Η μεγαλύτερη «κοτσάνα» που είπε προπονητής φέτος!
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Η μεγαλύτερη «κοτσάνα» που είπε προπονητής φέτος!

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην μπεις. Γιατί μπορεί στο τέλος να πάθεις αυτό που έπαθε ο Ντικ Άντβοκαατ. Και πέραν του επιθέτου σου, να υπάρξει κι άλλη λέξη με τρία άλφα (η γνωστότερη ελληνική) που μπορεί να σε περιγράψει…

Πόσο να κάνει μια λαμπάδα στο μπόι του Βασίλη Τσιάρτα; Σίγουρα δεν θα ‘ναι ακριβή για έναν προπονητή που δουλεύει στην εθνική Ολλανδίας. Και σίγουρα πρέπει να την ανάψει ο Ντικ Άντβοκαατ.

Γιατί αν δεν ήταν η τοποθέτηση του πρώην άσου της ΑΕΚ για την αλλαγή φύλου από τα 15, θα κέρδιζε με το σπαθί του τον τίτλο για τη «μαλακία της εβδομάδας».

Τώρα θα πει βέβαια κανείς ότι τέτοιο βραβείο δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει όμως και αυτό που κατάφερε ο συγκεκριμένος τύπος. Ή -για να είμαστε δικαιότεροι- αυτό που του έφτιαξε η ρουφιάνα η μπάλα.

Διότι το κλισέ «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» δεν είναι αρκετό για να περιγράψει τη νίλα που έπαθε. Ούτε για να σου δώσει να καταλάβεις το «γλέντι» που (δικαίως) του έγινε παγκοσμίως.

Η μεγαλύτερη «κοτσάνα» που είπε προπονητής φέτος!

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε το σκηνικό για να καταλάβεις περί τίνος μπαγλαμά μιλάμε: Οι μόνες ελπίδες της Ολλανδίας για να προλάβει τα μπαράζ του Μουντιάλ βασίζονταν, ανάμεσα σε άλλα, στο να νικήσει η Σουηδία το Λουξεμβούργο με όσο το δυνατόν μικρότερο σκορ.

Στη συνέντευξη Τύπου λοιπόν πριν τα παιχνίδια της προτελευταίας αγωνιστικής κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε τον Άντβοκαατ: «Τι θα γίνει αν οι Σουηδοί νικήσουν με 8-0 το Λουξεμβούργο»; Κι εκεί άρχισε η κατάρα του…

Γιατί δεν αρκέστηκε απλώς στο να διαφωνήσει. Στο να πει ότι δεν θεωρεί πιθανό κάτι τέτοιο. Στο να πει, τελοσπάντων ρε αδελφέ, ότι «δεν θέλω να συζητάω σε υποθετική βάση».

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Τόσες απαντήσεις υπήρχαν με τις οποίες μπορούσε να «ντριμπλάρει». Εκείνος όμως όχι! Ξίνισε αμέσως τα μούτρα του. Αναρωτήθηκε «τι χαζή ερώτηση είναι αυτή». Και έκλεισε το ρεσιτάλ αυτοκαταστροφής ξεκαθαρίζοντας: «Ε, λοιπόν όχι, δεν πιστεύω ότι θα νικήσουν 8-0».

Τώρα, από τη ροή του κειμένου μέχρι αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να σου πει κάποιος πόσο ήρθε τελικά το παιχνίδι. Ότι ο ρεπόρτερ που έκανε την επίμαχη ερώτηση απέκτησε το δικαίωμα στην επόμενη συνέντευξη Τύπου που θα τον τρακάρει να του πετάξει έξω το… μικρόφωνό του.

Ούτε φυσικά ότι ο ίδιος ο Άντβοκαατ πιθανότατα ήταν ο μoναδικός στην Ευρώπη που με το σκορ του αγώνα στο… 7-0 είχε αγωνία!

Μήπως μπει τελικά και το επόμενο (όπως κι έγινε), ακολουθήσει η εύλογη καζούρα και αποδειχθεί ότι από τύπο που το μικρό του όνομα είναι Dick δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο…