ενδυνάμωση
Βρείτε μας στο

Είναι άλλη μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις που έχουν να σου δείξουν έναν «εύκολο» δρόμο για να δεις ενδυνάμωση στους μύες σου. Εύκολος όχι με την έννοια ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο.

Από ιδρώτα άλλο τίποτα. Εύκολος όμως στην ψυχολογική μεριά, αφού όταν ο εγκέφαλος ακούει για 20 λεπτά σκέφτεται μικρότερη κούραση και προετοιμάζει το σώμα για κάτι που θα τελειώσει στο άψε σβήσε.

Με αυτές τις 4 ασκήσεις στο lockdown σου θα δεις ενδυνάμωση σε χέρια, πόδια, στήθος και πλάτη. Σε κάθε μία κάνεις 5 σετ των 20 δευτερολέπτων με 40 δεύτερα ξεκούραση στο τέλος κάθε άσκησης. Επίσης, είναι ένα μίνι πρόγραμμα που θέλει κενό 48 ωρών μεταξύ της προηγούμενης και της κάθε επόμενης φοράς.

1. Box Jump: Έχεις μπροστά σου ένα κουτί. Πηδάς με τα δύο πόδια. Κατεβαίνεις ένα-ένα. Το κουτί καλό είναι να φτάνει ως το γόνατο περίπου.

Θα ιδρώσεις, αλλά θα δεις αποτέλεσμα: Κάνε αυτό το 20λεπτο γυμναστικής στο lockdown  σου και «πέτρωσε» παντού

2. Εκρηκτικές κάμψεις: Η θέση του σώματος και η κίνηση προς τα κάτω είναι κανονικές. Αυτό που αλλάζει είναι η άνοδος. Καθώς τεντώνεις τα χέρια, τινάζεις το κορμί προς τα πάνω μέχρι να μην ακουμπάνε έδαφος οι παλάμες.

3. Bodyweight Squat Jump: Και πάλι η βάση με το squat είναι ίδια. Απλώς καθώς σηκώνεσαι, πηδάς προς τα πάνω και προσγειώνεσαι στα πέλματα.

Θα ιδρώσεις, αλλά θα δεις αποτέλεσμα: Κάνε αυτό το 20λεπτο γυμναστικής στο lockdown  σου και «πέτρωσε» παντού

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

4. Οριζόντιες άρσεις σε δοκό: Στέκεσαι κάτω από τη δοκό με το σώμα σε 90 μοίρες. Κρατιέσαι με τα χέρια και ανασηκώνεσαι. Στην ουσία κάνεις τις εναέριες άρσεις, απλώς τα πόδια ακουμπάνε στο έδαφος και το υπόλοιπο σώμα είναι στον αέρα. Είναι η άσκηση που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία.