Ο ελληνικός «Άγιος Δομήνικος» είναι ένα βήμα μακριά από την Αθήνα! (Pics)
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

Ο ελληνικός «Άγιος Δομήνικος» είναι ένα βήμα μακριά από την Αθήνα! (Pics)

Το πιο όμορφο και συνάμα πιο «άγνωστο» σύμπλεγμα νησιών στην Ελλάδα που δελέασε μέχρι και την οικογένεια Πικάσο…

Ένα πανέμορφο τοπίο σε περιμένει ένα βήμα μακριά από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Εκεί, που το ωραιότερο ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα εντυπωσιάζει όποιον βρεθεί κοντά του, με τον ίδιο τρόπο που εντυπωσίασε τους απογόνους του ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο.

Ο λόγος φυσικά για τους Πεταλιούς: Ένα σύμπλεγμα 22,5 τετραγωνικών χιλομέτρων, 10 ακατοίκητων στην πλειοψηφία τους μεν, πανέμορφων δε νησιών.

Οι Πεταλιοί αποτελούνται από 10 μικρά νησάκια: Tη Μεγαλόνησο, το Χερσονήσι, το Αβγό, τη Λαμπερούσα, το Λουλούδι, το Μακρονήσι, το Ποντικόνησο, το Πράσο, τον Τράγο και το Φούντι.

Ο ελληνικός «Άγιος Δομήνικος» είναι ένα βήμα μακριά από την Αθήνα! (Pics)

Δεκάδες εκπρόσωποι της διεθνούς αριστοκρατίας ενδιαφέρθηκαν να αποκτήσουν μέρος των ελληνικών αυτών νησιών, ελάχιστοι τα κατάφεραν. Κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, το σύμπλεγμα είχε περάσει στην ιδιοκτησία του Ομέρ Μπέη.

Τότε, αποτελούσε τον τόπο διακοπών των γυναικών που εκείνος είχε στο χαρέμι του.

Επόμενοι ιδιοκτήτες, υπήρξαν ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας, Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος, ο βασιλιάς Γεώργιος  Α’ και αρκετά χρόνια αργότερα, ένας από τους ισχυρότερους εφοπλιστές της εποχής, ο Μαρής Εμπειρίκος. Ο ίδιος ήταν κουμπάρος του Αριστοτέλη Ωνάση και –παραδόξως- στενός φίλος του Σταύρου Νιάρχου.

Ο άνδρας – φαινόμενο της ελληνικής ναυτιλίας άφησε το μέρος του συμπλέγματος που είχε αγοράσει, στους δύο γιους του, οι οποίοι με τη σειρά τους το πούλησαν σε Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η εφοπλιστική οικογένεια Καρνέζη.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Τη δεκαετία του 1980, η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, -σχεδιάστρια κοσμημάτων στο επάγγελμα-  και ο γιος του, Κλοντ, αγοράζουν μεγάλη έκταση της Μεγαλονήσου. Την αξιοποιούν δεόντως, χτίζοντας εκεί μια καταπληκτικής ομορφιάς πέτρινη βίλα που φιλοξένησε μερικά από τα πιο ισχυρά ονόματα στον κόσμο της μόδας και των επιχειρήσεων.

Ο ελληνικός «Άγιος Δομήνικος» είναι ένα βήμα μακριά από την Αθήνα! (Pics)

Η οικογένεια Πικάσο, όμως, αραίωσε αισθητά της επισκέψεις της Ελλάδα, αποφασίζοντας κάποια στιγμή να πουλήσει το ονειρεμένο της σπίτι στους Πεταλιούς.

 

Εσείς τι λέτε; Δεν είναι πραγματικός παράδεισος;