Κουαρέσμα
Βρείτε μας στο

Μπορεί κάθε Μουντιάλ και κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας να είναι διαφορετικός, αλλά χθες το βράδυ συνέβη κάτι που έχει συμβεί ξανά και ξανά. Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα έβαλε την κλασσική του γκολάρα με σουτ με το εξωτερικό φάλτσο και μας θύμισε ότι το ποδόσφαιρο αξίζει περισσότερο για τέτοιες αλητόφατσες που είναι παλαβιάρηδες, παρά για τον Μέσι και το Ρονάλντο. Ιδίως όταν αυτοί κοκορομαχούν για το ποιος παίρνει περισσότερα λεφτά. Ο αγνός φίλαθλος κοιτάζει εκείνον τον τύπο που έγραψε τις σύγχρονες επιταγές του αθλήματος και έκανε την τρέλα του.

Μήπως ο Ρικάρντο Κουαρέσμα δεν είχε απίστευτο ταλέντο όταν ξεκίνησε; Είχε. Και ένα βρωμοπόδαρο επίσης. Αυτά δεν τα έχασε. Απλώς σταμάτησε να προπονείται σε εξαντλητικούς ρυθμούς και αποφάσισε να γίνει ένας γητευτής. Οι γητευτές δεν τρέχουν. Απλώς πετάνε το λάσο τους και στοχεύουν σωστά. Το γκολ με εξωτερικό φάλτσο στο ματς απέναντι στο Ιράν είναι ένα από τα πολλά που έχει βάλει. Για την ακρίβεια, ο RQ20 ακόμα και όταν πάει να ουρήσει δεν κάθεται ευθεία στη λεκάνη. Κάθεται δεξιά και πυροβολεί με εξωτερικό φάλτσο.

Ο Κουαρέσμα δεν είναι ο μοναδικός που έχει signature shot. Αυτή την κίνηση δηλαδή που δοκιμάζει σε κάθε αγώνα και καταλήγει σε σουτ. Οι έξι που ακολουθούν το έχουν είτε σε κανονική ροή αγώνα είτε σε στημένες φάσεις.

Λιονέλ Μέσι

Ο Μέσι έχει αυτή τη χαρακτηριστική κίνηση που παίρνει τη μπάλα από δεξιά, συγκλίνει προς τα αριστερά, περνάει όποιον βρει και είτε πλασάρει είτε κεραυνοβολεί.

Άριεν Ρόμπεν

Κι ο Ρόμπεν της ίδιας σχολής. Μόνο που αυτός το έχει κάνει επιστήμη. Φήμες λένε ότι υπάρχει άνθρωπος που θυμάται τον Ρόμπεν να βάζει γκολ χωρίς να συγκλίνει.

Οι φαουλάδες…

Κριστιάνο Ρονάλντο

Τρία βήματα πίσω. Φόρα, σουτ, η μπάλα παίρνει ύψος και στο κατέβασμα καταλήγει στα δίχτυα.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Ζουνίνιο Περναμπουκάνο

Ο απόλυτος. Ο σπεσιαλίστας. Η μπάλα ακολουθούσε εντολές με μικροτσίπ. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Αντρέα Πίρλο

Ο τζέντλεμαν της Γηραιάς Κυρίας του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Η μπανάνα του Ντέιβιντ τον έκανε έναν από τους κορυφαίους.