5 σπορτκάστερ που θέλουμε ν’ ακούσουμε στο Μουντιάλ
Βρείτε μας στο

Τα πολλά λόγια, εν προκειμένω, είναι φτώχεια- και, μάλιστα, καταραμένη: το κορυφαίο ποδοσφαιρικό event έρχεται με ρυθμούς Αλέξανδρου Τζιόλη ταχύτατους ρυθμούς στο προσκήνιο, καθώς σε 20 μέρες το Μουντιάλ του 2018 ξεκινά, τελειώνοντας, παράλληλα, κάθε άλλο ενδιαφέρον μας σ’ αυτή την ζωή.

Από τα γήπεδα της Ρωσίας θα παρελάσουν οι μεγαλύτεροι σταρ της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής, ωστόσο προκειμένου ν’ απογειωθεί πραγματικά, το προϊόν χρειάζεται η «αρωγή» 5 σπορτκάστερ, οι οποίοι θα πάνε τις μεταδόσεις στο μεθεπόμενο επίπεδο (το επόμενο έχει καταστεί ήδη προηγούμενο).

5 σπορτκάστερ που θέλουμε ν’ ακούσουμε στο Μουντιάλ

Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει– κατόπιν λαϊκής απαιτήσεως- να πιάσουν το μικρόφωνο της ΕΡΤ για να περιγράψουν τα παιχνίδια;

Μα, φυσικά, οι ακόλουθοι πέντε:

Ο Βαγγέλης Ιωάννου

Γιατί θέλουμε να τον ακούσουμε: Γιατί ζούμε για την στιγμή που θ’ αποκαλέσει τον Ασένσιο «Βελούδινο Ταυρί» και τον Ρονάλντο “Kill Cris του Ολυμπιακού” (από κεκτημένη ταχύτητα).

Τι είναι πιθανό να πει αν περιγράψει ματς: «Το μακρινό πλάγιο άουτ, το πιο σημαντικό πράγμα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

5 σπορτκάστερ που θέλουμε ν’ ακούσουμε στο Μουντιάλ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Στη μικτή ζώνη…: Θα πει στον Μέσι μετά από χατ-τρικ “You were on fire my man, hah? You are a rhythm football player”.

Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Γιατί θέλουμε να τον ακούσουμε: Γιατί όλο και κάποιο ματς θα πάει στα πέναλτι κι εκεί- μαντέψτε- το παιχνίδι μπορεί να είναι μόνο δύο πράγματα: Α) Χιτσκοκικό, Β) Γκρανγκινιολικό.

Τι είναι πιθανό να πει αν περιγράψει ματς: «Ο Νζονζί, ο αμυντικός μέσος της Σεβίλλης που έχει γι’ αγαπημένο του φαγητό τα μακαρόνια με κιμά και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω, μεγάλωσε σ’ ένα προάστιο του Παρισιού, το Λα Γκαρέν Κολόμπ, το οποίο έχει πληθυσμό 27.354 κατοίκους, εκ των οποίων οι 21.873 έχουν κλοτσήσει έστω και μια φορά μπάλα στη ζωή τους.

Λάτρης της καλής μουσικής, ακούει μετά μανίας εσχάτως το «Κ@ργιόλα σε μισώ» του Δάντη- Δάντης, ένας από τους σημαντικότερους Ιταλούς ποιητές, του οποίου η «Θεία Κωμωδία» μοιάζει με θείο δώρο στο ανθρώπινο γένος.

Ανθρώπινο γένος, ή αλλιώς η μετεξέλιξη του Homo Sapiens, το οποίο…»

Στη μικτή ζώνη…: Θα δώσει ένα πρωτοφανές σόου, κάνοντας ρεκόρ σε “So”.

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης

Γιατί θέλουμε να τον ακούσουμε: Γιατί όλο και κάνα κόρνερ σε πλεονεκτική θέση θα κερδίσει η Αγγλία και ο Κέιν θα κάνει καμιά βουτιά στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής θα τον διατάξει να του σηκωθεί, ενώ ο Ντελέ Άλι θα ξεχυθεί σαν εμετός στην επίθεση και ο Στέρλινγκ με δεξί ντιρέκτ κι αριστερό κροσέ θα βάλει το γκολ.

Τι είναι πιθανό να πει αν περιγράψει ματς: «Όσοι από εσάς είστε νοσταλγοί μιας αλλοτινής εποχής κι έχετε ασπρόμαυρη τηλεόραση, ο έγχρωμος παίκτης Γουέλμπεκ είναι αυτός με το μπλε σορτσάκι».

Στη μικτή ζώνη…: Θα ρωτήσει τον Ράσφορντ αν αληθεύει πως τον αποκαλούν «Ο μαύρος Ράμπο», καθώς ο πατέρας του ήθελε να τον κάνει πυγμάχο σαν τον Ζοσιμάρ.

Ο Παύλος Παπαδημητρίου

Γιατί θέλουμε να τον ακούσουμε: Γιατί κατά βάθος είμαστε μαζοχιστές.

Τι είναι πιθανό να πει αν περιγράψει ματς: «Όχι Φάν… εεεε, όχι Σαλάχ… ΌΧΙ ΣΑΛΑΧ! ΟΧΙ ΣΑΛΑΧ!!!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ… ΦΟΒΕΡΟΟΟΟ!  ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΕΜΦΡΑΓΜΑ!»

Στη μικτή ζώνη…: Δε θα πάει και οι συνάδελφοί του θ’ αναρωτιούνται «Πουρουπου, πού;»

Ο Γιώργος Μίνος

Γιατί θέλουμε να τον ακούσουμε: Γιατί το Μουντιάλ γίνεται στη Ρωσία, από την οποία κατάγεται ο Ιβάν Σαββίδης που έχει τον ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ…

Τι είναι πιθανό να πει αν περιγράψει ματς: «Λέγαμε λοιπόν πως ο ΠΑΟΚ έχει 70 Μουντιάλ ΠΑΟΚ και μ’ ένα ματς λιγότερο ΠΑΟΚ… Οι φίλοι της Βραζιλίας αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στα Παγκόσμια Κύπελλα ΠΑΟΚ και αυτό είναι κάτι που κανείς ΠΑΟΚ δεν το αμφισβητεί ΠΑΟΚ…»

Στη μικτή ζώνη…: Θα ρωτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο αν αληθεύουν οι φήμες που τον θέλουν να υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ στη Μαδέιρα κι αν αποτελεί όνειρό του το να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που ανδρώθηκε.

Τον ΠΑΟΚ.