Ο Κριστιάνο ισάριθμες «Χρυσές Μπάλες» με τον Μέσι; Εδώ γελάνε!
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Ο Κριστιάνο ισάριθμες «Χρυσές Μπάλες» με τον Μέσι; Εδώ γελάνε!

25 γκολ, 14 ασίστ και συμμετοχή σε 65 ευκαιρίες ο Μέσι κόντρα στη Ρεάλ. Πέρα από κάθε φαντασία τα αντίστοιχα νούμερα του Κριστιάνο...

Ναι, είναι γνωστό, η σύγκριση έχει κουράσει. Εδώ όμως δεν μιλάμε για σύγκριση. Διότι, μεταξύ μας, δεν υπάρχει καμιά τέτοια. Εδώ μιλάμε για απονομή (ποδοσφαιρικής) δικαιοσύνης.

«Έκατσε» να είναι τόσο κοντά η βράβευση για τη Χρυσή Μπάλα του 2017 με μία ακόμα «μετωπική» των δύο που μοιραία υποκύψαμε στον πειρασμό. Πριν από λίγες ημέρες ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τον Λίονελ Μέσι σε αριθμό τίτλων για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Το ξαναγράφουμε για να γίνει κατανοητό. Ο Ρονάλντο έχει αναδειχθεί ισάριθμες φορές με τον Μέσι ο Νο 1 στον πλανήτη.

«Σέβομαι τις επιλογές όλων, αλλά δεν έχω δει ποτέ κανέναν καλύτερο από μένα. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα που μπορώ εγώ. Δεν υπάρχει πιο πλήρης παίκτης από μένα, είμαι ο κορυφαίος της ιστορίας», είπε αξέχαστα ο Πορτογάλος, με νωπές τις δάφνες στους ώμους του από την 5η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

Καλά όλα τα άλλα που έχει δηλώσει κατά καιρούς ο CR7, αλλά και πιο ΠΛΗΡΗΣ; Ποιος χωρατατζής image maker (να τον τρόλαρε άραγε;) του έβαλε στο στόμα τέτοια φράση; Και πώς να μην έχει σηκωθεί η τρίχα του Μέσι, διαβάζοντας αυτές τις δηλώσεις; Πώς να μην τρέχει σαν το σκύλο έως τα χασομέρια, για να κλέψει μπάλες και να ταπεινώσει άλλη μια φορά τη μισητή αντίπαλο στο αγαπημένο του «Μπερναμπέου»;

O image maker ενός ακόμη clasico ήταν ο Λίο Μέσι. Αυτός βγάζει την πάσα πάρε-βάλε στον Σουάρες στη φάση από την οποία προέρχεται το δεύτερο γκολ με το δικό του πέναλτι – αλφάδι. Αυτός σωριάζει (για ακόμα μία φορά στην καριέρα του Βραζιλιάνου) τον Μαρσέλο και δίνει την ασίστ για το τρίτο. Στη δική του εποχή η Μπάρτσα έχει σε 14 επισκέψεις για το πρωτάθλημα στο άντρο της Ρεάλ απολογισμό 9-1-4.

Με αυτές τις επιδόσεις ο Αργεντίνος έφτασε τα 25 γκολ και τις 14 ασίστ σε 37 «αιώνια ντέρμπι». Σύμφωνα με τα κιτάπια του έγκυρου site «Goal.com», έχει επιπλέον δημιουργήσει 65 ευκαιρίες για την ομάδα του σε αυτά τα 37 παιχνίδια, κάποιες εκ των οποίων κατέληξαν βέβαια στα δίχτυα.

Τα αντίστοιχα νούμερα του Κριστιάνο στα 29 clasico που έχει συμμετάσχει είναι 17 γκολ, μία ασίστ (ναι μία σε 29 ματς) και συμμετοχή σε… 15 ευκαιρίες.

Αυτή δεν είναι άλλωστε και η τεράστια διαφορά των δύο; Η εμμονική από τα Μ.Μ.Ε. αντιπαράθεση τους στον αριθμό γκολ ουδόλως αντικατοπτρίζει τη συνολική συνεισφορά τους στο επιθετικό κομμάτι. Ο ένας είναι ένας σπάνιος «killer», από τους καλύτερους της ιστορίας. Και ο άλλος ακριβώς το ίδιο, με τον έξτρα τίτλο του εκ των κορυφαίων πλέι-μέικερ όλων των εποχών.

Η τρομακτική ικανότητα του Μέσι να ανοίγει χώρους στην αντίπαλη άμυνα, είτε με την κοφτή κάθετη, είτε με τη βαθιά στην πλάτη της άμυνας θα τον καθιστούσε χρησιμότατο ακόμα και αν μάτωνε πολύ πιο σπάνια τα αντίπαλα δίχτυα.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Για τον Ρονάλντο πώς να το πεις αυτό; Σε πολλά παιχνίδια μοιάζει εξαφανισμένος. Σε κάποια απ’ αυτά -καθόλου λίγα- τον λες και αρνητικό, με την αποτυχία του να τελειώσει φάσεις ή να συμβάλλει στη δημιουργία τέτοιων. Το ματς του Σαββάτου ήταν ένα ακόμη clasico της καριέρας του, στο οποίο θα ήταν ίσως χρησιμότερος για την ομάδα του στον πάγκο.

Δεν χρειάζεται βέβαια καν να αντιπαραβάλλουμε την ικανότητα τους στο ένας με έναν. Ο ένας ντριμπλάρει δύο σε τηλεφωνικό θάλαμο, ο άλλος ούτε κώνο βαλσαμωμένο (πια). Στην κατηγορία «δημιουργία ατομικών φάσεων» η διαφορά είναι χαώδης.

Χθεσινό δημοσίευμα της «Marca», μετά το ντέρμπι, ανέφερε ότι ο Μέσι ξεπέρασε τον Ρονάλντο σε αριθμό γκολ μέσα στο 2017. Ένα από τα σχόλια των αναγνωστών ήταν το εξής: «Φτάνει πια, είναι ανόητες αυτές οι συγκρίσεις. Είμαι Μαδριλένος, αλλά δεν γίνεται να συγκριθούν αυτοί οι δύο παίκτες».

Σύμφωνα με την «Χρυσή Μπάλα» ο Κριστιάνο ήταν ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες χρονιές. Για τα Μ.Μ.Ε. αυτή η σύγκριση (με τα γκολ) είναι ταμάμ, αφού πουλάει με τη σέσουλα.

Είναι όμως πασιφανές ότι ακόμα και οι συμμετέχοντες στη σχετική ψηφοφορία έχουν «ψαρώσει» με δαύτην. Καθιστώντας εν τέλει κομματάκι αναξιόπιστα τα ποδοσφαιρικά «Όσκαρ».