Οι 7 μεγάλες αλήθειες του πρώτου μπάνιου
Βρείτε μας στο
Διακοπές

Οι 7 μεγάλες αλήθειες του πρώτου μπάνιου

Κοίτα καλά την από πάνω φωτογραφία. Ζηλεύεις ε; Καλά κάνεις. Όλοι θα θέλαμε να ήμασταν στη θέση του. Και κανείς στη δική μας.

Ξεσαλώσανε να ανεβάζουν φωτογραφίες από παραλίες με ρυθμό ευθέως ανάλογο του πώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να έχει πάρει τα βουνά. Μακάρι να είχες ακολουθήσει κι εσύ -κυριολεκτικά- το παράδειγμά του. Και να έπαιρνες τα βουνά. Αλλά εσύ εκεί. Φαγώθηκες να κάνεις το πρώτο σου μπάνιο. Πριν φύγεις διακοπές. Δηλαδή στην Αθήνα. Δεν βαρέθηκες κάθε χρόνο το ίδιο έργο; Αφού ξέρεις τι θα συμβεί με ακρίβεια πρόβλεψης Πιτ Παπαδάκου σε συνέντευξή του στο «Φως» και τον Θέμη Σινάνη.

Θα ρουφήξεις την κοιλιά σου

Όλα εδώ πληρώνονται. Κι εκείνο το έξτρα σουβλάκι που έφαγες για «να μην πάει χαμένο, μωρέ, κρίμα είναι», παίρνει την εκδίκησή του. Αντί να σηκωθείς σαν άντρας και να αντιμετωπίσεις τα αποτελέσματα των επιλογών σου ένα ολόκληρο χειμώνα, προσπαθείς να τα αποφύγεις. Να υποκριθείς πως η πίτσα δεν υπήρξε ποτέ κομμάτι της ζωής σου. Οι υπεκφυγές είναι χαμένος κόπος. Δεν ξεγελάς κανέναν. Άλλωστε, κοιτάξου σε κάνα καθρέφτη, έχεις ακόμα τζατζίκι στο σαγόνι.

Οι 7 μεγάλες αλήθειες του πρώτου μπάνιου

Θα κατουρήσεις

Έλα τώρα μην ντρέπεσαι. Μεταξύ μας τα λέμε. Δεν υπάρχουν ντροπές. Λες πως δεν το κάνεις. Ορκίζεσαι ότι δεν το έχεις κάνει ποτέ. Κατηγορείς αυτούς που το κάνουν. Δεν παίζει κανένα ρόλο. Ακόμη κι αν τίναξες τον… Διαμαντή ένα λεπτό πριν βουτήξεις, μέσα στη θάλασσα θα γίνεις ένα με το απέραντο γαλάζιο. Στο οποίο θα προσθέσεις κάτι κίτρινο και δικό σου. Σιχαμένε.

Θα καταλήξεις σε φαρμακείο

Θα πατήσεις αχινό. Θα σε τσιμπήσει τσούχτρα. Θα καείς από τον ήλιο. Θα καείς από την κάφτρα του τσιγάρου σου επειδή σε πήρε ο ύπνος. Θα σε φάει ψάρι. Θα σου κάτσει στον λαιμό κόκκαλο από ψάρι. Θα πνιγείς (απ’ το κόκκαλο) ή απλά στην θάλασσα, επειδή βούτηξες μόλις έφαγες το ψάρι. Θα σε χτυπήσει μπαλάκι από λόκαλ ρακετίερ. Θα σε χτυπήσει ο ήλιος. Ίσως ένας συνδυασμός τους. Που αν κάτσεις να το σκεφτείς, είναι πιο πιθανό να σου τύχουν όλα τα παραπάνω, παρά να σου κάτσει το τζόκερ και να αγοράσεις για πάρτη σου την παραλία.

Θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου

Δυο καφεδάκια για τον δρόμο. Ας βάλουμε κι ένα 20άρικο βενζίνη, για να το παίξουμε λαρτζ. Μισό ευρώ στον οικονομικό μετανάστη που θα επιμείνει να σου πλύνει τα τζάμια. Υπολόγισε και την είσοδο για να μπεις στην οργανωμένη παραλία. Εδώ είναι η ελεύθερη αγορά στα καλύτερά της. Η ελευθερία έρχεται με κάποιο κόστος φίλε. Το ακριβές βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του κυρίου που νοικιάζει τις ξαπλώστρες. Ή πηγαινοέρχεται φωνάζοντας fruit salad, strawberry, vanilla, cherry. Yammy yammy cherry. Ένα δεκάρικο στην ξεφτίλα (για να σε πει ξεφτίλα) για σετάκι ομπρέλα-σεζ λονγκ. Βάλε στο λογαριασμό και τους δεύτερους καφέδες, καμιά μπύρα, κάνα μπινελίκι και ό,τι σας γυαλίσει από πλανόδιο πωλητή που προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του και να πάρει το δικό σου.

Καβάτζα… last year

Φυσικά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να είσαι από αυτούς τους αεριτζήδες που βαφτίζουν την τσιγκουνιά τους άποψη. Ή ακόμη χειρότερα, αναρχοαυτόνομος που δεν θέλει δια της παρουσίας του σε οργανωμένη πλαζ να νομιμοποιήσει την καταπάτηση των ακτών από εκπροσώπους του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου. Σε αυτήν την περίπτωση, θα προτείνεις στη wannabe Ζωή Κωνσταντοπούλου κοπέλα σου να περπατήσετε καμιά ωρίτσα στα κατσάβραχα, κάτω από τον καυτό ήλιο, για να φτάσετε σε μια τρομερή καβάτζα που δεν ξέρουν πολλοί. Μάντεψε… Η κυβέρνηση την ενέταξε στο ΤΑΙΠΕΔ. Καβάτζα last year. This year οργανωμένη παραλία. Ξηλώσου και στριμώξου…

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Οι 7 μεγάλες αλήθειες του πρώτου μπάνιου

Θα τσακωθείς με την δικιά σου

Ίσως εκείνο το τζατζικάκι (βλέπε: θα ρουφήξεις την κοιλιά σου) να ήταν η αιτία. Μπορεί και όχι. Δεν έχει σημασία. Πια. Εφόσον το mode φαγωμάρας μπει στο on, το πρώτο μπάνιο σε χρόνο dt μετατρέπεται στο πρώτο καλοκαιρινό καυγά. At least this is what she said. Κάτι κοίταξες περισσότερο από όσο έπρεπε (τυχαίο παράδειγμα το νέτο της διπλανής ξαπλώστρας). Κάτι κοίταξες λιγότερο από όσο έπρεπε (τυχαίο παράδειγμα το καινούριο μαγιό). Κάτι. Που δεν το θυμάσαι καν πλέον. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Ίσως φταις και λίγο που η θάλασσα είναι πολύ κρύα (ζεστή), υγρή, έχει τσούχτρες, μπήκε άμμος στο μάτι. Και να σκεφτείς πως συμφώνησες στην ιδέα της για μπάνιο προσπαθώντας να αποφύγεις ακριβώς κάτι τέτοιο. Πεπρωμένο, φίλε.

Θα το μετανιώσεις

Αλήθεια τώρα; Διατηρείς ακόμα αμφιβολίες; Δεν σε έπεισαν τόσοι λόγοι; Ίσως να έχεις και δίκιο. Δεν είναι αρκετοί. Δεν πειράζει όμως. Θα έχεις όλο το χρόνο του κόσμου να σκεφτείς ακόμη μερικούς εκείνες τις 5-6 ωρίτσες που θα χρειαστεί να μείνεις κολλημένος στην κίνηση μέχρι να επιστρέψεις. Ξέρεις εσύ. Όταν θα γεμίζεις τα φεϊς και τα ινστα με φωτό που θα δείχνουν πως περάσατε τέλεια.