8 κόκκινα και πράσινα παλτά που ήταν overrated στο FIFA
Βρείτε μας στο
Μπάλα

8 κόκκινα και πράσινα παλτά που ήταν overrated στο FIFA

Ψάξαμε τις μηχανές αναζήτησης του FIFA για την τελευταία 7ετία και βρήκαμε 8 καθαρόαιμα γουναρικά που συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε ξεχάσει.

Η φετινή μεταγραφική περίοδος δείχνει πως οι ομάδες αποφάσισαν να γίνουν ακόμα πιο προσεκτικές στις επιλογές τους. Ο Ολυμπιακός έκανε μεν ακριβές κινήσεις, αλλά όχι με παίχτες τελειωμένους. Ο ΠΑΟ με τα μετρημένα του κουκιά δείχνει να ποντάρει στα prospects και έτσι θα πορευτεί με τις άλλες 3 μεταγραφές που θα κάνει. Παίρνουν παίχτες που δεν αναγνωρίζει τη δυναμική τους μόνο το φίλαθλο κοινό, αλλά και το ίδιο το Fifa.

Ελπίδα των δύο αιωνίων είναι οι μεταγραφές τους να μην έχουν την τύχη των παρακάτω παιχτών. Μεγάλο overall στο Fifa που επί χόρτου δεν ξεδιπλώθηκε ποτέ.

Ολυμπιακός

Καζίμ Ρίτσαρντς : Με παρελθόν στην Premier League, ο Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς ήρθε με τη φήμη των πολύ καλών μακρινών σουτ. Δεν έπιασε για πάνω από ένα εξάμηνο και μαθαίνουμε ότι έχει συμπληρώσει πάνω από 10 ομάδες στην περιπλάνηση του, ξεπερνώντας ως και τον Ονουάτσι . Κι όμως στο FIFA είχε 73 overall.

Μόισες Ουρτάδο : Ένα από τα πουλέν του Βαλβέρδε, που ο Τσινγκούρι τον προόριζε για δεύτερο Φουστέρ, αλλά ο Μωυσής δεν έφερε ούτε το 70 από το 77 overall που του δίνει το FIFA.

maxresdefault

Λεάντρο Γκρέκο : Ο Τιτσιάνο του ποδοσφαίρου, ο αρτίστας με τα καρφάκια, έμεινε στην καρδιά των φιλάθλων. Μπορεί να μην δικαιολόγησε ποτέ το 74, όμως στάθηκε στο ύψος των μαλλιών του.

8 κόκκινα και πράσινα παλτά που ήταν overrated στο FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

4_61446

Πάμπλο Πίνο : Το παιδί που μοίραζε σακούλες το γκαζόν, ο Εσκομπάρ τσέπης. Κάθε τούφα μαλλί και μια ξεχωριστή ιστορία, κάθε σουτ και ένας αναστεναγμός. Άλλο ένα κρυστάλλινο 74 στο FIFA. Στο χορτάρι ήταν τέτοια λατρεία που θα του έβαζες άνετα 90!

Ν’Ντινγκά : Το σύνδρομο Γιαγιά Τουρέ δεν ξεπεράστηκε εύκολα στο λιμάνι και ο Ντέλβιν Ν’Ντινγκά ήταν άλλος ένας που πήρε αυτή την ταμπέλα. Αν ρωτήσεις 10 οπαδούς του Ολυμπιακού αν τον θυμούνται, ζήτημα να βρεις 2. Το γενικό 72 το λες και κοροϊδία.

Γκαετάν Μπονγκ : Ο King of the Bongo Bong, με το μαλλί πιο λαμπερό κι από τον ήλιο, ήταν μέρος της στροφής του Ολυμπιακού στη γαλλική αγορά που τόσο πολύ τον έχει δικαιώσει. Μάρκο Νε, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί κι έτι περισσότεροι. Ατόφιο 71!

95a1caefd14c421ec95e644ef8e7a3b2_xl

Φελίπε Σαντάνα : Χάρις σε αυτόν οι Ολυμπιακοί μπόρεσαν να δεχτούν και να αποδεχτούν τον Μποτία και τον Ντα Κόστα. Όταν έχεις ζήσει τον Φελίπε τον μελωδό με το 74αρι ως έναν από τους αντι-Μέλμπεργκ, τότε όλοι σου φαίνονται Μπεκενμπάουερ.

hqdefault

Ντιόγο : Ο «μάνα Ντιόγο» δικαίωσε κάποιες προσδοκίες στην πρώτη του χρονιά. Από κει και πέρα πήρε κατηφόρα και κατέληξε στην βασική εντεκάδα της Τσέλσι να φτιάχνει βραζιλιάνικο junk food στο Σάο Πάολο. 77

Παναθηναϊκός 

Ρούντολφ Γκέργκελι : Το καλύτερο δείγμα του 72 overall που είχε το 2012 ο Ούγγρος ήταν η γυναίκα του. End of story.

21361_gergely_rudolf_1

Νταμιέν Πλεσίς : Παιδί από τα σπλάχνα της Λίβερπουλ σκεφτόμασταν το 2011, τόσο οι οπαδοί όσο και η πολυμετοχικότητα. Το 69 που έχει στο FIFA της ίδιας χρονιάς φαίνεται οκ, αλλά αν δεις τα πεπραγμένα του στην ομάδα, με το ζόρι θα έπαιρνε 60 το όρθιο κούτσουρο.

35760_damien_plessis_1

Γιοχέι Καζιγιάμα : Ο Παναθηναϊκός θέλει να πρωτοπορεί κι έτσι πριν γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα στο μπάσκετ που φέρνει Κινέζο, έγινε η πρώτη ελληνική με Ιάπωνα ποδοσφαιριστή. Ήρθε μετά Βαΐων και κλάδων το 2013 και μας θάμπωσε με τις κάθετες του. Το 71 δεν είναι τόσο overrated, αλλά το λες τσιμπημένο για τον Ιάπωνα με το φριζαρισμένο μαλλί.

panathinaikosfcvskodaxanthisuperleaguekzim_vhqh7gl

Μπρούνο Φορναρόλι : Στράικερ που μυρίζεται το γκολ από χιλιόμετρα, killer ολκής και το 67 overall τον αδικεί #not. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι στην Αυστραλία κάνει παπάδες.

Νικ Κούιπερ – Χοκίν Εσπάρθα :  Η χρονιά του 2013 ήταν επιτυχία από τις λίγες. Ο καθηγητής Ζεσουάλδο έφερε καραβιές με ξένους που σημάδεψαν την ομάδα. Και το θεάρεστο έργο του συνέχισε ο λιονταρίνος Φάμπρι. Οι εν λόγω δύο ήρθαν στα μισά της σεζόν με σκοπό να καλύψουν την αριστερή πλευρά, ο ένας ως μπακ και ο έτερος ως εξτρέμ. Τι όνειρο είδαν στο FIFA και είχαν 66 στον Κούιπερ και 62 στον Εσπάρθα δεν το γνωρίζουμε.

jokinpana

Εμίρ Μπαϊράμι : Κάποιοι τον αποκάλεσαν την καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού του 2013 για την ομάδα. Πολύ γρήγορα ήρθε ο τραυματισμός. Επέστρεψε και σαγήνευσε κόσμο και κοσμάκη, ιδιαίτερα με εκείνες τις κατεβασιές του στο Εστορίλ. Αν ο Μπαϊράμι είναι 71, τότε εγώ πάω για mvp Euroleague.

Ουασίμ Μπούι : Το μάτι του προφέσορα Αναστασίου έκοβε αρκετά και το καλοκαίρι του 2014 θεώρησε ότι από την ομάδα λείπει ένας Μπούι. Από τότε η Λεωφόρος έγινε ο λάκκος των αναστεναγμών και ο Μπούι έγινε όρος της ψυχολογίας συνώνυμος με το μετατραυματικό σοκ. Τον έβλεπες και έσβηνε κομμάτια από τη μνήμη σου. Όχι 60, ούτε 30 δεν του έβαζες αντικειμενικά.

ouasim-bouy-voelt-nog-steeds-vertrouwen-van-juventus