Ο δύτης-θρύλος που βρήκε έναν θησαυρό στη Ρόδο!
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

Ο δύτης-θρύλος που βρήκε έναν θησαυρό στη Ρόδο!

Όποιος είναι από την Ρόδο δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζει τον ζωντανό θρύλο και πιο εμβληματικό δύτη του νησιού.

O Βασίλης Μαντικός είναι Έλληνας δύτης και για την ακρίβεια, μάλλον ο πιο θρυλικός δύτης της χώρας. Τι είναι αυτό που τον κάνει πραγματικό θρύλο; Η ιστορία ξεκινάει πριν 14 χρόνια, το μακρινό 2003…

Τότε ένα σκηνικό βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία λαμβάνει χώρα στη Ρόδο όταν ένας άντρας «σκηνοθετεί» την αυτοκτονία του και εξαφανίζεται. Ο Μαντικός συμμετέχει στις έρευνες που γίνονται στη θάλασσα της Ρόδου προκειμένου να βρεθεί το σώμα του υποτιθέμενου νεκρού και πέφτει πάνω σε δώδεκα αρχαίους αμφορείς! Αν και μπορούσε να τους κρατήσει για τον εαυτό του και να βγάλει πολλά λεφτά δεν το κάνει. Αντίθετα, τους παραδίδει στην εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων.

Ο δύτης-θρύλος που βρήκε έναν θησαυρό στη Ρόδο!

Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν κάτι που μετάνιωσε, ότι αν του ξανατύχαινε μια τέτοια περίπτωση και είχε την ευκαιρία να βγάλει τόσα λεφτά δεν θα σκεφτόταν με τον ίδιο τρόπο. Και λίγους μήνες μετά του ξανατυχαίνει και κάνει το ίδιο!

Βρίσκει στο βυθό της Ρόδου 14 αρχαία πήλινα αντικείμενα, τα οποία τον οδηγούν σε ένα ναυάγιο που περιέχει χιλιάδες χρυσά νομίσματα. Παραδίδει και πάλι τα ευρήματά του στις αρμόδιες αρχές. Βέβαια, οι κακές γλώσσες λένε πως από τον θησαυρό που ανακάλυψε, ένα κομμάτι έμεινε σε αυτόν και παρέδωσε τα υπόλοιπα. Όσοι τον γνωρίζουν επιβεβαιώνουν πως όχι μόνο δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα, έχει δώσει αγώνα προκειμένου το νησί της Ρόδου να έχει στην κατοχή όσους περισσότερους θυσαυρούς γίνεται.

Ο δύτης-θρύλος που βρήκε έναν θησαυρό στη Ρόδο!

Ο Μαντίκος, που στα νιάτα του υπήρξε μετανάστης χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ όπου και δούλευε για εφτά μήνες περίπου, ο μόνος πιστοποιημένος δύτης από τον ρώσικο νηογνώμονα στα Δωδεκάνησα. Οι βουτιές του έχουν ξεπεράσει τα εβδομήντα μέτρα και έχει να το λέει πως δεν έχει πάρει ποτέ λεφτά για τους θησαυρούς που βρήκε και έχει υποδείξει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Ο δύτης-θρύλος που βρήκε έναν θησαυρό στη Ρόδο!

Ο Βασίλης Μαντικός είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τη θάλασσα σαν δεύτερη φύση του. Ζει και αναπνέει για να έχει επαφή με αυτή, η μισή του καθημερινότητα ανήκει εκεί. Η θάλασσα και η Ρόδος είναι οι δύο μεγάλοι έρωτές του και δεν τους αλλάζει με τίποτα και για κανένα λόγο…