Οι μεγαλύτεροι εφιάλτες Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΑΕΚ!
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Οι μεγαλύτεροι εφιάλτες Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΑΕΚ!

Τον περίμενες -κι ας μην το παραδεχόσουν. Τον φοβόσουν -κι ας μην το ομολογούσες. Ό,τι ομάδα και να είσαι, υπάρχει ένας αντίπαλος παίκτης που λες κι είχε έρθει σε αυτό τον κόσμο μόνο και μόνο για της... κόβει τιμολόγιο!

Προ ημερών έπαιζαν Νάπολι-Γιουβέντους στην Ιταλία.

Δεν χρειάζεται να σου πω εγώ τι σπυράκια πετάνε οι Ναπολιτάνοι με την «Κυρία», ούτε πόσο (περισσότερο) έχουν σιχαθεί την ίδια και τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν μετά τη μεταγραφή του.

Αφού έβγαλαν τα λαρύγγια τους λοιπόν να τον αποδοκιμάζουν, ο Αργεντινός έκανε πραγματικότητα τον χειρότερο εφιάλτη που θα μπορούσαν να βλέπουν οι οπαδοί των γηπεδούχων το προηγούμενο βράδυ στον ύπνο τους:

Να χάσει η ομάδα τους με 1-0 και το γκολ να το έχει πετύχει εκείνος!

Ντάξει, μιλάμε για ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να σου βγάλει το ποδόσφαιρο. Για ένα από τα πιο απερίγραπτα ξενερώματα που μπορούν να τύχουν σε οπαδό.

Γιατί οκ, προφανώς το να τρώει η ομάδα σου γκολ (και ειδικά σε ντέρμπι) πονάει. Κάποιες φορές όμως, ρε φίλε, το ποιος βάζει αυτό το γκολ σε διαολίζει ακόμα περισσότερο.

Και εντάξει να είναι κάποιο μισητό πρόσωπο (όπως καλή ώρα ο τροφαντός Αργεντινός). Θα σε πετύχει μια φορά, θα σε πονέσει, τέλος. Απείρως πιο εκνευριστικός, ωστόσο, είναι ο άλλος.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Αυτός ο (ίδιος) σατανάς που σε κατατρέχει παντού. Αυτός ο ελεεινός που λες και δαιμονίζεται όταν παίζει με την ομάδα σου. Και όπου την πετυχαίνει, δεν παραλείπει να της κόψει (ένα ακόμα) τιμολόγιο!

Δεν έχει σημασία λοιπόν αν είσαι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ ή με οτιδήποτε άλλον εντός κι εκτός συνόρων. Υπάρχει και για σένα ο παίκτης (ή οι παίκτες) που σ’ έχει κάνει να υποφέρεις.

Έτσι, στην κατηγορία «όχι πάλι αυτός ο π…ης» συμπεριλαμβάνονται (σύμφωνα με στοιχεία του transfermarkt για τα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος) οι εξής για κάθε ομάδα:

Ολυμπιακός

Είναι γνωστή η αδυναμία που είχε ο Ντέμης Νικολαΐδης στους «ερυθρόλευκους». Ξεκίνησε μάλιστα την πελατειακή σχέση που είχε μαζί τους από τότε που έπαιζε στον Απόλλωνα. Πετυχαίνοντας λοιπόν 11 γκολ απέναντι στην ομάδα του λιμανιού (13 αν συνυπολογιστούν του Κυπέλλου) και σκαρφαλώνοντας έπειτα από ένα εξ αυτών στη σκεπαστή, έγινε έμπνευση για συνθήματα όπως το «σε βλέπει ο Ελευθερόπουλος και τρέμει, γεια σου Ντέμη, γεια σου Ντέμη».

Στη δεύτερη θέση των εκτελεστών του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Κριστόφ Βαζέχα με 7 γκολ, ενώ τόσα έχει πετύχει εναντίον των Πειραιωτών και ένας παίκτης που φόρεσε έπειτα τη φανέλα τους, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ακολουθούν με έξι γκολ οι Γιώργος Γεωργιάδης, Βασίλης Δημητριάδης και Κλάους Αθανασιάδης, ενώ το φοβερό είναι ότι ισάριθμες φορές έχει πληγώσει τους Πειραιώτες ο… Φερνάντο Μοριέντες (με τις φανέλες των Ρεάλ και Βαλένθια).

Παναθηναϊκός

Το παρατσούκλι του ήταν «τρομοκράτης». Και η ομάδα που αναμφίβολα… τρομοκράτησε περισσότερο από κάθε άλλη ήταν ο ήταν ο Παναθηναϊκός. Αφιονισμένος όταν έβλεπε τριφύλλι, ο Ραφίκ Τζεμπούρ το μαδούσε κάθε φορά που το πετύχαινε. Σκοράροντας λοιπόν με τέσσερις διαφορετικές ομάδες απέναντί του (Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΑΕΚ και Ολυμπιακός) του «κόλλησε» συνολικά 10 γκολ (συν 2 ασίστ).

via ytCropper

Οι αμέσως επόμενοι… αντιπαθείς στους φίλους του Παναθηναϊκού είναι οι Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Νίκος Φρούσσος με 7 τέρματα. Από ‘κει και πέρα, 6 γκολ έχουν πετύχει εναντίον τους οι Ντέμης Νικολαΐδης, Κώστας Φρατζέσκος και Κώστας Μήτρογλου, ενώ με άλλα τόσα έχτισε την παράδοσή απέναντί τους μετά την αποχώρηση και τη μεταγραφή στην ΑΕΚ ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

ΑΕΚ

Η σχετική καζούρα των Ολυμπιακών λέει ότι «ο Τζόρτζεβιτς έχει περισσότερα πρωταθλήματα από την ΑΕΚ». Έχει όμως και περισσότερα… γκολ εναντίον της από πρωταθλήματα. Αποτελώντας τον χειρότερο εφιάλτη των «κιτρινόμαυρων», ο Σέρβος υπέγραψε μεγάλες και καθοριστικές νίκες σε ντέρμπι εναντίον τους. Έστω λοιπόν κι αν ευνοήθηκε από το γεγονός ότι χτύπησε αρκετά πέναλτι, μέτρησε συνολικά 12 γκολ και 8 ασίστ με αντίπαλο την «Ένωση».

via ytCropper

Δεύτερος πιο ανεπιθύμητος αντίπαλος για την «Ένωση» ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος (με τις φανέλες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού) την πλήγωσε 8 φορές. Όσο για τους επόμενους που είχαν αναπτύξει πελατειακές σχέσεις μαζί της, ήταν (με 6 γκολ) οι Βαζέχα, Προτάσοφ, Οκκάς, Περόνε, Φρούσσος, Γεωργιάδης και Ζουμπούλης.

ΠΑΟΚ

Δεν είναι και πολλά τα πράγματα που θα μπορούσαν να ενώνουν τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Μέσα σε αυτά όμως είναι ο χειρότερος αγωνιστικός τους εφιάλτης. Ξεσπώντας απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά» εξίσου συχνά με όσο το έκανε με τους Πειραιώτες, ο Ντέμης Νικολαΐδης αποτέλεσε τον μεγαλύτερό του δήμιο. Γιατί πέτυχε εναντίον του (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) 12 γκολ συνολικά.

Τεράστια… εκτίμηση στους Θεσσαλονικείς έτρεφαν και οι Μιχάλης Κωνσταντίνου-Κριστόφ Βαζέχα, με αμφότερους να μετρούν 11 τέρματα απέναντί τους. Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως είναι η παράδοση που έφτιαξε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πρόλαβε στην τετραετία που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό να σκοράρει 10 γκολ εναντίον του.