Φονική κρουαζιέρα: Ποιος σκότωσε τη Μιράντα Βεΐκου;
Βρείτε μας στο

Τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου, μεσοπέλαγα του Αργοσαρωνικού, σε πολυτελές γιοτ που εκτελούσε το τελικό δρομολόγιο Σπέτσες –Πειραιά της τετραήμερης κρουαζιέρας του, βρέθηκε νεκρή, στην κρεβατοκάμαρα της, από βίαιη επίθεση με μαχαίρι η Μιράντα Βεΐκου. Ηταν κόρη του γνωστού φαρμακοβιομήχανου  Βεΐκου και σύζυγος  του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού παραγωγού, Αθανάσιου Μακρή.

Στην πλησιέστερη μαρίνα, όπου αγκυροβόλησε το γιοτ στις 4:00 π.μ, έσπευσαν οι εγκληματολογικές δυνάμεις με την ελπίδα να ρίξουν φως στην υπόθεση πριν το φως της ημέρας, και κυρίως πριν το φως της δημοσιότητας, καθώς η σύνθεση της παρέας ήταν απαστράπτουσα κοσμική.  Μεταξύ των οποίων, ο παιδικός φίλος της Μιράντας –  ο Δικηγόρος  Αριστοτέλης Ρίζος, γνωστός τοις πάσι για τις πολύκροτες πολιτικές του υποθέσεις.

H Λίζα –  η τηλεοπτική παρουσιάστρια με την ατάραχη ξανθιά μπούκλα και την τσιριχτή φωνή, πρώην μοντέλο και νυν στοχαστής, αν κρίνει κανείς από τις βαρύγδουπα σοφές της αναρτήσεις συνοδευόμενες με σελφι – duckface και λεζάντα: «Ευτυχία είναι να είσαι με τους φίλους σου και με τη θάλασσα» που δίνουν απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα, τα οποία έχουν απασχολήσει τη φιλοσοφική διανόηση. Ωστόσο αν της πεις  «Πάρε τηλέφωνο το εκατό», θα ρωτήσει  «Ποιον αριθμό να πάρω;»

Ο πιο μισητός της τηλεοπτικός εχθρός, ο Πέτρος Παπαδόπουλος, ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ο άνθρωπος με το μεγάλο  «ego» και την αστραφτερή οδοντοστοιχία, που φαίνονται και τα δύο από το φεγγάρι.

Η γυναίκα του– η ηθοποιός Δανάη, της οποίας κάθε πέμπτη λέξη, είναι η λέξη «Επίδαυρος».  Δυσανασχετούσε έκδηλα, που συνταξιδεύει στην ίδια κρουαζιέρα με τη Λίζα, αλλά στο όνομα των δημοσίων σχέσεων της Μιράντας, δεχόσουν να συνταξιδέψεις ακόμη και με τους πειρατές της Καραϊβικής.

Φονική κρουαζιέρα: Ποιος σκότωσε τη Μιράντα Βεΐκου;

Kατά την έρευνα στο εσωτερικό του γιοτ μεταξύ διαφόρων αντικειμένων, αυτό που κέντρισε την προσοχή του επιθεωρητή ήταν μια χαρτοπετσέτα πάνω στην οποία ήταν γραμμένη η εξής ακολουθία αριθμών:  32/5 και 103/10.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Ο επιθεωρητής Σοφιανός ξεκίνησε την ανάκριση των 5 υπόπτων:

Επιθεωρητής: «Ποια ήταν η σχέση σας με την εκλιπούσα»;

Η ξανθιά παρουσιάστρια : –«Δεν ξέρω καμία εκλιπούσα. Τι με ρωτάτε, εδώ πέθανε η φίλη μου»!

Ο σύζυγος: –«Ήμασταν 7 χρόνια μαζί, και ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου»

Ο Δικηγόρος: –«Γνωρίζω… γνώριζα τη Μιράντα από το τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήταν ένας άγγελος. Αλλά με τον Μακρή μάλωναν συχνά. Πολλοί έλεγαν ότι την παντρεύτηκε για τα λεφτά της. Αλλά εμείς το αποδίδαμε πάντα στο κλασσικό κλισέ, που θέλει πάντα να πιστεύει ο απλός κόσμος».

Ο παρουσιαστής με το μεγάλο “ego: «Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις! Στη Μύκονο δεν άνοιγε σαμπάνια χωρίς εμάς.  Είναι φρικτό αυτό που συνέβη, ακόμη δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Είναι πιο φριχτό και από την εκπομπή της Λίζας».

Η ηθοποιός – Δανάη:«Τη γνώριζα μόνο μέσω του συζύγου μου. Και να που ήρθε το τραγικό τέλος πριν την ανατολή του ηλίου. – Αυτή ήταν η πρώτη μου ατάκα στην Επίδαυρο».

Εξετάζοντας τον χώρο, το βλέμμα του επιθεωρητή έπεσε πάνω σε ένα άρλεκιν, που βρισκόταν στο τραπέζι,  από αυτά που έχουν  τον τίτλο: «Ψεύτικη αγάπη», αλλά το πιο περίεργο απ’όλα ήταν πως το ίδιο άρλεκιν βρισκόταν και στη βιβλιοθήκη. Το ίδιο βιβλίο, διπλό.

Ξαφνικά, τα μάτια του Σοφιανού σπινθηροβόλησαν. Παίρνει γρήγορα στα χέρια του την χαρτοπετσέτα, που βρέθηκε με τους αριθμούς 32/5 και 103/10. Ανοίγει το βιβλίο στη σελίδα 32 και διαβάζει την 5η σειρά. Ήταν αυτό που είχε υποψιαστεί. Η πρόταση έλεγε: «Στις 12 θα είναι μόνης της στην κρεβατοκάμαρα».  Έπειτα στη σελίδα 103, στη 10η σειρά έγραφε: «Το μαχαίρι είναι στο λευκό βάζο».

Δύο άνθρωποι επικοινωνούσαν μέσω του ίδιου βιβλίου για να μην αφήσουν κανένα ίχνος. Ποιος θα το υποψιαζόταν ποτέ!  Μιλούσαν μέσα από το άρλεκιν.

Ο Σοφιανός κοίταξε το εξώφυλλο του βιβλίου, στο οποίο αποφαινόταν με μεγάλα γράμματα ο τίτλος: «Ψεύτικη αγάπη»  και μολονότι συναιρούσε όλα τα τετριμμένα του είδους σε έναν τίτλο, για τον ίδιο αποδείχτηκε διαφωτιστικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΕΔΩ