Γαλάζια
Βρείτε μας στο

Κανείς δε μπόρεσε ποτέ να ξεχάσει το απίστευτο τοπίο που όλοι απολαύσαμε στην ταινία  «The Blue Lagoon» που το 1980 τάραξε τα κινηματογραφικά νερά.

Η νεαρή τότε Μπρουκ Σιλντς και ο ξανθός Κρίστοφερ Άτκινς έλαμψαν μέσα από τους ρόλους της Εμ και του Ρίτσαρντ εξασφαλίζοντας μια λαμπρή καριέρα.

Μέχρι σήμερα, η ταινία εξακολουθεί να προβάλλεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, με όλους να παραδεχόμαστε πως ζηλέψαμε τους πρωταγωνιστές για έναν και μοναδικό λόγο:

Το μέρος στο οποίο πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα. Φυσικά, η ονομασία του δεν ήταν «Γαλάζια Λίμη» μα… Turtle Island των νήσων Fiji.

Επρόκειτο μάλιστα για έναν «ιδιωτικό» παράδεισο με μικρές παραλίες και πολλές βίλες. Για να ταξιδέψει σήμερα κανείς εκεί και να μείνει να απολαύσει τη θέα και την ηρεμία του νησιού, θα χρειαστεί να ξοδέψει πολλές χιλιάδες ευρώ.

Οι λάτρεις της ταινίας πίστεψαν πως όσα έβλεπαν ήταν πέρα για πέρα «άγρια» και ανεπιτήδευτα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει…

Έλα όμως που η «Γαλάζια Λίμνη» υπάρχει και στην πραγματικότητα! Και είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από την κινηματογραφική…

Βρίσκεται μάλιστα ένα βήμα μακριά από την Ελλάδα, στο νησί της Μάλτας.

Ο λόγος για τον μικρό, αβαθή κόλπο με τα γαλαζοπράσινα νερά ονόματι «Blue Lagoon» που αποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο του νησιού.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού Κομίνο και είναι γεμάτος από μικροσκοπικές, βραχώδεις παραλίες και μικρές σπηλιές που αξίζει να εξερευνήσεις παρά τον τρόμο που θα σου προκαλέσουν στη θέα τους.

Παρά το γεγονός ο μόνος τρόπος πρόσβασης είναι από τη θάλασσα, τους καλοκαιρινούς μήνες οι τουρίστες κατακλύζουν κάθε εκατοστό του πανέμορφου αυτού κόλπου. Αυτό θα λέγαμε πως είναι και το μοναδικό ντεφό του. Αν μπορεί κανείς να μιλήσει για «ντεφό» μέσα στον παράδεισο αυτό.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Η «Γαλάζια Λίμνη» υπάρχει στην πραγματικότητα και είναι πιο ωραία απ' την κινηματογραφική (Pics)

Το Menshouse.gr βρέθηκε εκεί και μοιράζεται μαζί σας μερικές από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που τράβηξε με σκοπό να σας δελεάσει να κλείσετε απόψε κιόλας εισιτήρια για Μάλτα.

Θα αντισταθείτε;