10 πράγματα που δεν έχεις προσέξει στα 5 δοκάρια της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό
Βρείτε μας στο

Το βράδυ παίζουν Ολυμπιακός-ΑΕΚ και εμείς θυμόμαστε ένα ματς που έγραψε ιστορία. Τον αγώνα όπου τραβούσαν οι οπαδοί της Ένωσης τα μαλλιοκέφαλά τους από την απελπισία.

Στις 20 Απριλίου λοιπόν του 2005 ο ύμνος των γηπεδούχων έπαιξε όπως πάντα πριν από τη σέντρα.

Μόνο που τα παλικάρια της ΑΕΚ στην προτροπή «σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια, τα δίχτυα σκίστε, τη δόξα κατακτήστε», δεν έλεγαν με τίποτα να… ξεκολλήσουν από το πρώτο σκέλος.

Είτε είσαι φίλος, λοιπόν, της «Ένωσης», είτε του Ολυμπιακού (και γελάς σατανικά), είτε οποιασδήποτε άλλης ομάδας, σίγουρα θυμάσαι τα πέντε δοκάρια που είχαν οι τότε παίκτες του Σάντος. Το γεγονός ότι τα τρία απ’ αυτά ήταν στην ίδια φάση.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα χαρακτηριστικά εκείνης της παλαβής βραδιάς, που είτε δεν τα πρόσεξες, είτε δεν τα θυμάσαι.

Όπως τα εξής:

-Στη φάση με τα τρία δοκάρια πρέπει να είναι η μόνη καλή σέντρα που έκανε ο Νίκολα Μάλμπασα στο διάστημα που μεγαλούργησε με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

-Τα τρία από τα πέντε δοκάρια τα είχε ο Κατσουράνης. Τα δυο στην ίδια φάση (με κεφαλιά και προβολή) και το άλλο (επίσης με προβολή) λίγο αργότερα. Ε, ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ έχουν σταματήσει όχι μόνο στο ίδιο δοκάρι (το δεξί της εστίας) αλλά και στο ίδιο σχεδόν σημείο του!

10 πράγματα που δεν έχεις προσέξει στα 5 δοκάρια της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

Το ακόμα πιο ανατριχιαστικό; Τα άλλα δυο δοκάρια (του Σέζαρ προ κενής σχεδόν εστίας και του Ίβιτς με την εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις) έχουν σταματήσει επίσης στο ίδιο μέρος του οριζόντιου δοκαριού! Λες και κάποιος είχε βάλει μαγνήτη στα συγκεκριμένα σημεία!

-Πίσω από την περιγραφή του Αντώνη Κατσαρού στη φάση με τα τρία δοκάρια ακούγεται από πίσω ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος να κάνει καταμέτρηση «2, 3»: Σαν να τα φυλάει στο κρυφτό και στο τέλος θα αναφωνήσει «φτου και βγαίνω».

10 πράγματα που δεν έχεις προσέξει στα 5 δοκάρια της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

-Η φάση με τα τρία δοκάρια γίνεται στο 58’ του αγώνα. Δηλαδή στο 13’ του δευτέρου ημιχρόνου, όπως πιθανώς θα έχουν προσέξει προληπτικοί φίλοι της ΑΕΚ μπινελικώνοντας την γκαντεμιά της ομάδας τους.

-Η αντίδραση του Κατσουράνη μετά το τρίτο προσωπικό του δοκάρι και τέταρτο συνολικά της ΑΕΚ… Ξεκινάει με κλασικό τράβηγμα μαλλιών, συνεχίζεται με απορημένο βλέμμα «τι γκαντεμιά είναι αυτή, ρε π@#$τη μου» και ολοκληρώνεται με την εκτόξευση πλούσιας διασπώμενης ροχάλας (ενδεχομένως για να ξορκιστεί το κακό).

10 πράγματα που δεν έχεις προσέξει στα 5 δοκάρια της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

-Το χιουμοράκι του Αλέκου Θεοφιλόπουλου μετά το τέταρτο δοκάρι «πάμε για τετραπλό μπάι πας εδώ πέρα, έτσι»; Ποιος σπίκερ κάνει τέτοια καλαμπούρια σήμερα, ρε γατάκια;;;

-Στο σχόλιο του αγώνα βρίσκεται ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος. Τι ειρωνεία ο άνθρωπος που λύτρωσε την ΑΕΚ με το αξέχαστο γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό το 1989 να βλέπει τους «διαδόχους» του όχι μόνο να μη σκοράρουν, αλλά να έχουν βαλθεί να γκρεμίσουν την ΙΔΙΑ εστία!

-Αν και έκανε live καταμέτρηση (βλέπε παραπάνω) ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος κατάφερε να κάνει λάθος στην αποφώνηση, αναφέροντας ότι η ΑΕΚ είχε συνολικά τέσσερα (και όχι πέντε) δοκάρια.

-Το μπερδεμένο συναίσθημα των φίλων της ΑΕΚ με τη λήξη του αγώνα: Να κατεβάσουν ό,τι μπινελίκι υπάρχει στο μυαλό τους για την ατυχία της ομάδας τους ή να τη χειροκροτήσουν για την προσπάθειά της (όπως έκανε ο τότε πρόεδρος Ντέμης Νικολαΐδης);

10 πράγματα που δεν έχεις προσέξει στα 5 δοκάρια της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

-Το σουρεαλιστικό σκηνικό ολοκληρώθηκε με εξίσου σουρεαλιστικό τρόπο: Οι παίκτες της ΑΕΚ αποθεώνονται από τον κόσμο με το σύνθημα «να ‘τοι, να ‘τοι οι πρωταθλητές», ενώ ο αγώνας ήταν για το Κύπελλο.

10 πράγματα που δεν έχεις προσέξει στα 5 δοκάρια της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό