σατανισμού
Βρείτε μας στο

Μπορεί ο Πιέρ Μπουρντιέ να έλεγε για πολλά χρόνια ότι η κοινή γνώμη είναι μια πλαστή κατασκευή, όμως όπως και να το κάνουμε η τηλεόραση προσέφερε για μια εποχή την αίσθηση της συμμετοχής. Όταν καθόμασταν μπροστά στην οθόνη ήμασταν κοινωνοί γεγονότων ταυτόχρονα με άλλες εκατοντάδες χιλιάδες. Και όλοι είχαμε την τάση να ασχολούμαστε περισσότερο με τα εγκλήματα. Όπως εκείνα που έγιναν για χάρη του σατανισμού.

Ο σατανισμός είναι ούτως ή άλλως μια έννοια που μάθαμε όλοι μας να την αποφεύγουμε από μικροί. Κι ενώ την φοβόμασταν, πολλοί συμμαθητές μας επέλεγαν να κάνουν πλάκα μαζί της. «Όποιος πάει στο σπίτι των σατανιστών θα κερδίσει 5 ευρώ» μας έλεγαν. Ή «στην αυλή του σχολείου είναι δύο σατανιστές και κάνουν περίεργα κόλπα». Στην πράξη τίποτα απ΄αυτά δεν ήταν αλήθεια. Ήταν όλα κατασκεύασμα μιας πεποίθησης. Η πίστη σε κάτι ξεκινάει με μια προσπάθεια πειθούς προς τον εαυτό σου. Να τον κάνεις να αποδεχτεί μια επίπλαστη πραγματικότητα. Και αν το μέσα σου πειστεί, τότε επηρεάζονται και τα μάτια και η καρδιά. Κάπως έτσι οδηγήθηκαν στην μύηση του σατανισμού κάποιοι άνθρωποι και κατέληξαν να κάνουν τρομερά εγκλήματα που καρφιτσώθηκαν στη μνήμη της κοινής γνώμης.

Η τριάδα της Παλλήνης

Τα εγκλήματα στο όνομα του σατανισμού που «ζήσαμε» στην Ελλάδα

Η πιο ξακουστή είναι σαφώς η περίπτωση των σατανιστών της Παλλήνης. Δημητροκάλης, Μαργέτη και Κατσούλας δολοφόνησαν στο όνομα του σατανισμού μια 14χρονη κοπέλα και μια 28χρονη, ενώ είχαν ήδη στο ενεργητικό τους τελετές μύησης νεαρών κοριτσιών. Τελετές που ως επί το πλείστον κατέληγαν στις σεξουαλικές ορέξεις του 21χρονου Κατσούλα, του μεγαλύτερου εκ των τριών.

Το πρώτο φερόμενο θύμα είναι η 35χρονη Κρισικιάν. Στις 8 Αυγούστου του 1992 εξαφανίστηκε. 23 μέρες αργότερα βρέθηκε το πτώμα της σε πλήρη αποσύνθεση κάπου στα Σπάτα. Η περίπτωση της είναι η πιο ιδιαίτερη απ΄όλες, καθώς σε όλες τις αναφορές στα εγκλήματα της τριάδας δεν υπάρχει το όνομα της Κρισικιάν. Η περιοχή που βρέθηκε και το χρονικό πλαίσιο υποδήλωναν ότι είναι θύμα τους. Αλλά μιας και δεν είναι δυνατόν να βρεθεί δικαστική ετυμηγορία, την προσθέτουμε εδώ με ερωτηματικό. Η παραπομπή πάντως των τριών για τον φόνο της είχε γίνει.

Η ανήλικη Δώρα Συροπούλου έγινε το δεύτερο τους θύμα. Αφού την έπεισαν ότι θα την μυήσουν στη λευκή μαγεία, την μετέφεραν σε μια περιοχή στο Κορωπί, όπου ο Κατσούλας την αναισθητοποίησε, την βίασε με τη Μαργέτη αυτόπτη μάρτυρα, και στη συνέχεια την «θυσίασαν» όλοι μαζί. Αφού της αφαίρεσαν τη ζωή, οι δύο άντρες έκαψαν το κορμί της για να μην ανακαλυφθεί ποτέ ποια είναι. Αυτό έγινε στις 27 Αυγούστου του 1992.

8 μήνες αργότερα, στις 14 Απριλίου του 1993, Μεγάλη Τετάρτη, τελέστηκε το δεύτερο φονικό. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν η Γαρυφαλλιά Γιούργια, μια 28χρονη μητέρα που εργαζόταν ως καμαριέρα στη Μεγάλη Βρετανία. Το Κορωπί ήταν και πάλι το μέρος όπου σκότωσαν. Πρώτα την παρέσυραν από τα Γλυκά Νερά, περιοχή όπου έμενε. Όταν γύρισε από τη δουλειά, εκείνοι την ξεγέλασαν υποδυόμενοι τους αστυνομικούς. Το ρεπερτόριο τους όταν έφτασαν στο σημείο ήταν βασανιστήρια, βιασμός και κονιορτοποίηση του κεφαλιού τους με χτυπήματα με πέτρα. Όπως περιγράφει η Μαργέτη σε παλιότερη τηλεοπτική εκπομπή, οι δύο άντρες ζήτησαν από τη Γιούργια να γδυθεί για να γίνει έλεγχος

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του αδερφού του θύματος. «Αρχικά μας ενημέρωσαν πως υπήρχαν κάποια θύματα τροχαίου δυστυχήματος.

“Κάνε υπομονή, είσαι άντρας”, μου είπαν πριν με πάνε να την αναγνωρίσω. Είχαν ένα άσπρο φορτηγό, κλειστό και είχε αρχίσει να σουρουπώνει. Με πάνε πρώτα στο πίσω κάθισμα. Είδα τα μαλλάκια της μόνο ξαπλωμένα κάτω. Λέω “σας παρακαλώ, ανοίξτε μου την πόρτα”. Μου ανοίγουν την πόρτα την πλαϊνή και είδα τα πόδια της. Τη χάιδεψα αν και ήταν τέτοια η μυρωδιά της που δε μπορούσε να καθίσει άνθρωπος μαζί της. Με ρώτησαν οι αστυνομικοί αν ήμουν σίγουρος και τους είπα πως δεν ήξερα ακόμα. «Δώστε μου το φακό να δω», είπα. Μου δίνουν το φακό και πάω να δω το πρόσωπο. Τι να δω… Τα σκουλήκια έτρεχαν από το κεφάλι της. Αν μπορείτε να γνωρίσετε εσείς έναν κιμά και να μου πείτε από τι είναι κομμένος, θα σας πω κι εγώ αν ήταν η αδερφή μου».

Ευτυχώς δεν πρόλαβαν να διαπράξουν τις άλλες δύο δολοφονίες που σχεδίαζαν και φυλακίστηκαν. Η Μαργέτη έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης μιας και θεωρήθηκε η ανήλικη που παρασύρθηκε από τον Δημητροκάλη, με τον οποίο είχε σχέση στην αρχή. Στη συνέχεια της δράσης τους βέβαια αποκαλύφθηκε ότι έγινε ζευγάρι με τον Κατσούλα και υπήρχαν αρκετοί σεξουαλικοί συνδυασμοί μεταξύ των 3. Ο Δημητροκάλλης από την άλλη αυτοπαρουσιάστηκε ως θύμα. Κατηγόρησε τον Κατσούλα ότι τον απειλούσε για τους γονείς του και γι΄αυτό αναγκάστηκε να τον ακολουθήσει στις αποτρόπαιες πράξεις του, ενώ τον χαρακτήρισε ως αυταρχικό με μεγάλη πειθώ.

Με την ίδια κλίμακα τους επιβλήθηκαν και οι ποινές. Ο Ασημάκης Κατσούλας καταδικάστηκε την 1η Ιουλίου σε δύο φορές ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξης 12 ετών και 10 μηνών, ενώ ο Μάνος Δημητροκάλης σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών για την κατά συναυτουργία τέλεση δύο ανθρωποκτονιών, για αντιποίηση δημόσιας εξουσίας, παράνομη κατακράτηση, αρπαγή ανηλίκου, καθύβριση του θρησκεύματος και σύσταση προς διάπραξη κακουργημάτων (όπως ακριβώς ο Κατσούλας) και συμμετοχή σε βιασμό.

Η Μαργέτη καταδικάστηκε σε 17 έτη και 4 μήνες. Αυτή ήταν που αποφυλακίστηκε πρώτη, στα μισά της έκτισης, το 2001 κι από τότε πέρασαν πολλά, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου έχει δύο παιδιά, είναι χωρισμένη και τα βγάζει πέρα δύσκολα.

Το 2014 ήταν η σειρά του Δημητροκάλη, που λογικά επέλεξε να εξαφανιστεί. Πριν δύο χρόνια αποφυλακίστηκε και ο τελευταίος έγκλειστος, ο Κατσούλας, παρά το γεγονός πως στα τελειώματα της ποινής του πιάστηκε να παρενοχλεί σεξουαλικά και μέσω τηλεφώνου ανήλικα άτομα.

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Ο 22χρονος είναι από η επόμενη χρονικά περίπτωση και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια του σατανισμού είχε χαθεί για πολλά χρόνια. Μόλις πριν τρία χρόνια, στην περιοχή της Γλυφάδας, σκότωσε μια 41χρονη άστεγη. Όταν τον συνέλαβαν είπε πως η μύηση του στη φιλοσοφία του σατανισμού απαιτούσε τη δολοφονία της. Αν αφήσουμε στην άκρη τον τρόπο που την σκότωσε – τη χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι μέχρι που την πολτοποίησε – χαρακτηριστικές είναι δύο ενέργειες τελετουργίας του 22χρονου. Η πρώτη ότι πήρε ένα γυαλί και έκοψε το χέρι του σχηματίζοντας έναν ανάποδο σταυρό και το 666. Η δεύτερη, ότι μετά το έγκλημα του έγραψε ένα status απευθυνόμενος στον Σατανά. «Εγώ έχω κάνει το πρώτο βήμα και έχω ανέβει το πρώτο σκαλί. Την πρώτη μου θυσία την έκανα» έγραφε λίγο μετά το έγκλημα.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως το έγκλημα διαπράχθηκε ανήμερα του Πάσχα, πιθανότατα ως μήνυμα αντίδρασης του θύτη. Η σύλληψη του απέτρεψε και το δεύτερο τελετουργικό που ετοίμαζε για το θερινό ηλιοστάσιο του 2014, ημερομηνία που στους κύκλους των σατανιστών είναι μέρα εορτασμού και πνευματικής επαφής με τον Σατανά. Ο Παπαγεωργίου, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, δρούσε μόνος του για να έχει αποκλειστική επικοινωνία με τον Σατανά. Κατά την διάρκεια της έρευνας για το έγκλημα, οι αρχές έμαθαν ότι ο δράσης αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού σε ουσίες

Το ζευγάρι στην Κεφαλλονιά

Τα εγκλήματα στο όνομα του σατανισμού που «ζήσαμε» στην Ελλάδα

Πριν από λίγες μέρες ήρθε μια ακόμα περίπτωση, η οποία δεν αφορά δολοφονία. Τουλάχιστον δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα κάτι τέτοιο. Η αρμόδια ιατροδικαστής μιλάει για πιθανότητα αυτοκτονίας. Το ζευγάρι της 23χρονης Βουλγάρας και του 30χρονου Γερμανού στην Κεφαλλονιά, βρέθηκε νεκρό στο AirBnB διαμέρισμα που είχαν καταλύσει. Η κοπέλα είχε χαρακιές στο χέρι της και μια φαλτσέτα να βρίσκεται δίπλα στο άψυχο σώμα της. Ο άντρας ήταν νεκρός στη μπανιέρα, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στο στήθος και τις φλέβες του κομμένες. Η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, εξηγεί ότι ορισμένες ενδείξεις δείχνουν αυτοκτονία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα κοψίματα και οι πετσέτες δείχνουν εθελούσια πράξη κοψίματος η οποία ξέφυγε από τον έλεγχο και έγινε προσπάθεια να αποφευχθεί ο θάνατος της κοπέλας. Όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, ο άντρας αυτοκτόνησε στη μπανιέρα.  Σε συνδυασμό με το ότι η 23χρονη Λίλια Μποτούσεβα ήταν αγνοούμενη για την οικογένεια της εδώ και ένα μήνα, ενισχύει το σενάριο σατανισμού.