Διακοπές με τροχόσπιτο: Λιγότερα λεφτά, περισσότερη περιπέτεια
Βρείτε μας στο
Διακοπές

Διακοπές με τροχόσπιτο: Λιγότερα λεφτά, περισσότερη περιπέτεια

Αν γουστάρεις να κάνεις διακοπές σπαταλώντας ψίχουλα και χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να βρίσκεται μόνο σε ένα μέρος, η τάση των τελευταίων χρόνων που θέλει πολλούς ανθρώπους να κάνουν διακοπές με τροχόσπιτο είναι ό,τι πρέπει για εσένα.

Δεν είναι και κάποιο ιδιαίτερο μυστικό: τα τελευταία χρόνια οι διακοπές έχουν εξελιχθεί σε μπελά. Κάτι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν λεφτά, κάτι το γεγονός ότι οι φτηνές διακοπές γίνονται με τρόπο που τελικά σου βγαίνουν ξυνές, ο κόσμος ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους (φτηνούς τρόπους δηλαδή…) για να κάνει διακοπές και να περνάει ταυτόχρονα και καλά. Και τα τελευταία χρόνια, μια τάση που όσο περνάει ο καιρός εξελίσσεται όλο και παραπάνω έχει κάνει την εμφάνισή της.

Είναι οι διακοπές με τροχόσπιτο…

Εδώ και μια εφταετία, το φαινόμενο άνθρωποι από 25 μέχρι 40 χρονών να «καβαλάνε» ένα τροχόσπιτο και να κάνουν… κινητές διακοπές είναι όλο και πιο συνηθισμένο. Τι κι αν η Ελλάδα δεν είναι η χώρα με τις καταλληλότερες υποδομές για το συγκεκριμένο σπορ; Οι οπαδοί του τροχόσπιτου αυξάνονται όλο και περισσότερο και ταυτόχρονα ζητάνε να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Σύμφωνα με τους φανατικούς οπαδούς του συγκεκριμένου στιλ διακοπών, τα οφέλη μιας τέτοιας επιλογής είναι διπλά: από τη μια, οι διακοπές αποκτάνε μια πρωτοτυπία και μια ποιότητα που δύσκολα συναντάς σε πιο… κυριλέ τρόπους. Από την άλλη, πρόκειται για μια μεθοδολογία σχετικά φτηνή.

Διακοπές με τροχόσπιτο: Λιγότερα λεφτά, περισσότερη περιπέτεια

Εντάξει, είναι γνωστό πως μπροστά στην ποιότητα δεν έχουν σημασία τα φράγκα, αλλά ας ξεκινήσουμε από αυτά!Φανταστείτε το εξής: μαζεύεστε 5 φίλοι, μένετε σ’  ένα μέρος που ουσιαστικά είναι σαν  σπίτι, μαγειρεύετε εκεί μέσα, αράζετε, κοιμάστε και ταυτόχρονα… κινείστε! Με άλλα λόγια εξασφαλίζετε και ύπνο και μετακίνηση και τροφή- τρία σε ένα. Πόσο θα σας έρθει πάνω-κάτω για να το πετύχετε αυτό; Λιγότερο από 25 ευρώ το άτομο!

Και η παραπάνω τιμή αφορά στις πιο εμπορικές σεζόν του καλοκαιριού. Σε περιόδους πιο χαλαρές μπορείτε να νοικιάσετε ένα τροχόσπιτο και με ακόμα λιγότερα.

Φυσικά, δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν κάμποσα χρόνια οι διακοπές με το τροχόσπιτο δεν αποτελούσαν μια τόσο φτηνή επιλογή. Ακριβώς όμως επειδή, αθόρυβα αλλά σταθερά, γίνεται τάση του καλοκαιριού, οι τιμές πέφτουν διαρκώς.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Διακοπές με τροχόσπιτο: Λιγότερα λεφτά, περισσότερη περιπέτεια

Και πάμε και στον σημαντικότερο τομέα όταν μιλάμε για διακοπές: την ποιότητα. Οι φανατικοί φίλοι των road movies δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ζηλέψει αυτή την ελευθερία και την χωρίς δεσμεύσεις κίνηση που εξασφαλίζει αυτού του τύπου το ταξίδι.

Αυτό είναι και το μεγάλο προσόν για τις διακοπές με το τροχόσπιτο: μπορείς να πηγαίνεις όπου θέλεις, να μην σε… απασχολεί το δίλλημα «βουνό ή θάλασσα», να κάνεις την μια μέρα διακοπές στο ένα μέρος και την άλλη σε ένα άλλο.

Κυρίως, όμως, είναι αυτή η αίσθηση της παρέας και της άμεσης σύνδεσης με την φύση που, στην τελική, είναι και το κυριότερο ζητούμενο όταν έχουμε να κάνουμε με διακοπές. Και γενικότερα, αν γουστάρεις και την φύση και την περιπέτεια και δεν έχεις και λεφτά για ξόδεμα, κάνε μια (ελεγχόμενη) τρέλα και δοκίμασε τις διακοπές με τοτροχόσπιτο.

Τώρα αν όλα αυτά δεν σε τρελαίνουν, μπορείς να καταλήξεις στο παραδοσιακό ενοικιαζόμενο δωμάτιο…