σούπερ
Βρείτε μας στο
Αστυνομικά

Ο μυστήριος φόνος στο Σούπερ Μάρκετ: Μπορείς να βρεις τον δολοφόνο;

Στο σούπερ μάρκετ εκείνη την ώρα βρισκόταν ακόμη ο ταμείας, η προϊσταμένη, ο κρεοπώλης και ο κύριος από τη μαναβική

Ο επιθεωρητής Σοφιανός στριφογύριζε στην υπηρεσιακή του καρέκλα, που το αριστερό της χερούλι ήταν σπασμένο εδώ και καιρό, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία, και προσπαθούσε να συνθέσει στο μυαλό του όλη την εικόνα της νέας του υπόθεσης.

Ήταν μια ασυνήθιστη δολοφονία, ένα στεγνό μαχαίρωμα μιας γυναίκας στο αυτοκίνητό της μέσα στο υπόγειο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ. Το θύμα λεγόταν Ελισάβετ Μουρατίδου και δούλευε εκτάκτως σε αυτό το σούπερ μάρκετ για την προώθηση ενός νέου brand καφέ με άρωμα βανίλιας.

Το μαχαίρι βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος με το αίμα του θύματος χωρίς κανένα αποτύπωμα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν το μαχαίρι που χρησιμοποιούσαν στο κρεοπωλείο του σούπερ μάρκετ. Επίσης κάτι που κίνησε το ενδιαφέρον είναι πως βρέθηκαν πεσμένα στο αμάξι τα κλειδιά του αυτοκινήτου ενώ βρέθηκαν κλειδιά και στον διακόπτη του αμαξιού.

Δύο ίδια κλειδιά με τη διαφορά πως το ένα, αυτό του διακόπτη είχε μπρελόκ. Το συγκεκριμένο κλειδί, κατόπιν έρευνας, αποδείχτηκε πως δυσκολευόταν να βάλει μπρος στο αυτοκίνητο, κάτι που επιβεβαίωσαν συγγενείς και φίλοι του θύματος, ότι συνέβαινε καιρό, ενώ το κλειδί που ήταν πεσμένο κάτω, έβαζε μπρος με την πρώτη. Αν λοιπόν, και τα δύο κλειδιά ήταν του θύματος, γιατί δε χρησιμοποίησε αμέσως το καλό; Αυτό ήταν ένα ερώτημα που βασάνιζε το Σοφιανό.

Κατά το πόρισμα ο φόνος είχε συντελεσθεί στις 22:00 ακριβώς την περασμένη νύχτα. Μισή ώρα μετά αφού σχόλασε. Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του θύματος ήταν στις 21:45 με την αδερφή της όταν χάθηκε το σήμα καθώς εισήλθε στο υπόγειο γκαράζ.

Στο σούπερ μάρκετ εκείνη την ώρα βρισκόταν ακόμη ο ταμείας, η προϊσταμένη, ο κρεοπώλης και ο κύριος από τη μαναβική. Από αυτούς, οι μόνοι που είχαν αυτοκίνητο στο γκαράζ ήταν ο ταμείας και ο κρεοπώλης, οι υπόλοιποι έφυγαν από άλλη έξοδο.

Ο επιθεωρητής τους ρώτησε όλους έναν έναν να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια πως έφυγαν χθες από τη δουλειά.

Ο κύριος από τη μαναβική:

«Εγώ έφυγα χθες περίπου στις 21:45 από την κύρια είσοδο. Δεν είναι δουλειά αυτό. Υποτίθεται ότι σχολάμε στις 21:00, δηλαδή όταν λέμε ” σπεύσετε τις αγορές σας” αυτοί εκεί να αγοράζουν εκπυρηνωμένες καλαμών! Θα παραιτηθώ!»

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ο Κρεοπώλης:

«Εγώ έφυγα πιο νωρίς χθες, περίπου στις 21:20. Είχα το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Μπορεί να το επιβεβαιώσει η κοπέλα στο περίπτερο που πήρα τσιγάρα μόλις βγήκα. Έχω μια υποψία ότι με θέλει η περιπτερού»

Ο ταμείας:

«Εγώ έφυγα περίπου στις 21:30. Τηλεφώνησα στη γυναίκα μου. Κατέβηκα στο γκαράζ και μιλούσαμε στο τηλέφωνο συνεχόμενα από εκείνη την ώρα σχεδόν μέχρι να φτάσω στο σπίτι. Μπορεί να το επιβεβαιώσει».

Η προϊσταμένη:

«Εγώ έφυγα από τη κύρια έξοδο περίπου στις 22:15, έφυγα τελευταία. Αλήθεια, δεν μπορώ να πιστέψω πως έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ήμασταν όλοι μια πολύ καλή ομάδα. Περνούσαμε πολύ καλά».

Επιθεωρητής: «Αλλά αυτό δεν βγήκε προς τα έξω τελικά, γιατί…. κάποιος σκότωσε κάποιον».

Ο επιθεωρητής είχε καταλάβει δύο πράγματα, πως κάποιος λέει ψέματα και πως η καρέκλα του θέλει οπωσδήποτε αλλαγή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩ