Cristiano Ronaldo: Ο κορυφαίος αθλητής ποδοσφαίρου
Βρείτε μας στο

Λίγο μετά την βράβευση του με την 5η του Χρυσή Μπάλα, ο Cristiano Ronaldo έκανε μια δήλωση απ΄αυτές που περιμένεις απ΄αυτόν. Για την ακρίβεια μας είχε ανησυχήσει αρκετά τόσο καιρό που δεν είχε δείξει την έπαρση του. «Είμαι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών» είπε με ηρεμία και απόλυτη επίγνωση. Και το γαϊτανάκι για το αν είναι όντως αυτό που ισχυρίζεται ξεκίνησε.

Δεν ξέρω αν λέει πολλά, αλλά ο Zinedine Zidane, ένας απ΄αυτούς που θα τον κόντραραν άνετα, είπε με ειλικρίνεια ότι ο Cristiano τον ξεπέρασε. Τα επιτεύγματα και των δύο σπουδαία. Του δεύτερου όμως ακόμα περισσότερα. Απ΄όσο θυμάμαι ο Cristiano και ο Messi είναι οι μοναδικοί με 4 Champions League στην κατοχή τους. Είναι επίσης οι 2 κορυφαίοι σκόρερ στα ευρωπαϊκά κύπελλα, με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να έχει τη μερίδα του λέοντος. 114 ο άσος της Ρεάλ, 97 ο Lio.

Σε αυτή την 7ετία της απόλυτης κυριαρχίας των δύο ποδοσφαιριστών, των δύο συμβόλων και εκπροσώπων διαφορετικών πόλεων με διαφορετική κουλτούρα και καταγωγή, όλοι συμφωνούσαμε ότι πρόκειται για 2 κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία του αθλήματος. Φτάνοντας στο σήμερα, κι από τη στιγμή που σε όλα τ΄άλλα είναι σχεδόν ισόπαλοι, το στατιστικό των γκολ στο Champions League δίνει κάθε δυνατότητα στον Cristiano Ronaldo να πει πως είναι ο καλύτερος.

Cristiano Ronaldo: Ο κορυφαίος αθλητής ποδοσφαίρου

Εκεί που υπάρχει η διαφωνία είναι στη λέξη «ποδοσφαιριστής». Η ακριβέστερη έννοια είναι «αθλητής ποδοσφαίρου». Πάει αρκετός καιρός από τότε που ο Cristiano «έκανε έρωτα» στη μπάλα. Ναι, έχει κατακτήσει τα πάντα. Ναι, έχει πετύχει τόσα γκολ όσα δε βλέπουν ολόκληρες ομάδες σε μια δεκαετία. Αλλά την αίσθηση που σου προσφέρει ο Messi όταν χαϊδεύει το τόπι, ο Cristiano δεν την έχει. Την αίσθηση που σου άφηναν ο Zizou, ο Cruyff, ο Maradona και ο Ronaldinho, επίσης δεν την έχει. Για μένα ούτε το άγγιγμα του Giggs ή του Ruud Van Nistelrooy.

Επειδή εμείς δεν είμαστε οπαδοί της Ρεάλ, αλλά εραστές των εραστών της μπάλας, ο Cristiano της 8ετίας 2004-2012 είναι ένας γητευτής της μπάλας. Αυτά που έκανε στη Γιουνάιτεντ γεννούσαν τον έρωτα στον φίλαθλο. Στη Ρεάλ έγινε μια μηχανή. Από επιλογή του. Και είναι τρομερά όσα έχει καταφέρει. Αλλά η εικόνα που θα μείνει είναι αυτή ενός Ρόμποκοπ.

Cristiano Ronaldo: Ο κορυφαίος αθλητής ποδοσφαίρου

Αυτό από μόνο του αρκεί για να τον ρίξει θέσεις στην εκτίμηση των φιλάθλων. Βάλτε στο ζύγι και την αλαζονεία που διαθέτει, το πως προβάλλει τον εαυτό του στον κόσμο και το ότι θεωρεί το όνομα του μεγαλύτερο σε μέγεθος από την ίδια τη Ρεάλ και έχουμε την μεγάλη εικόνα.

Με κριτήριο μόνο το ίδιο το τόπι τα πράγματα είναι κάπως έτσι. Με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο ο Cristiano Ronaldo είναι ο κορυφαίος. Αν και θεωρώ πως δε γίνεται να συγκρίνουμε εποχές. Γι΄αυτό ας μείνω σε αυτό: ο Cristiano είναι ο κορυφαίος αθλητής ποδοσφαίρου ever και ένας από τους 2 κορυφαίους του 21ου αιώνα!

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)