Το 24ωρο του Αντετοκούνμπο μια μέρα μετά το All Star Game
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Το 24ωρο του Αντετοκούνμπο μια μέρα μετά το All Star Game

Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους; Το All Star Game τελείωσε και δε μπορούμε να έχουμε αποκλειστικό από την πρωινή επίσκεψη του Γιάννη στην τουαλέτα ή τι σνακ έφαγε πριν το παιχνίδι.

Το All Star Game είναι πια παρελθόν. Οι Έλληνες ρεπόρτερ που τον περικύκλωναν έχουν πια φύγει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τη ζωή του. Το πρώτο 24ωρο είναι όπως η πρώτη μέρα στο στρατό. Σιγά σιγά ο Αντετοκούνμπο βρίσκει τις σταθερές του.

08:00 Το Μιλγουόκι έχει ένα μουντό ξημέρωμα. Ένα αδιάφορο χιονάκι χαϊδεύει τη τζαμαρία του δωματίου του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ανοίξει τα μάτια του και νιώθει την πρωινή.

10:00 Πίνει γάλα, τρώει δημητριακά και κάνει ένα γρήγορο check στα social media του.

10:30 Μια ειδοποίηση για NBA Vote τον ξαφνιάζει. Είναι ο Ρήγας Δάρδαλης που έχει ξεκινήσει την εκστρατεία για το 2018.

11:00 Βάζει τη φόρμα και τα παπούτσια του στο σάκο, μπαίνει στο αμάξι και κατευθύνεται για προπόνηση. Καθώς κατεβαίνει τις σκάλες νιώθει μια δημιουργική ασάφεια. Μια νότα μελαγχολίας, μια ρανίδα νοσταλγίας τον κυριεύει. Σιγοτραγουδάει τον Πουφ του Ρακιντζή.

14:00 Έχει τελειώσει την προπόνηση και βγάζει φωτογραφία με τις ιδρωμένες κάλτσες που χρησιμοποίησε στο All Star Game. Η φωτογραφία αποστέλλεται σε συντάκτη στην αθλητική ιστοσελίδα που έχει το blog του. Του τη ζήτησε εκείνος για να την ανεβάσει στο Facebook με λεζάντα «Δείτε τις άπλυτες κάλτσες του Γιάννη από το πρώτο του All Star Game».

16:00 Πηγαίνει για φαγητό σε εστιατόριο του Μιλγουόκι. Εκεί πετυχαίνει έναν Έλληνα που του λέει για τις επιδόσεις του Σπαλιάρα στο Survivor. Ο Γιάννης χαμογελά. «Είναι ωραίο να υπάρχει ανταγωνισμός» του αποκρίνεται στην αρχή. «Εγώ ψηφίζω τον προπονητή ράγκμπι για νικητή» του αποκαλύπτει.

Το 24ωρο του Αντετοκούνμπο μια μέρα μετά το All Star Game
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

17:00 Έχει γυρίσει σπίτι. Βλέπει στο Skype αναπάντητη κλήση από Βασίλη Σκουντή. Μιλάνε για 5 λεπτά γιατί ο Σκουντής έχει πολλά να κάνει. Ο Σκουντής του απαριθμεί τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Του το είχε υποσχεθεί. Ο Αντετοκούνμπο τον ευχαριστεί. Το πόστερ του Βασίλη που αγαπούσε δεν το σκίζει. Ούτε βάφει την κουρτίνα στο χρώμα που μισούσε.

18:00 Βλέπει τα notifications του στο Instagram. Στη φωτογραφία από τα αποδυτήρια του All Star Game έχει σχολιάσει ο Βασίλης Κατερίνα Αδαμόπουλος. «ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΑΕΚΑΡΑ». Νόμιζε ότι ο Ρασέλ Γουέστμπρουκ είναι ο Ταμαντανί Ενσαλίβα.

19:00 Ο Σάββας Θεοδωρίδης γράφει στη σελίδα του στο Facebook. «Γιάννη πώς τα πήγες στο All Star; Μάζευα κασέτες για διαιτητάς εκείνη την ώρα και δεν μπόρεσα να το δω. Ελπίζω να μην είχες κανένα Μάνταλο να μην σου έδωσε πέναλτι. Αυτός ο Μπαζιμπουζούκος δεν θα ξανασφυρίξει. Το εγγυώμαι εγώ.»

Ο Γιάννης αναρωτιέται ποιος είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ελπίζει να έχει κάποια σχέση με τα σουβλατζίδικα. Του απαντάει από κάτω: Δε μου στέλνεις μερικά κεμπάπια γιατί εδώ στο Μιλγουόκι το καλύτερο που θα βρω είναι καλαμάκι από χιόνι.

Στην κουβέντα μπαίνει και ο Κώστας Φορτούνης. «Γιάννη είμαι ο επόμενος αρχηγός της Εθνικής που ξέρω ότι αγαπάς. Πιστεύεις ότι θα είχα τύχη στο αμερικάνικο football; Ξέρω πολύ καλά να πέφτω, οπότε δε θα με παίρνουν χαμπάρι όταν γίνεται η μάζωξη στο κέντρο του γηπέδου και θα ελίσσομαι. Σου στέλνω το βιογραφικό μου να το προωθήσεις».

20:00 Κάνει ένα ντουζάκι. Στέλνει μήνυμα στο κινητό του Αντόνιο Ντέιβις. « Αντετοκούνμπο εδώ. Εγώ που σου έριξα την τάπα. Δεν μ΄άρεσε καθόλου η Νέα Ορλεάνη. Απορώ πως αντέχεις…Δεν ψήνεσαι να έρθεις στο Μιλγουόκι; Έχουμε πολύ ωραίο χειμώνα. Τώρα που ήρθε κι ο Κάζινς θα σου σπάσει τα νεύρα. Τα βράδια θα βλέπουμε τον αδερφό μου το Θανάση να σουτάρει τρίποντα και θα του λέμε ότι είναι καλύτερος σουτέρ από τον Βασιλειάδη».

22:00 Βάζει να δει το Space Jam, για να πάρει ιδέες για το επόμενο του κάρφωμα. Το πρώτο του βήμα θα ξεκινάει λίγο μπροστά από το κέντρο, το δεύτερο στη γραμμή των βολών κι από κει στο διχτάκι.

23:00 Αποθηκεύει στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή τη φωτογραφία από το γήπεδο στα Σεπόλια με το γκράφιτι. Τόσες μέρες δεν είχε προλάβει να το κάνει.

23:30 Μπαίνει Youtube και παρακολουθεί τις πάσες του Παπαλουκά και του Διαμαντίδη. Μιμείται νοερά τις κινήσεις στο μυαλό του.

01:00 Έχει κοιμηθεί και πετάγεται κάθιδρος. Έβλεπε όνειρο ότι ο Ζάζα Πατσούλια πηγαίνει για το χοντρό του στην τουαλέτα του. Θυμάται τις μυρωδιές που γέμιζαν τα αποδυτήρια από τις μέρες που ήταν εκεί ο Ζαζ. Τον φώναζε «Ασασίνο του WC». «Άραγε να με σκέφτεται αυτό το Γεωργιανό ροτβάιλερ;» διερωτάται.

03:00 Δεν τον έχει πάρει ξανά ο ύπνος. Η αυριανή πτήση είναι μια καλή ευκαιρία για να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο. Ξεκινάει να μετράει τα NBAVOTE για να τον πάρει ο ύπνος. Μπα, είναι πολλά. Μετράει τα «Γιάνναρος» σε τίτλους. Ακόμα περισσότερα. Κουράζεται στη σκέψη και κοιμάται σαν πουλάκι!