4+1 τρόποι για να διώξει διακριτικά τον Στραματσόνι ο Αλαφούζος
Βρείτε μας στο
Μπάλα

4+1 τρόποι για να διώξει διακριτικά τον Στραματσόνι ο Αλαφούζος

Παρά το πολύ ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε χθες ο Παναθηναϊκός στο «Καραϊσκάκης» το Τριφύλλι αρνήθηκε πεισματικά ν’ ανθήσει, μέχρι που μαράθηκε εντελώς, και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Αντρέα Στραματσόνι πρέπει να φύγει. Ναι, αλλά πώς;

Στην αρχή θύμιζε μεμονωμένο γεγονός- κάτι σαν το γνωστό στιγμιαίο λάθος: η τριάρα από την Σταντάρ δεν ήταν ένα στάνταρ αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Χθες, όμως, ήρθε νέα τριάρα- αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό- και άρχισαν να υπάρχουν φόβοι πως αυτό το σκορ μετατρέπεται σιγά- σιγά σε συνήθεια και φλερτάρει ξεδιάντροπα με τη λατρεία.

Όπως και στην περίπτωση του Πασχάλη, όμως, κάποιος «γκαστρώθηκε»: εν προκειμένω, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ζητούν την κεφαλή του Ιταλού προπονητή της ομάδας επί πίνακι (σ’ αυτόν, ίσως, που καταστρώνει τα σχέδιά του για το εκάστοτε ματς).

pasx

Ναι, αλλά πώς να τον διώξει ο πάντα χαμηλών τόνων σ’ αυτές τις περιπτώσεις Γιάννης Αλαφούζος; Η απάντηση είναι «διακριτικά».

Δηλαδή, κάπως έτσι…

Μετρό με μέτρο

Με την πρόφαση πως τις Δευτέρες γίνεται ο κακός χαμός στην Αθήνα, ο Γιάννης Αλαφούζος πείθει τον coach να πάνε με το μετρό στο προπονητήριο της ομάδας στο Κορωπί, προκειμένου να γλιτώσουν την κίνηση.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Όσο περνούν οι στάσεις (“Next stop Chalandri”, “Next stop Doukisis Plakentias”,”Next stop Paiania- Kantza”), ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αρχίζει να λέει στον Στραματσόνι πως το παιδικό του όνειρο είναι να διευρύνει τους ορίζοντές του.

koropi

Κι επειδή κάθε φορά που έμπαινε σε μετρό έφτανε μέχρι το Κορωπί που είναι η προτελευταία στάση, καημό το έχει να το πάει, μια φορά, μέχρι τέλους. Θέλει να γίνει συμμέτοχος σ’ αυτή την τρέλα ο «Στράμα»;

Ο Ιταλός λόγω τακτ δέχεται και οι δυο τους δεν κατεβαίνουν στο Κορωπί. Έπειτα, ακούγεται: “Επόμενη στάση, Αεροδρόμιο” και ο Αλαφούζος κλείνει με νόημα το μάτι στον Αντρέα.

Το ’πιασες;

all

Λαχτάρα για πίτσα

Τον πλησιάζει και σε άψογα ελληνοϊταλικά του λέει «Αντρέα, ξέρεις για τι έχω όρεξη σήμερα; Τώρα που ξαναείδα το ματς, μου γεννήθηκε η επιθυμία για κάτι παρεμφερές μ’ αυτό που φάγαμε χθες: πίτσα!».

Στο ενθουσιώδες καταφατικό νεύμα του Σταματσόνι, ο Αλαφούζος απαντά ως εξής: «Αυθεντική πίτσα, όμως. Ιταλική- από αυτές που έχετε στην πατρίδα σου με τη λεπτή ζύμη. Τι λες, ψήνεσαι περισσότερο κι από την ίδια την πίτσα να πάμε μια Μπότα; Εγώ κερνάω».

pizz

Έπειτα, βγάζει 3 πεντακοσάρικα, τα δίνει στον (οσονούπω πρώην) προπονητή του και του λέει να πάει στην Φοντάνα ντι Τρέβι να πιάσει θέση κι έρχεται κι αυτός σε λίγο.

Ως γνωστόν, ο Χρόνος είναι σχετικός.

Μέθοδος ΠΑΣΟΚ

sisenas

Τον πιάνει από τον ώμο και του λέει με σοβαροφανές ύφος: «Αγόρι μου, αδικείσαι. Βλέποντας τις στρατηγικές σου κινήσεις- ας πούμε το γεγονός ότι κατεβάσαμε με 3 στόπερ την ομάδα κόντρα στον ΠΑΣ, αλλά με τον Ολυμπιακό πήγαμε να παίξουμε πιο επιθετικά κι από την Μπαρτσελόνα- θεωρώ πως στο ποδόσφαιρο δεν μπορούν να ξεδιπλωθούν όλες σου οι αρετές. Εσύ πρέπει να κατέβεις στο στίβο της πολιτικής. Εκεί θα κάνεις παπάδες- παπάδες λέω, αρχιμανδρίτες!».

Στο απορημένο βλέμμα του Σταματσόνι, ο Αλαφούζος μπορεί ν’ απαντήσει λέγοντάς του πως θα στενοχωρηθεί βαθύτατα που τον χάνει από προπονητή, αλλά θα χαρεί να τον δει να διαπρέπει στο διεθνές πολιτικό στερέωμα, κάνοντας, φυσικά, την αρχή από τη χώρα μας.

«Σου έχω, ρε μπαγάσα, και έτοιμο το σύνθημα με το οποίο θα σαρώσεις», θα του πει ο πρόεδρος.

«Εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα».

papa

Ρωμύλος και Ρέμος

antons

Του λέει: «Μπορεί πολλά ν’ ακούγονται για το πώς διαχειρίζεσαι τα παιχνίδια, όμως ουδείς μπορεί να πει κουβέντα για τις μεταγραφικές σου κινήσεις. Θέλω, λοιπόν, να πας στη Ρώμη και να σαρώσεις το μεταγραφικό παζάρι εν όψει Ιανουαρίου.

Εκεί, στην Αιώνια Πόλη, με το μυαλό καθαρό θα μεγαλουργήσεις. Πήγαινε, λοιπόν, και όταν σε φωνάξω επιστρέφεις με 4-5 λαβράκια, προκειμένου να φάμε ψαρόσουπα μετά τη χθεσινή γλαρόσουπα- “θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα”, όπως τόνισες ορθότατα.

Εκεί, λοιπόν, στην Αιώνια Πόλη.

Αιωνίως».

Πρώτη φορά αριστερά

Αν, βέβαια, κανείς από τους ανωτέρω τέσσερις τρόπους δεν πιάσει, τότε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πρέπει να επιδείξει σιδηρά πυγμή και να μιμηθεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποδεδειγμένα δε μασάει και βαράει το νταούλι για να ξεπατώνονται στο χορό οι δανειστές.

Τι θα πει στον Στραματσόνι, δηλαδή;

Απλό: «Go back κυρία Στραματσόνι, go back κύριε Αντρέα, go-go Power Rangers».