Νέρι
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Το 24ωρο του Νέρι Καστίγιο στο Survivor 2

Το πιο hot όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου 12 χρόνια πριν, «έκλεισε» στην ομάδα των Διάσημων του Survivor 2.

Ο Ουρουγουανομεξικανοϊταλοέλληνας επιστρέφει σε αυτό που τον ανέδειξε παραπάνω από όλα. Τον τηλεοπτικό φακό. Ο πρώην αγαπημένος της εξέδρας του Καραϊσκάκη θα είναι εξέχον μέλος της νέας ομάδας Διάσημων του Survivor 2.

Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο Κονφαλονιέρι όλοι στο Menshouse ενθουσιαστήκαμε για το τηλεοπτικό θέαμα που θα προσφέρει μία τέτοια επιλογή. Και κάτσαμε να τον φαντασιωθούμε. Γιατί απλά δεν έχουμε ζωές και φαντασιωνόμαστε τον Νέρι. Σε μία ολόκληρη μέρα του στο νησί του Survivor.

9.00 πμ

Ο γλυκός Νέρι ξυπνάει στην παραλία με χαρούμενη διάθεση. Σηκώνεται με την ίδια ξυνισμένη φάτσα που έχει από το μαιευτήριο και ρίχνει ένα φτύσιμο στον οπερατέρ που πήγε να τον ακολουθήσει. Μη ρωτάτε γιατί. Ούτε ο ίδιος ξέρει.

10.00 πμ

Μετά από μία χορταστική δόση τριμμένης καρύδας ο Νέρι έχει αρχίσει και κάνει την πρωινή του γυμναστική. Κλωτσάει κάτι θάμνους, τους φοίνικες, τα κοράλια, ένα καζάνι με ρύζι, έναν γλάρο, τη φωλιά του, τα αυγά του, μία αιώρα και σκεφτείτε ότι πέρασε μόνο μία (αι)ώρα που είναι ξύπνιος. Και αυτή είναι μία μέρα που ξύπνησε χαρούμενος.

11.00 πμ

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Ο πρώην άσος της Σαχτάρ βγαίνει να ψαρέψει. Δεν έχει μαζί του ψαροντούφεκο, ούτε καμάκι, ούτε απόχη. Μόνο αποχή έχει από τον αθλητισμό. Αλλά αν μπόρεσε και επιβίωσε στο μουντό Μάντσεστερ σιγά μην κωλώσει στο τροπικό νησί του Survivor. Θα ψαρέψει με τα δόντια. Θα ψαρέψει με το μονόφρυδό του.

13.08 πμ

Ο Νέρι δεν έπιασε τίποτα αλλά αυτή τη στιγμή δεν πεινάει για τροφή αλλά για άλλα πράγματα. Οι συμπαίκτριές του κυκλοφορούν στην παραλία με μικροσποπικά μαγιό και ο γύπας Νέρι δεν μπορεί να τις αφήσει έτσι. Πλησιάζει σαν αρπαχτικό γύρω από την Όλγα Φαρμάκη και της δείχνει το ηλιοκαμένο στέρνο του. «Θου αρέθει Όλγα» τη ρωτάει; Αυτή του χαμογελάει με το ολόλευκο πορσελάνινο χαμόγελό της. 1-0 απ’ τα αποδυτήρια.

14.39 μμ

Η μέρα περνάει δύσκολα όταν βαριέσαι τη ζωή σου και ο Νέρι το ξέρει από πολύ μικρός. Ενώ όλη η ομάδα σχεδιάζει πώς θα κερδίσει τους Μαχητές στο αγώνισμα του απογεύματος, ο Νέρι έχει ξαπλώσει στην άμμο και κάτι φτιάχνει. Προσαρμόζει κοφτερά κοράλλια στα παπούτσια του. «Φτιάχνω αυτοθχέδια εκθάταπα» θα δηλώσει στην κάμερα. «Θέλω να νιώθω σαν το θπίτι μου. Δε θα γίνω εγώ Χούτοθ να με διώκθει το κοινό.»

Το 24ωρο του Νέρι Καστίγιο στο Survivor 2

16.30 μμ

Ξεκινάει το Αγώνισμα. Ο Σάκης Τανιμανίδης καλωσορίζει τους παίκτες στο πρώτο αγώνισμα του Survivor. Ο Νέρι φεύγει από τη θέση του και πάει και του σκάει σφαλιάρα. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί, όλοι κοιτάζουν ο ένας τον άλλον άβολα. Ο Σάκης ξεπερνάει το σοκ και αναγγέλει το πρώτο έπαθλο. Μία μερίδα κοκορέτσι και ένα κασόνι μπύρες.

16.31 μμ

Ο Καστίγιο ακούει τους κανόνες του αγωνίσματος. Δεν του αρέσουν. Πετάει την κόκκινη φανέλα και πάει και παίρνει το καφάσι με τις μπύρες και το κοκορέτσι και φεύγει προς την παραλία. «Παίκθτε μόνοι θαθ ρε μαλάκεθ» φωνάζει ανακατεύοντας τις ελληνικές βρισιές με διάφορα πούτα μάδρε στους ανθρώπους της παραγωγής που προσπαθούν να τον σταματήσουν.

17.48 μμ

Ο Νέρι έχει ντερλικώσει και βλέπει τους συμπαίκτες του να περπατούν με σκυμμένα τα κεφάλια. «Χάθατε ρε άχρηθτοι;» τους ρωτάει με το ξυνισμένο μονόφρυδο να γίνεται όσο πιο απειλητικό μπορεί να γίνει ένα τριχωτό μέρος του κεφαλιού. Ο Νέρι τσαντισμένος αρχίζει να λέει ότι το παιχνίδι ήταν στημένο να προηγηθούν οι Μαχητές 3-0 και να ισοφαρίσουν οι Διάσημοι 3-4. Παρότι δε συμμετείχε στο Αγώνισμα αποφασίζει να λειτουργήσει ως αρχηγός. Πάει και ρωτάει τους συμπαίκτες του ποιος ξέρει ισπανικά ή πορτογαλικά. Έχει καταλάβει ότι για να κερδίσει πρέπει να φτιάξει τη δική του κλίκα από Λάτιν στην ομάδα. Δοκιμασμένη συνταγή.

19.33 μμ

Απογοητευμένος από τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι που δεν ξέρουν ισπανικά νιώθει σαν ψάρι έξω από το νερό. Χωρίς Λάτιν κλίκα πίσω του πώς θα προχωρήσει. «Πού ειναι τα αποδυτήρια;», ρωτάει κάποιους Τούρκους της παραγωγής. Αυτοί αλληλοκοιτιούνται χωρίς να καταλαβαίνουν. «Θέλω να μιλήσω στον πρόεδρο» φωνάζει ο Μεξικανός που ξαφνικά άρχισε να προφέρει το σίγμα κανονικά.

21.00 μμ

Το παιχνίδι των ερωτήσεων έχει ξεκινήσει. Ο Νέρι Καστίγιο είναι όρθιος μαζί με τον Σάκη που τον ρωτάει ποιο είναι το πιο ψηλό βουνό στην Αφρική. «Το μου#$ της μάνας σου» του απαντάει ο ευγενής πρώην ποδοσφαιριστής και άλλη μία φορά πέφτει σιγή στους ανθρώπους της παραγωγής. Τότε ο Νέρι φεύγει και πάει και χώνει σκαριά με τα κοράλλια στους αστραγάλους του Σάκη Τανιμανίδη. Δεν τον συμπάθησε από την αρχή.

Το 24ωρο του Νέρι Καστίγιο στο Survivor 2

22.31 μμ

Όλοι στην παραλία είναι ανήσυχοι με όσα έχουν συμβεί. Κανείς δε θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές από ένα κακομαθημένο. Θα πάνε να του μιλήσουν. Πλησιάζουν στην παράγκα όπου λίγο νωρίτερα ροχάλιζε ο μονόφρυδος διάσημος και παρατηρούν ότι δεν είναι εκεί. Ξαφνικά βλέπουν ένα ιδιωτικό πολυτελές τζετ να απογειώνεται και μέσα να ξεχωρίζει το κεφάλι του Νέρι από ένα φωτισμένο παράθυρο του αεροπλάνου. Είναι το drone του Μένιου Φουρθιώτη. Ο γνωστός παρουσιαστής του ζητάει να υπογράψει για το Survival 2 που θα γίνει ξανά στην Κουρούτα (μετά την επιτυχία του πρώτου), για λογαριασμό του Extra.

22.37 μμ

Το αεροπλάνο έχει απογειωθεί και ο Νέρι πίνει όλη μέρα σαμπάνιες, τρώει χαβιάρι, ρεύεται και βρίζει τους πιλότους. Δεν κατάφερε να κλείσει 24ωρο στο νησί. Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων του ΣΚΑΪ αλλά και του Τούρκου παραγωγού που όμως είδε την τηλεθέαση την επόμενη ημέρα που προβλήθηκε το επεισόδιο να σπάει κάθε ρεκόρ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο κάποτε ανερχόμενος άσος των ευρωπαϊκών γηπέδων.

23.00 μμ

Αρχίζει η πρώτη ψηφοφορία. Όλοι οι παίκτες ακόμα δεν έχουν συνέλθει όταν χτυπάει το τηλέφωνο του Σάκη Τανιμανίδη. Είναι βίντεοκλίση από το drone του Σωτήρη Καραμίντζα. Απαντάει. Είναι ο Νέρι Καστίγιο. «Γ@μ% την κάλπη» φωνάζει και κλείνει το κινητό με ένα σαρδόνιο χαμόγελο να σχηματίζεται στο μονόφρυδό του. Τίποτα δεν μπορεί να τον φοβίσει. «Ποιος άλλος θα είναι στο Survival;» ρωτάει τους ανθρώπους της παραγωγής. «Ο Φερέιρα Κινγκ» του απαντούν αυτοί. «ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΙΣΩΩΩΩ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΟΝ ΣΑΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΓΑΠΩ» ουρλιάζει ο Καστίγιο.

Το απόλυτο τουίστ έχει συμβεί. Ο Νέρι Καστίγιο επιστρέφει στο Survivor. Αυτή την τηλεόραση θέλουμε. Εεε οοο, έτσι ονειρευόμαστε το βου σερβαϊβόρ.