cap toe oxford Hugo Boss είναι στις 4-5 πιο σωστές αγορές που θα κάνεις φέτος. Και κάθε χρονιά. Από τη μία έχεις μια μάρκα που φέρνει εγγύηση στο αποτέλεσμα που ζητάς. Από την άλλη ένα μοντέλο παπουτσιού που ταυτίζεται στο μυαλό σου και όσων των βλέπουν με μια ανώτερη κλάση. Σε επίπεδο αισθητικής εννοείται. Μπορείς να βρεις σε νορμάλ τιμές τύπου 217 ευρώ, μπορείς να πας και σε παραπάνω level, στα 280 και 400 ευρώ.

Strap Shoe

Παπούτσια που πρέπει να βάλεις στη ντουλάπα σου το φθινόπωρο

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Τα double monk είναι πιο «εργασιακά» επίσημα και ταιριάζουν με ένα after work ποτό ή γεύμα. Τα Stacy Adams είναι από τα πιο φημισμένα brands σε αυτό το είδος. Μπορείς όμως να τσεκάρεις και τα mon strap Johnston Murphy.

Plain Toe

Παπούτσια που πρέπει να βάλεις στη ντουλάπα σου το φθινόπωρο

Το plain toe derby παπούτσι είναι ότι πιο διαχρονικό μπορείς να βρεις. Σπανίως αλλάζει ραγδαία από εποχή σε εποχή. Old time classic, πάσης μοδός, μινιμαλιστικό, απέριττο. Όπως αυτό το Kenneth Cole από τη Nordstorm. Το κοιτάς και είσαι πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις κάποιο στοιχείο που να κάνει μπαμ.  Σε plain toe θα βρεις και τα Cole Haan. Ελαφριά, λευκή σόλα και ένα τρυπητό πάνω μέρος δημιουργούν ένα παπούτσι τόσο ανάλαφρο, τόσο «ήρεμο» στο πόδι. Αφού η αίσθηση παραπέμπει περισσότερο σε sneaker παρά σε επίσημο υπόδημα. Δες αυτά τα Original Grand και αυτά τα Washington.

Brogues

Παπούτσια που πρέπει να βάλεις στη ντουλάπα σου το φθινόπωρο

Τα μπρογκάκια είναι από τα πιο αγαπημένα σε αυτή την κατηγορία. Μπορείς να τα βρεις με suede ή με leather black επένδυση. Θα σου συνιστούσα το δεύτερο. Έχουν κάπως σκληρό πάτημα, αλλά άπαξ και τα συνηθίσει το πόδι γίνονται «φιλαράκια». Ένα Steve Madden σε leather brown εκδοχή είναι μια καλή αρχή αν δεν έχεις ξαναβάλει μπρογκάκι.

Dress Boots

Παπούτσια που πρέπει να βάλεις στη ντουλάπα σου το φθινόπωρο

Το μποτάκι είναι ο κολλητός σου. Αν τα πόδια σου αντέχουν είναι κολλητός all year long. Ρώτα και τον Τζάστιν Θερού που ξέρει. Το dress boot αποτελεί ιδανική επιλογή για σένα που δεν πολυγουστάρεις κουστούμια και τρελές επισημότητες. Φοράς ένα τζινάκι και ένα t-shirt και το dress boot δίνει τον άλλο τόνο για το βράδυ.

Longwings

Παπούτσια που πρέπει να βάλεις στη ντουλάπα σου το φθινόπωρο

Μια παραλλαγή των brogues που έχει μικρές, αλλά ουσιαστικές διαφορές. Σε επίπεδο σχεδιασμού είναι τα φτερά του παπουτσιού που ξεκινούν από την μύτη και ενώνονται στο πίσω μέρος. Μπορείς να τα βρεις και σε Oxford και σε Derby style. Συνήθως επιλέγεται το δεύτερο. Ο John Varvatos και τα Rag ‘N’ Bone έχουν πολύ αξιόλογες επιλογές. Αν και θα σου συστήναμε ένα σε suede μορφή όπως αυτό εδώ το blackford cap. Αν θες να αποφύγεις και το hi end dress boot υπάρχουν αρκετές mid επιλογές.