Νιώσε γέρος: Τι έκανες το βράδυ του Σαββάτου όταν ήσουν 20 και τι κάνεις τώρα

Όταν είσαι 20 και λες club, όλοι καταλαβαίνουν μουσική και χορό μέχρι την ανατολή του ήλιου, όταν είσαι 30 και λες club, όλοι καταλαβαίνουν ψωμάκι με μπέικον, ζαμπόν και πατάτες Goody's . Πότε γίναμε έτσι;
Ελένη Τύπου

Γράφει η Ελένη Τύπου

Μέχρι χθες, 40 χρονών σήμαινε διευθύντρια του σχολείου, κάτι διαστημικά μακρινό, κάτι που δε θα ζήσεις ποτέ. Μία μεγάλη κυρία που δε θα καταλάβει ποτέ τις ατασθαλίες σου, που δε θα σε καταλάβει ποτέ.

Τώρα 40 χρονών είναι κάποια με την οποία θες να βγεις ραντεβού και πρέπει εσύ να την καταλάβεις.

Πότε έγινε όλο αυτό; Πώς άλλαξαν έτσι τα πράγματα; Γιατί δεν το κατάλαβα;

Όταν σε προσκαλούν σε πάρτυ το Σάββατο:

Στα 20: Είναι ένα πάρτυ σε κάποιο σπίτι ή σε κάποιο κλαμπ, όπου θα διασκεδάζετε σε φρενήρεις  ρυθμούς από placebo μέχρι Τριαντάφυλλο, θα έρθει αυτή που θέλεις, θα της κάνεις σπάσιμο με τη φίλη της και τα ξημερώματα θα της δώσεις το πρώτο φιλί όταν θα παίζει  το wicked game, και θα το θυμάστε για πάντα. Έκτοτε κάθε φορά που θα παίζει «Wicked Game» στο ράδιο, δηλαδή 3 φορές τη μέρα που κατεβαίνεις από Κηφισίας, θα το θυμάσαι.

Στα 30: Η πρόσκληση του πάρτυ είναι ένα πολλαπλό mail από την εταιρία που τελειώνει με την μόνιμη επωδό: Ενημερώστε μας για την παρουσία σας».

Και σκέφτεσαι… Να σηκωθώ το Σάββατο, να πάω να δω όλους αυτούς που βλέπω κάθε μέρα, να πούμε τα ίδια, να κάνουμε το  ίδιο αστείο για το ΦΠΑ, αποφασίζεις να κάνεις το χατίρι στη γκόμενα σου και να  δεις επιτέλους  το «Noting Hill». Ας δω το Hugh Grant στη χρυσή του εποχή, αρκεί να μη δω το Γιώργο Γερασιμίδη από το εμπορικό.

Όταν καλείς κάποιον το Σάββατο:

Στα 20: Για να καλέσεις κάποιον το Σάββατο στα 20, σημαίνει πως οι γονείς σου έχουν φύγει στο Ναύπλιο και εσύ είσαι ο βασιλιάς του κόσμου. Όλα είναι έτοιμα.

Φαγητά, ποτά, το ψυγείο γεμάτο και οι γείτονες έχουν καλή άποψη για μένα. Έρχεται όλο το πρώτο έτος, χορεύουμε με Samantha Fox – touch me, κι αν τυχόν κάποιον τον πάρει ο ύπνος, τον βάφουμε με μαρκαδόρους και γελάμε όλη νύχτα. Όλοι έχουν σούπερ διάθεση, γιατί ήρθαν στις έντεκα.

Στα 30: Όταν καλείς κάποιον στα 30, θα είναι ένα ξέφρενο πάρτυ με συζήτηση για το πόσο ανέβηκε η τιμή του ρεύματος, θα γίνεται μια εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων, κι αν τυχόν σε πάρει ο ύπνος, κανείς δε θα σε βάψει με μαρκαδόρο και δε θα γελάσει. Θα πούνε μόνο: «Κουράστηκε ο καημένος στη δουλειά» και θα φύγουν στις έντεκα.

Όταν βγαίνεις έξω το Σάββατο:

Στα 20:  Στα 20, δεν υπάρχει κανένας ανασταλτικός παράγοντας για να βγεις έξω το Σάββατο. Ακόμη κι αν πέθανε η θεία σου.

Στα 30:  Σκέφτεσαι: «Ε τι να βγούμε τώρα Σαββατιάτικα με όλη την πιτσιρικαρία και την κουτσή Μαρία, και άντε να ψάχνω 2 ώρες πάρκινγκ, να βρίζω πως αφήνουν έτσι τα μηχανάκια τους και δε μπορεί να παρκάρει άνθρωπος, να ξοδεύω βενζίνη για να το αφήσω στο τέλος στο παρκινγκ 7 ευρώ την ώρα, να μη βρίσκω μετά να κάτσω, να είμαι σε εμπόλεμη ετοιμότητα μόλις δω κάποιον να ζητάει λογαριασμό για να αρπάξω τη θέση του, να στριμώχνομαι σαν τη σαρδέλα με το ποτό στο χέρι λες κι είμαι 16, οι διπλανές να βγαίνουν 122 selfies και εγώ να αχνοφαίνομαι στο βάθος μουντρούχος να σκέφτομαι αν στο πάρκινγκ η 3η ώρα υπολογίζεται από την αρχή. Γι’ αυτό ασ’ το, καλά είναι και στο σπίτι».

Τηλέφωνο Σάββατο βράδυ:

Στα 20: Αν σου τηλεφωνούν στις 10 το βράδυ στο σπίτι στα είκοσι, το σηκώνεις άνετα και λες είναι για να κανονίσουμε βγούμε.

Στα 30: Αν σου τηλεφωνούν στις 10 το βράδυ, το σηκώνεις και λες ή κάποιος πέθανε, ή κάποιος γέννησε ή κάποιος χώρισε.

Ένα μόνο τα ενώνει αυτά τα δύο. Το «Wicked Game» που παίζει 3 φορές τη μέρα σε κάθε σταθμό και σε κάθε κίνηση.