Μουστάκι
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Μουστάκι αυτό είναι το κουίζ σου: Πόσο καλά θυμάσαι τους μουστακαλήδες των ελληνικών γηπέδων;

Ένα ποδοσφαιρικό κουίζ γεμάτο τρίχες στο πάνω μέρος του άνω χείλους.

Το μουστάκι για τους μεσογειακούς λαούς και ιδιαίτερα αυτούς της ανατολικής Μεσογείου υπήρξε πάντα σύμβολο αρρενωπότητας. Κατά καιρούς ήταν και μέρος της μόδας της αντρικής εμφάνισης. Δε θα μπορούσε λοιπόν να μην έχει τους εκπροσώπους του μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα άθλημα που στην Ελλάδα μπορεί να μην απευθύνεται μόνο σε άντρες αλλά για πολλά χρόνια παιζόταν κυρίως από αυτούς.

Οι μουστακαλήδες ή μυστακοφόροι πάρα πολλοί, το ίδιο και τα σχέδια που είχαν τα μουστάκια τους. Από τα κλασικά πολύ πυκνά, μέχρι τα λεπτά και τα καλλιτεχνικά, τα μουστάκια έμεναν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη των οπαδών. Ακόμα και ψευδώνυμα ποδοσφαιριστών υπήρχαν σχετικά με το μουστάκι τους, Έχουμε δει μέχρι και διαφημίσεις όπου μουστάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου έκαναν ντους με το αγαπημένο τους σαπούνι.

Έλληνες αλλά και πολλοί ξένοι συνδύασαν την παρουσία τους στα ελληνικά γήπεδα με το χαρακτηριστικό τους μουστάκι. Άλλοι το κράτησαν για όλη την περίοδο της καριέρας τους, άλλοι το δοκίμασαν για μια μικρή περίοδο, άλλοι το άφησαν στα τελειώματα των ποδοσφαιρικών τους χρόνων. Κάποιοι το συνδύαζαν με φαβορίτες, άλλοι με μουσάκι, άλλοι με μακριά μαλλιά.

Τώρα το μουστάκι του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει το δικό του κουίζ

Πόσο καλά όμως μπορείς να τους θυμηθείς όλους αυτούς τους ήρωες της μουστακικής ποδοσφαιρικής κοινότητας; Είσαι έτοιμος να τους αναγνωρίσεις ανάμεσα σε χιλιάδες έχοντας ως στοιχείο μόνο το μουστάκι τους; Είσαι δεκαεφτά βήματα μακριά, όσα και τα μουστάκια που πρέπει να αναγνωρίσεις στο κουίζ, από το να το μάθεις.