Οι 10 προετοιμασίες που πρέπει να κάνει κάθε άνδρας για το Μουντιάλ
Βρείτε μας στο

Ακριβώς 43 ημέρες μείνανε. 1.032 ώρες. 63.984 λεπτά.

Τικ-τακ, τικ-τακ, ξύπνα! Η αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι αναμνήσεις από τις διοργανώσεις που έχεις ζήσει κατακλύζουν ήδη το κεφάλι σου.

Και το μυαλό ταξιδεύει ήδη στις άγιες μέρες που η καλοκαιρινή ρέκλα θα συνδυάζεται με άφθονη μπάλα.

Ποιος είπε όμως ότι μονάχα οι παίκτες και οι ομάδες θα κάνουν προετοιμασία; Ότι μόνο οι διοργανωτές στη Ρωσία πρέπει να φροντίσουν για να είναι όλα στην εντέλεια;

Τα ίδια ακριβώς πρέπει να κάνεις κι εσύ, μεγάλε. Να οργανωθείς!

Και να έχεις κάνει όλα τα απαραίτητα ώστε να ζήσεις με χίλια το μεγάλο ποδοσφαιρικό πανηγύρι.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Δηλαδή αυτά:

Εξήγα σε κοπέλα/σύζυγο

Από ‘δω ξεκινάνε όλα. Ξεκαθαρίζεις από νωρίς τη θέση σου και γλιτώνεις το μεγαλύτερο ποσοστό γκρίνιας (το 100% είναι μη ρεαλιστικός στόχος). Προβάλλεις τη θετική πλευρά -ότι θα έχει περισσότερο χρόνο για τη μαμά και τις φίλες της- και εξηγείς ότι για ένα μήνα πιο πιθανό θα είναι να κουνηθεί ο Πάγκαλος από μπουφέ παρά εσύ από τον καναπέ.

Οι 10 προετοιμασίες που πρέπει να κάνει κάθε άνδρας για το Μουντιάλ

Προγραμματισμός καλοκαιρινής άδειας

Και ήδη έχεις αργήσει! Αυτά τα πράγματα δεν τ’ αφήνουν τελευταία στιγμή. Προσπαθείς η άδεια σου να συμπέσει όσο το δυνατόν περισσότερο με τις μέρες της διοργάνωσης και δεν τ’ αφήνεις στην τύχη, ρισκάροντας την πιθανότητα οι  άλλοι να ζουν βραδιά τελικού κι εσύ… βάρδια τελικού!

Κατακλυσμός αποθήκης με μπύρες

Δεν περίμενες εμάς να στο πούμε, έχεις αρχίσει ήδη να ερεθίζεσαι με τη σκέψη της παγωμένης μπύρας να διασχίζει την καταπιόνα σου την ώρα που το τόπι τσουλάει στην οθόνη. Δεν χρειάζεται λοιπόν να περιμένεις: Αρχίζεις από τώρα να… χτίζεις με τελάρα την αποθήκη, ώστε μέχρι τη σέντρα το απαραίτητο στοκ (που θα ξεδίψαγε 12 Oktoberfest) να είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Οι 10 προετοιμασίες που πρέπει να κάνει κάθε άνδρας για το Μουντιάλ

Διαρρύθμιση βεράντας/εξέδρας

Καλό το σαλόνι, οι καναπέδες και οι πολυθρόνες, αλλά το καλοκαίρι τραβάει μπαλκονάρα. Οργανώνεις τραπέζια και καρέκλες με τρόπο που η… εξέδρα να έχει τη μάξιμουμ χωρητικότητα. Φροντίζεις η μεταφορά της τηλεόρασης να είναι εύκολη. Και διαμορφώνεις ειδικό διάδρομο για να πηγαινο-έρχονται τα μεζεκλίκια.

Συνδρομή σε γυμναστήριο για να φύγει το μπυροκοίλι

Ντάξει, αυτό μπορείς να το κάνεις και μετά τη λήξη της διοργάνωσης, αλλά καλό είναι να συμβιβάζεσαι από τώρα με την ιδέα: Έχοντας πιεί ένα πέλαγο μπύρα και ξεκληρίζοντας πίτσες και σουβλάκια επί ένα μήνα, ο σκεμπές θα προβάλλει περήφανος. Κι επειδή θα μένει αρκετό καλοκαίρι ακόμα μετά το Μουντιάλ, κάτι πρέπει να κάνεις για να μη σκάσεις ρουφώντας την κοιλιά σου στην παραλία.

Οι 10 προετοιμασίες που πρέπει να κάνει κάθε άνδρας για το Μουντιάλ

Χρονομέτρηση ντελίβερι

Σίγουρα θα έχεις κάποια αγαπημένα σουβλατζίδικα ή πιτσαρίες. Κάποια που θα σε παίρνουν εκείνα τηλέφωνο αν δεν εμφανιστείς μια μέρα επειδή… ανησύχησαν. Στο Μουντιάλ όμως δεν χωρούν συναισθήματα. Δεν μετράει μόνο η ποιότητα, αλλά και η ταχύτητα. Γι’ αυτό χρονομετράς 5 διαφορετικά ντελίβερι και όταν έρθει η ώρα ξέρεις ποιος θα σου φέρει το φαγητό πριν το δεύτερο ημίχρονο.

Στοιχηματική κάβα για ποντάρισμα

Και καθόλου να μην παίζεις το υπόλοιπο διάστημα (λέμε τώρα), στο Μουντιάλ δεν γίνεται να μην παίξεις. Να μην τζογάρεις κάτι για το καλό. Να μην ρίξεις ένα ψιλό, ρε αδελφέ, για να ‘χει λίγο σασπένς το μεσημεριανό Ιαπωνία-Σενεγάλη. Για να μπορείς όμως να το κάνεις πρέπει κάτι να ‘χεις μαζέψει. Ένα μικρό κουμπαρά που δεν θα σου λείψει στο (πιθανότατο) ενδεχόμενο κουβά, αλλά θα σου τρέφει την ψευδαίσθηση «κι αν σου κάτσει;»

Τοποθέτηση ψησταριάς

Ναι, το ντελίβερι είναι η εύκολη λύση και δεν χρειάζεται να κουραστείς για να ξεκοιλιδωθείς. Η ψησταριά όμως έχει άλλη χάρη. Τι καλύτερο από το να γίνεται σκοτωμός στον αγώνα και… ντέρμπι ταυτόχρονα στη σχάρα. Αντί για κεφτέδες αλά Αλέφαντο, να αναλύονται τα 3-5-2 και τα 4-3-3 με μπριζολάκια και παϊδάκια. Οπότε, μην το σκέφτεσαι, αν δεν έχεις ήδη ψησταριά, πρόλαβε να προμηθευτείς: Μπάρμπεκιου και μπάλα είναι απ’ τις πιο κολασμένες ανδρικές φαντασιώσεις.

Οι 10 προετοιμασίες που πρέπει να κάνει κάθε άνδρας για το Μουντιάλ

Ανεύρεση δικαιολογιών για μη παρουσία σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Όσο ανήκουστο κι αν μοιάζει, υπάρχει κόσμος που πάει και παντρεύεται μέσα στο Μουντιάλ. Που θεωρεί ιδανική ημερομηνία (ή δεν βρίσκει άλλη) για τη βάφτιση του παιδιού του το βράδυ του ημιτελικού. Εσύ φταις που… κάτι θα σου τύχει; Όχι βέβαια! Αρκεί να έχεις έτοιμες κάποιες πειστικές δικαιολογίες για τα «πιστόλια» που θα ρίξεις. Προσοχή μην πεθάνεις τη γιαγιά σου πάνω από μια φορά!

Εγκατάσταση γηπέδου Subbuteo

Τόση μπάλα θα βλέπεις για ένα μήνα. Το πρώτο διάστημα θα έχει τρία ματς την ημέρα. Ε, κάποια στιγμή θα φτιαχτείς να παίξεις κι εσύ λίγο. Επειδή όμως ο σκεμπές από τις μπύρες (βλέπε παραπάνω) δεν θα σου επιτρέπει να παίξεις κανονικά, υπάρχει και εναλλακτική λύση: Βάζεις τραπέζι στο μπαλκόνι, στήνεις γήπεδο Subbuteo και τύφλα να ‘χει το Βραζιλία-Αργεντινή μπροστά στα ντέρμπι που θα κάνεις με τα άλλα ρεμάλια.

Οι 10 προετοιμασίες που πρέπει να κάνει κάθε άνδρας για το Μουντιάλ