Τα Easterα του κόσμου: Αυτοί είναι οι 5 τύποι που συναντάς στην Ανάσταση
Βρείτε μας στο

Είτε είναι κάποιος που γνωρίζει κάθε περισπωμένη των αναστάσιμων τροπαρίων είτε είναι άκρατος μαρξιστής που μιλάει με αποφθέγματα του Νίτσε είτε ένας αγνωστικιστής είτε είναι η θεία Τασία από το Άνω Δριμύκαλα, το σίγουρο είναι πως στην Ελλάδα το αγαπημένο ανοιξιάτικο έθιμο της Ανάστασης το έχουν ζήσει όλοι.

Στην εκκλησιαστική συγκέντρωση – συνάντηση τη νύχτα της Ανάστασης μπορεί κανείς να δει την ιδιαίτερη μικρογραφία της κοινωνίας μας εν γένει.

Και  μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω σου εκείνη τη στιγμή στην εκκλησία να μοιάζουν άγνωστοι και να τους βλέπεις για πρώτη φορά στη ζωή σου (εντάξει, εκτός από αυτόν τον τύπο που πετυχαίνεις κάθε χρόνο και έχετε γίνει αυτού του είδους οι φίλοι), όμως, τελικά, δεν είναι και τόσο άγνωστοι. Είναι άνθρωποι που ξέρουμε. Για την ακρίβεια, είναι οι χαρακτήρες που ξέρουμε. Οι διαχρονικά αρχετυπικοί χαρακτήρες.

Όπως για παράδειγμα…

1) Ο «Σιγά μην πάμε με τα πόδια»: Είναι ο τύπος που παίρνει το αμάξι για να πάει στην εκκλησία ενώ μένει στα 500 μέτρα. Θα κάνει 3 κύκλους γύρω από την εκκλησία γιατί θέλει να παρκάρει σε απόσταση που μπορεί να βγάλει το χέρι από το παράθυρο του αμαξιού για να ανάψει τη λαμπάδα του. Καλοντυμένος, φυσικά, και μετά πάει μπουζούκι.

Τα Easterα του κόσμου: Αυτοί είναι οι 5 τύποι που συναντάς στην Ανάσταση

2) Η Πάνσοφη: Είναι η εκείνη η γιαγιά με το γαλήνιο, πράο βλέμμα, που γνωρίζει κάθε λέξη του ψαλμού, που ξέρει πότε να κάνει το σταυρό της και εσύ απλώς επαναλαμβάνεις ό,τι κάνει αυτή για να είσαι σίγουρος. Όταν σε κοιτάξει μειλίχια, νομίζεις πως ξέρει ότι εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι τη μαγειρίτσα.

3) Εκείνη την οποία αν έβλεπε η Κλεοπάτρα, μετά την ιστορικά γκράντε της έξοδο μπροστά στον Καίσαρα, θα έλεγε κάτι σαν: «Μα τι το ‘θελα να είμαι τόσο απλή και απέριττη;»:Είναι αυτή που έχει ξεσηκώσει τα μαγαζιά μέρες τώρα ψάχνοντας το κατάλληλα εντυπωσιακό ρούχο για να φορεθεί στην Ανάσταση, την καταλλήλως αστραφτερή τσάντα, τις 17ποντες γόβες.

Το μαλλί είναι υπάκουα ολόισιο πιστολάκι, το στρας στο νύχι, ενώ πληκτρολογεί στο κινητό, έχει ήδη τυφλώσει μερικώς τον διπλανό της, όσο ανεβάζει ίνστα στορις #easter2018.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Τα Easterα του κόσμου: Αυτοί είναι οι 5 τύποι που συναντάς στην Ανάσταση

4) «Τhe odd word»: Υπήρχε μία άσκηση στα αγγλικά, που έπρεπε να κυκλώσουμε τη λέξη που δεν έχει σχέση με τις άλλες. Ε, υπάρχει κι αυτός ο τύπος που είναι εντελώς εκτός θέματος και συζητάει ακατάπαυστα από πίσω σου από το ότι η Μαρσέιγ δεν μπορεί να βάλει γκολ όταν έχει μπροστά το Μήτρογλου μέχρι για πόλεις – κράτη.

Και ότι τελικά δεν υπάρχει κράτος.

5) Οι Γουόλντορφ και Στάτλερ του Muppet show, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύο παντογνώστριες – παρατηρητές, οι οποίες αναλύουν ενδελεχώς το κοινωνικό γίγνεσθαι και μετά πιάνουν και τα δικά τους ξεκινώντας από την all time classic ερώτηση: «Παντρεύτηκε ο γιός σου;». Και προφανώς δεν πρόλαβε να παντρευτεί σε 5 ώρες, τότε δηλαδή που της ξαναέκανε την ερώτηση, όταν την συνάντησε στο μανάβικο.

Αυτή τη νύχτα όμως, όσο διαφορετικοί κι αν είναι όλοι, έχουνε χημεία!

Καλή Ανάσταση!

Τα Easterα του κόσμου: Αυτοί είναι οι 5 τύποι που συναντάς στην Ανάσταση