Πόσα χρήματα θα χρειαστείς αν θες φέτος να κάνεις διακοπές με σκάφος
Βρείτε μας στο
Διακοπές

Πόσα χρήματα θα χρειαστείς αν θες φέτος να κάνεις διακοπές με σκάφος

Μπορεί να σου φανούν μπόλικα αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι...

Οι περισσότεροι προτιμούν στις διακοπές να μένουν σε ξενοδοχείο: είναι λογικό, αυτή είναι η καλύτερη άνεση. Άλλοι την βρίσκουν και με το κάμπινγκ: δεν είναι μόνο ότι είναι φτηνό, είναι ότι γουστάρουν και γενικά την φάση με τις σκηνές. Υπάρχουν και κάποιοι ωστόσο που τους αρέσουν τα πιο… κοσμοπολίτικα και θέλουν να κάνουν διακοπές με σκάφος!

Φυσικά, οι διακοπές με σκάφος δεν είναι τυχαία κάτι που προτιμάται λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Οι περισσότεροι θα σκεφτόντουσαν πως ελάχιστοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές με τέτοιο τρόπο αλλά αυτό δεν ισχύει. Άλλωστε τα λεφτά που απαιτούνται είναι πάνω-κάτω τα ίδια με αυτά που υπoλογίζεται να χαλάσεις έτσι κι αλλιώς στις διακοπές σου.

Η αλήθεια είναι ότι όσο ελκυστικό και αν φαντάζει να βρίσκεσαι σε ένα αγκυροβολημένο σκάφος στην μέση της θάλασσας μαζί με τους φίλους σου, να μένεις εκεί, να κοιμάσαι εκεί, να βουτάς στη μέση του ωκεανού και να ανεβαίνεις ξανά στο σκάφος, δεν είναι και πάρα πολύ εύκολο. Απαιτεί δυο βασικά πράγματα:

1/ Να υπάρχει καλή χημεία με τους συγκατοίκους. Πρέπει να μπορείτε να συνεννοηθείτε σε ζητήματα καθαριότητας του σκάφους, συντήρησής του κτλ.

2/ Πρέπει πάση θυσία να υπάρχει στο σκάφος ένας έμπειρος οδηγός. Όχι απλά κάποιος που ξέρει να οδηγεί σκάφος αλλά κάποιος που είναι πραγματικά έμπειρος. Διότι αν ο καιρός χαλάσει απότομα θα τον χρειαστείτε…

Πόσα χρήματα θα χρειαστείς αν θες φέτος να κάνεις διακοπές με σκάφος

Αν λοιπόν υπάρχει κάποιος στην παρέα που έχει δίπλωμα οδήγησης σκάφους, τότε εύκολα μπορεί να νοικιάσει το όχημα. Αν όχι, θα πρέπει να «νοικιαστεί» ταυτόχρονα και ένας οδηγός. Αυτό σημαίνει πως περίπου 250 ευρώ την ημέρα θα δαπανούνται στον καπετάνιο.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Αναφορικά με το ίδιο το σκάφος η τιμή μεταβάλλεται ανάλογα με το αν το θέλετε πλήρως εξοπλισμένο ή όχι. Αν δηλαδή έχει μέσα σεντόνια, πετσέτες, τρόφιμα και νερό και δεν τα φέρετε από το σπίτι σας τότε η τιμή θα ανέβει.

Γενικά, κατά μέσο όρο ένα σκάφος 8 μέτρων, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα, για ένα τριήμερο κοστίζει περίπου 500 ευρώ, δηλαδή περίπου 85 ευρώ ανα άτομο. Για ένα μεγαλύτερο σκάφος, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ με δέκα άτομα, για μία εβδομάδα κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, η τιμή κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ.

Σε αυτό το ποσό πρέπει να συνυπολογιστεί το κόστος των καυσίμων που ανέρχεται περίπου στα 150 με 200 ευρώ για μία εβδομάδα καθώς και τα λιμενικά τέλη που είναι περίπου 2 με 3 ευρώ την ημέρα- ανάλογα το νησί. Τέλος, υπάρχει και το κόστος του ρεύματος και του νερού στα λιμάνια, αν φυσικά πρόκειται να διανυκτερεύετε σε λιμάνια, που ανέρχεται περίπου στα 15 ευρώ για μία εβδομάδα.

Πόσα χρήματα θα χρειαστείς αν θες φέτος να κάνεις διακοπές με σκάφος

Πολλοί θα έλεγαν ότι το συνολικό κόστος είναι υπερβολικό αλλά όσο παράδοξο και αν φαίνεται, αν τα βάλετε κάτω και τα υπoλογίσετε, είναι φθηνότερο από το να επισκεφτεί κανείς δύο ή τρία νησιά το ίδιο χρονικό διάστημα!

Αν όντως σας ψήνει το concept «διακοπές σε σκάφος» και αν ταξιδεύετε σε δυο ή τρία νησιά κάθε καλοκαίρι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το δοκιμάσετε. Αρκεί φυσικά να μην αγνοήσετε όλους τους κανόνες ασφάλειας και γίνεται πρωταγωνιστές στο θρίλερ της ζωής σας!