Vegan apocalypse: Πώς θα ήταν τα αγαπημένα μας φαγητά αν κάθε μέρα ήταν ημέρα χορτοφαγίας
Βρείτε μας στο

Το κείμενο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν δεν έχουν σκοπό να επιτεθούν σε κανέναν χορτοφάγο ή αυστηρά χορτοφάγο (vegan).

Έχουν κάνει μια συνειδητή επιλογή στη διατροφή τους και θα έχαιραν του απαράμιλλου σεβασμού μου αν δεν ήταν τόσο επιθετικοί και επιδείκνυαν την απόλυτη γνώση του σωστού που πιστεύουν ότι κατέχουν. Το ίδιο κάνουν και οι μουτζαχεντίν της κρεατοφαγίας βέβαια οπότε όπως καταλαβαίνουμε να χαίρει κάποιος σεβασμού μόνο και μόνο επειδή διάλεξε κάποια τροφή επιβίωσης είναι αστείο και να μπαίνει σε ατέρμονες συζητήσεις περί σωστού και λάθους, ηθικού και ανήθικου δε βγάζει πουθενά. Oι περισσότεροι είμαστε κατά βάση ένα μάτσο γαϊδούρια ξεσαμάρωτα, οχυρωμένοι πεισματικά στις αποψάρες μας, με παρωπίδες που ότι προσπαθεί να τις διαπεράσει το φιλτράρουμε ως γραφικό.

Μια τέτοια γραφική αναπαράσταση ενός φανταστικού κόσμου θα επιχειρήσω παρακάτω, σήμερα, παγκόσμια ημέρα της χορτοφαγίας.

Πώς θα ήταν τα ελληνικά και όχι μόνο φαγητά, αν ολόκληρος ο κόσμος ήταν αυστηρά χορτοφαγικός. Αυστηρά όμως. Δεν θα υπάρχουν ούτε γαλακτοκομικά, ούτε αυγά γιατί τα συγκεκριμένα ζώα που τα παράγουν δε θα έχουν έτσι και αλλιώς ύπαρξη στην τροφική αλυσίδα άρα και στη μαζική κτηνοτροφία τους, αναπαραγωγή τους κτλ. Και όταν λέμε αυστηρή χορτοφαγία εννοούμε και ωμή χορτοφαγία. Όπως θα το κόψεις από το δάσος ή το χωράφι. Άντε στη χειρότερη να αγοράσεις μακαρόνια έτοιμα και να τα βράσεις ή λίγο αλεύρι επεξεργασμένο. Αυτή είναι η τελευταία χάρη που σου κάνω.

Απολαύστε τις νοστιμιές. Μπον απετί.

 

 

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας