Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι εφοπλιστές της Ελλάδας! (Pics)
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι εφοπλιστές της Ελλάδας! (Pics)

Σύμφωνα με τον βρετανικό ναυλοµεσιτικό οίκο Clarkson’s, τα περισσότερα πλοία στην Ελλάδα τα κατέχει μια γυναίκα.

Μπορεί η παγκόσμια οικονομική κρίση να έχει «γονατίσει» οικονομικά άπειρους ανθρώπους και η κατάσταση στην Ελλάδα να αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πραγματικότητας, ωστόσο η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να παραμένει σε εξαιρετικά επίπεδα. Για να το καταλάβει αυτό κανείς αρκεί να ρίξει μια ματιά στους αριθμούς που την διέπουν.

Συνολικά 5.211 πλοία συνολικής χωρητικότητας αποτελούν την ελληνική ναυτιλία με το συνολικό βάρος τους να φτάνει τους 195,9 εκατοµµυρία τόνουςκαι παραµένοντας στην πρώτη θέση. Αυτοί οι αριθμοί τοποθετούν την ελληνική ναυτιλία στην πρώτη θέση παγκοσμίως.

Στον… εσωτερικό εφοπλιστικό ανταγωνισμό, σύμφωνα με τον βρετανικό ναυλοµεσιτικό οίκο Clarkson’s στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης με 137 πλοία που ζυγίζουν 26 εκατοµµύρια τόνους, δεύτερος είναι ο Γιώργος Οικονόµου µε 14,7 εκατοµµύρια τόνους, τρίτη η Αγγελική Φράγκου µε 14,3 εκατοµµύρια τόνους, τέταρτος ο Γιώργος Προκοπίου µε 13,9 εκατοµµύρια τόνους και ο όµιλος Τσάκου παίρνει την πέμπτη θέση µε 9,27 εκατοµµύρια κερδίζοντάς την στο… τσακ από τον Ανδρέα Μαρτίνο της Thenamaris που έχει 9,25 εκατοµµύρια.

Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι εφοπλιστές της Ελλάδας! (Pics)

Ο Πέτρος Παππάς είναι 7ος και ακολουθούν οι Ντίνος Μαρτίνος και ∆ιαµαντής ∆ιαµαντίδης καθώς η αδερφή του πρώτου της λίστας, Άννα Αγγελικούση, αδελφή του Γιάννη Αγγελικούση. Αυτή είναι η κατάταξη με βάση τους τόνους.

Με βάση τα πλοία, πρώτη είναι η Αγγελική Φράγκου µε 146 πλοία, δεύτερος ο Γιάννης Αγγελικούσης µε 137 πλοία, τρίτος ο Γιώργος Οικονόµου µε 115, τέταρτος ο Γιώργος Προκοπίου µε 112 και την πεντάδα κλείνουν ο όµιλος Τσάκου και ο Ανδρέας Μαρτίνος που έχουν από 90 πλοία.

Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι εφοπλιστές της Ελλάδας! (Pics)

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Τέλος, ο Πέτρος Παππάς έχει 78 πλοία, η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου 71, ο Ντίνος Μαρτίνος 65 και ο Συµεών Παληός 62.