5 φορές που προπονητές και παίκτες τσακώθηκαν μεταξύ τους (Vids)
Βρείτε μας στο
Μπάλα

5 φορές που προπονητές και παίκτες τσακώθηκαν μεταξύ τους (Vids)

Δεν είναι και πολύ εύκολο να είσαι προπονητής και να νταντεύεις παίκτες και, ταυτόχρονα, είναι κομματάκι εκνευριστικό να είσαι παίκτης και να σε νταντεύει ένας προπονητής. Ε, δεν θέλει και πολύ...

Οι αθλητές δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι στον κόσμο. Είναι λογικό, άλλωστε: ένας αθλητής είναι αυτάρεσκο πλάσμα. Γι’ αυτό, ανάμεσα σε διάφορους άλλους λόγους, υπάρχουν και οι προπονητές- για να τους κουμαντάρουν.

Καμιά φορά, όμως, δεν τα καταφέρνουν. Καμιά φορά οι αθλητές είναι δύσκολο να τιθασευτούν. Καμιά φορά μάλιστα οι προπονητές, ως παλιοί αθλητές, κουβαλάνε ακόμα την αντίστοιχη ψυχοσύνθεση και τότε διάφοροι άβολοι καβγάδες ξεκινάνε.

Ο τελευταίος προπονητής που… τα βρήκε σκούρα με έναν ποδοσφαιριστή ήταν ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, ο οποίος είχε μια διαφωνία με τον Ούρος Τζούρτζεβιτς.

Ο Τζούρτζεβιτς ήθελε να πάει στα αποδυτήρια, ο Λεμονής είχε άλλη άποψη: ήθελε οι παίκτες να κατευθυνθούν στην κερκίδα, μετά το ματς του Ολυμπιακού με τον Κισσαμικό, για να χαιρετίσουν τον κόσμο τους.

Και κάπου εκεί τα πνεύματα αγρίεψαν…

Ε, και εμείς άλλο που δεν θέλαμε και αρπάξαμε την ευκαιρία για να θυμηθούμε μερικές all time classic διαφωνίες αθλητών και προπονητών.

Όπως:

Εκείνη του Ιωαννίδη με τον Σιγάλα το 1994 όταν ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού μέσα στην ένταση του εκτός έδρας αγώνα με την Μπενετόν ξέσπασε στον παίκτη του:

Τότε που ο Αλέφαντος, ως προπονητής της Προοδευτικής, έκανε το λάθος να βγάλει έξω από το ματς με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Μπαρτολομέο και εκείνος αντέδρασε εκνευρισμένα. Και επειδή ο Αλέφαντος κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει έγινε χαμός στον πάγκο της ομάδας του Κορυδαλλού. Φυσικά, το ακόμα καλύτερο της υπόθεσης ήταν αυτά που είπε ο Αλέφαντος μετά το ματς. Εκεί γράφτηκε ιστορία:

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Όταν ο Μπιγκόν, ο Ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού τη σεζόν 1999-2000, πίστεψε πως έχει το δικαίωμα να βγάλει από την 11άδα τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς και έγινε ο κακός χαμός. Στο παρακάτω βιντεάκι, όπου και αποτυπώνεται το σκηνικό παίρνετε και σαν bonus μια κοκορομαχία ανάμεσα σε Ράτζα και Φέμερλινγκ, συμπαικτών τότε στον μπασκετικό Ολυμπιακό…

Ή όπως τότε που σε μια κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό και ο Κώστας Φραντζέσκος νικήθηκε σε μια εκτέλεση φάουλ από τον Ελευθερόπουλο. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έσπευσε να δώσει το χέρι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και ο Άγγελος Αναστασιάδης, εκνευρισμένος από την κίνηση του παίκτη του που έδωσε το χέρι του στον «εχθρό», έβγαλε τον Φραντζέσκο εκτός αγώνα.

Η περίφημη εκείνη αλλαγή του Φραντζέσκου δεν υπάρχει σε βίντεο αλλά παρακάτω μπορείτε να δείτε τη φάση που τα προκάλεσε όλα στο 7:34 (και να νοσταλγήσετε με τη vintage αισθητική):

Και φυσικά, δεν γίνεται να λείπει από αυτή την λίστα ο επικός τσακωμός ανάμεσα στον Ντέλιο Ρόσι και τον Άντεμ Λιάγιτς στον πάγκο της Φιορεντίνα. Ίσως ό,τι πιο απολαυστικό σε τέτοιου τύπου περιστατικό…