O άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά μέσα από το... Facebook! (Pics)
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

O άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά μέσα από το… Facebook! (Pics)

Μοιάζει αδιανόητο αλλά λιγότερο από 24 ώρες μετά από ένα ποστάρισμα στο Facebook, ένας άστεγος βρήκε στέγη!

Την τρομακτική ικανότητα των social media μάλλον δεν την έχουμε καταλάβει για τα καλά ακόμα. Κι όμως μέσω Facebook μπορούμε με ευκολία να πούμε ότι γίνονται πράγματα που παλιά μόνο μέσω της «κανονικής» ζωής μπορούσαν να γίνουν: Φιλίες φτιάχνονται, φιλίες χαλάνε και φιλίες συντηρούνται, πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα περνάνε, μόδες εγκαθιδρύονται, άστεγοι βρίσκουν σπίτια. Ναι, καλά διαβάσατε. Μέσω Facebook πρόσφατα έγινε ΚΑΙ αυτό: ένας άστεγος βρήκε στέγη.

Ο λόγος για τον κύριο Παύλο, έναν πρώην (πλέον) άστεγο, η φωτογραφία του οποίου έγινε viral στο Facebook. Ο κύριος Παύλος στεκόταν έξω από ένα σούπερ μάρκετ κάπου στη Βούλα κρατώντας ένα πλακάτ μέσω του οποίου ζητούσε βοήθεια.

Ένας περαστικός που εκείνη τη στιγμή πήγαινε στο σούπερ μάρκετ τον βοήθησε αγοράζοντάς του κάτι να φάει και βγαίνοντας από το σούπερ μάρκετ του έπιασε κουβέντα. Στη συνέχεια, τον φωτογράφησε και ανέβασε στο Facebook την ιστορία του ζητώντας βοήθεια από όποιον δει το ποστ.

Στη συνέχεια, έγινε το «έλα να δεις». Μέσα σε μόλις 24 ώρες το ποστ μάζεψε 29.000 like, είχε 29.201 κοινοποιήσεις ενώ τα σχόλια ήταν πάνω από 1.800! Δεν πέρασε καν μία μέρα και ο κύριος Παύλος βρήκε σπίτι καθώς πλέον φιλοξενείται από κάποιον που είδε το αρχικό ποστ και ευαισθητοποιήθηκε ενώ ταυτόχρονα, βροχή έχουν πέσει οι προτάσεις για δουλειά. Για την ακρίβεια, όλα αυτά έγιναν μόλις 22 ώρες μετά την αρχική δημοσιοποίηση

Η θετική έκβαση της ιστορίας γνωστοποιήθηκε σε όλη την κοινότητα του Facebook με τον ίδιο τρόπο. Με ένα post που σκόρπισε χαρά και ενθουσιασμό σε όσους το είδαν. 

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ένας άνθρωπος που ήταν άστεγος πλέον έχει σπίτι και αυτό είναι κάτι που αξίζει να κρατήσουμε από όλη αυτή την ιστορία, η οποία απέδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμη των social media.