Μοναδικό βίντεο: Η Αθήνα 100 χρόνια πριν σε…3D απεικόνιση (Vids)
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

Μοναδικό βίντεο: Η Αθήνα 100 χρόνια πριν σε…3D απεικόνιση (Vids)

Μια 3D απεικόνιση που κυριολεκτικά θα σας μεταφέρει στην ωραιότερη Αθήνα που υπήρξε ποτέ: Από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα στο πανέμορφο Μοναστηράκι που κάποτε έσφυζε από… άμαξες.

«Αθήνα 1917. Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής»: Μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη που αξίζει κάθε Έλληνας να απολαύσει.

Μια έκθεση που διοργανώνει η Γαλλική Σχολή Αθηνών, η οποία μας καλεί να γνωρίσουμε την Αθήνα του 1917 μέσα από ένα σπανιότατο οπτικοακουστικό υλικό που για καιρό βρισκόταν «θαμμένο» στα γαλλικά στρατιωτικά αρχεία και φέτος συμπληρώνει τα 100 του χρόνια!

Πρόκειται για μία συλλογή φωτογραφιών και φιλμς που φέρουν την υπογραφή δύο στρατιωτών ενός εκστρατευτικού σώματος 5.000 Γάλλων της συμμαχικής «Στρατιάς της Ανατολής» που έφτασε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διχασμού (φιλοβενιζελικοί – φιλοβασιλικοί) για να στηρίξει την είσοδό της στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλευρό της Αντάντ.

Στο σύνολό τους; 110 φωτογραφίες και δύο κινηματογραφικά φιλμ, τα οποία παρουσιάζονται στο πλαίσιο ενός πενταετούς ερευνητικού προγράμματος, για τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, από τις λήψεις αυτές δημιουργήθηκε ένα άψογο 3D βίντεο της παλιάς Αθήνας που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Η Έκθεση ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 12 Νοεμβρίου, προσφέροντας θέαμα όμοιο με αυτό:

Ψάχνοντας στο YouTube, ωστόσο, θα βρει κανείς κι άλλες εντυπωσιακές 3D απεικονίσεις την Αρχαίας Αθήνας τις οποίες δεν θα χορταίνει να κοιτάζει.

Πάρτε μια μικρή γεύση…

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s