5 καλοί λόγοι για να πάτε φέτος στο AthensCon
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

5 καλοί λόγοι για να πάτε φέτος στο AthensCon

Το μεγαλύτερο συνέδριο για τα μοντέρνα χόμπι έρχεται στην Αθήνα το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου και μάλλον δε θέλεις να το χάσεις…

Σου έχουν πει πολλάκις να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, όμως αντ’ αυτού εσύ παίρνεις το πρόγραμμα της Superleague για το Σαββατοκύριακο. Ψάχνεις να βρεις κανένα μεγάλο ντέρμπι σ’ αυτό το σπουδαίο, ομολογουμένως, πρωτάθλημα, αλλά τζίφος.

Δοκιμάζεις το αντίστοιχο του μπάσκετ. Διαπιστώνεις πως το πιο αμφίρροπο παιχνίδι είναι ένα Πανιώνιος- Κύμη, το οποίο ευχαρίστως θα έβλεπες αν σε απειλούσε κάποιος με επαναληπτική καραμπίνα στα δύο μέτρα, όμως να που δε σε απειλεί.

Τσεκάρεις τι παίζουν οι κινηματογράφοι. Τα θέατρα. Τα μουσικά σχήματα που εμφανίζονται στα μπουζούκια, τις διάφορες εκθέσεις στην πόλη- παντού έχεις την ίδια αντίδραση: «Δεν ψήνομαι».

Μετά, ωστόσο, όπως σερφάρεις στο ίντερνετ πέφτεις πάνω του: AthensCon, λέει, και διαβάζεις πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη εν Ελλάδι έκθεση για τα σύγχρονα χόμπι.

5 καλοί λόγοι για να πάτε φέτος στο AthensCon

Κάτι σου κάνει κλικ κι αρχίζεις να… ψήνεσαι (αργότερα και στον πυρετό, καθώς βγήκες έξω χωρίς ζακέτα παρά τις σαφείς συστάσεις της μαμάς σου).

Αναρωτιέσαι, όμως, αν αξίζει να πας.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Το menshouse.gr είναι εδώ προκειμένου να σου δώσει την απάντηση.

Να πας, γιατί…

Είναι το βασίλειο των (καλώς εννοούμενων) nerds

Είσαι μανιακός με τους χάρτινους (υπερ)ήρωες σε βαθμό που όταν κλείνεις τα μάτια ονειρεύεσαι πως φοράς κάπα και μάσκα και πολεμάς το έγκλημα; Το ΑthensCon είναι γεμάτο από κόμικς!

Λατρεύεις τον κινηματογράφο και τα video games; Εεε, heloooo, στο AthensCon είσαι- προφανέστατα και έχει άπειρο υλικό και από τα δύο.

Ξετρελαίνεσαι με τα επιτραπέζια παιχνίδια σε σημείο που αν έχεις να παίξεις Trivial πάνω από 3 μέρες είσαι ικανός για πολλαπλό φόνο άφαντων συμπαικτών; Τι το σκέφτεσαι, πήγαινε στο κλειστό στάδιο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στο Παλαιό Φάληρο και θα… ξεχαρμανιάσεις.

5 καλοί λόγοι για να πάτε φέτος στο AthensCon

Εν ολίγοις, η καρδιά της ποπ κουλτούρας χτυπάει στο AthensCon το διήμερο 2-3 Δεκέμβρη.

Αν δεν πας, είσαι το λιγότερο άκαρδος…

Θα «παρελάσουν» γνωστοί καλλιτέχνες και ηθοποιοί

Ναι, εντάξει, ξέρουμε: δεν… ξιπάζεσαι ιδιαίτερα αν δεις κάποιον γνωστό στο διάβα σου, παρά μονάχα η καρδιά σου αρχίζει να χτυπάει πιο δυνατά και γρήγορα κι από του Μπεν Τζόνσον στον τελικό των 100 μέτρων της Σεούλ το 1988.

Στο AthensCon το προσεχές Σαββατοκύριακο, λοιπόν, μπορείς να συναντήσεις ορισμένα μεγαθήρια των κόμικς όπως ο σπουδαίος Ίαν Τσόρτσιλ, ο Κλαούντιο Σκιαρόνε, ο επικός Ντράζεν Κοβάσεβιτς, τον δημιουργό του War Machine, τον Ντέβιντ Χάιν και τον Ματ Χόκινς, τον… Κόκκινο Power Ranger (Στιβ Καρντένας) και τον Ιαν Γουάιτ που έχει παίξει στο Game of Thrones!

Πάρε, επομένως, ένα χαρτί κι ένα στυλό κι ετοιμάσου να μαζέψεις αυτόγραφα για τα επόμενα 2 μιλένιουμ…

5 καλοί λόγοι για να πάτε φέτος στο AthensCon

Μπορείς να μάθεις τέχνη και να μην την αφήσεις

Ποιος είπε πως το AthensCon είναι αυστηρά και μόνο «χαβαλές»; Όποιος το ισχυρίζεται κάνει λάθος μεγαλύτερο κι από το να συνδυάσει καφέ σακάκι με μαύρο πουκάμισο (Ναι, Your Style doesn’t Rock that much): στο συνέδριο λαμβάνουν χώρα ορισμένα από τα πιο εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops της Ελλάδας, καθώς γίνονται σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους.

Ποιος ξέρει; Ίσως ο επόμενος μεγάλος σκιτσογράφος ή συγγραφέας της DC Comics και της Marvel να είσαι εσύ.

Ελπίζουμε, μονάχα, να μη μας ξεχάσεις όταν γίνεις superstar…

5 καλοί λόγοι για να πάτε φέτος στο AthensCon

Θα δώσει το «παρών» ο Πέτρος Πολυχρονίδης

Δεν έχεις άδικο: θα μπορούσαμε να τον συμπεριλάβουμε στους celebrities λίγο πιο πάνω, όμως επιλέξαμε να τον βάλουμε ξεχωριστά, καθώς ο τύπος είναι μια κατηγορία μόνος του.

Ο συμπαθέστατος παρουσιαστής του «Τροχού της Τύχης» με την πολύχρονη (εξ ου και «Πολυχρονίδης») παρουσία στα ραδιόφωνα της πρωτεύουσας θα παραστεί στο κλειστό του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να διαπιστώσει και αυτός πως «Ο χειμώνας έρχεται».

Σκέφτεστε εσείς, μήπως, καλύτερο «παρουσιαστή» του event;

Με τον Πέτρο, άλλωστε, μπορείτε πάντοτε να κάνετε την Τύχη σας.

Είναι το ελληνικό Comic- Con

Αλήθεια, χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;