Πώς να πείσεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βάλουν πετρέλαιο
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Πώς να πείσεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βάλουν πετρέλαιο

Θα κάτσεις αμέτοχος στο διαμέρισμά σου να γίνεις γρανίτα ή θα πάρεις τον έλεγχο και θα κερδίσεις τη ζεστασιά που δικαιούσαι;

Πετρέλαιο. Αυτός ο άγνωστος. Μια ξεχασμένη λέξη για εκατομμύρια συμπολίτες μας που ζουν σε μεγάλες πολυκατοικίες, με πολλά διαμερίσματα, στις οποίες χρειάζεται συνεννόηση από πολλούς ενοίκους τόσο για την αγορά, όσο και για την δίκαιη για όλους κατανάλωσή του. Οι τιμές παραμένουν απαγορευτικές για πολλούς μέσα στην κρίση και έτσι η λογική κατάληξη είναι να μην γίνεται ετήσια αγορά πετρελαίου και οι ένοικοι να βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, η πλειονότητα των οποίων στηρίζεται στην κατανάλωση πολλών κιλοβατωρών ρεύματος.

Ας μη γελιόμαστε όμως. Κλιματιστικά, σόμπες, μικρά καλοριφέρ λαδιού, θερμοπομποί, αερόθερμα κτλ δε θα φτιάξουν ποτέ τη ζεστή ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσει η κεντρική θέρμανση. Ακόμα και αν το καταφέρουν σε μικρά διαμερίσματα η διατήρηση της θερμοκρασίας που πετυχαίνουν είναι μόνο για την ώρα που δουλεύουν. Ελάχιστη ώρα μετά το κλείσιμό τους το κρύο επανέρχεται.

Μη μένεις με σταυρωμένα χέρια επειδή οι τσίπηδες γείτονές σου για ακόμα μια χρονιά αποφάσισαν να μη βάλουν πετρέλαιο, αφήνοντάς σε στον 5ο όροφο να θαμπώνεις τα τζάμια κάθε φορά που εκπνέεις και να σπας σταλακτίτες συναχιού στην κρυωμένη μύτη σου.

Πάρε την τύχη στα χέρια σου και βρες τρόπους να τους πείσεις να βάλετε όλοι μαζί πετρέλαιο. Το menshouse, πιστό στον κοινωνικό του ρόλο,  σου προτείνει κάποιους απλούς τρόπους για να το καταφέρεις και να ζεστάνεις το κοκκαλάκι σου. Η βάση των προτάσεων που θα σου κάνουμε είναι ο εκβιασμός. Ξέχνα τις ηθικές σου αναστολές. Επιβίωσε από τον αντικυκλώνα Αριάδνη και στείλε το μήνυμα στην κοινωνία ότι όπου δεν πίπτει η λογική και η καλή γειτνίαση των ανθρώπων πίπτει ο εκβιασμός. Δε θα σου πούμε ψέματα. Κάποιες από αυτές τις συμβουλές είναι δίκοπο μαχαίρι και οι επιπτώσεις τους αν δεν καταφέρεις να πείσεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας μπορεί να είναι μοιραίες. Αξίζουν όμως το ρίσκο.

Ο γυμνός γείτονας

Πώς να πείσεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βάλουν πετρέλαιο

Ξεκινάς με κάτι χαλαρό. Θεωρούν ότι όλα είναι εντάξει στην πολυκατοικία και ότι δεν χρειάζεται να βάλετε πετρέλαιο; Νιώθουν ότι υπάρχει αρκετή ζέστη και το πετρέλαιο είναι μια άσκοπη αγορά; Δικαίωσέ τους και φτάσε ως στο τέρμα τη θεωρία τους αυτή. Ξεκίνα να κυκλοφορείς ημίγυμνος στους κοινόχρηστους χώρους ή ακόμα και γυμνός, παίζοντας στα όρια της προσβολής της δημοσίας αιδούς και του κρυοπαγήματος μέσα από τον απόλυτο εμπαιγμό της πίστης τους.

Άνοιγε την πόρτα σου με την κουκούνα σου να κρέμεται μπροστά τους όποτε έρχονται και σου χτυπούν την πόρτα. Πήγαινε συχνά και χτύπα τους το κουδούνι για αρμένικη βίζιτα και άπλωνε το γυμνό σου σώμα στους καναπέδες τους, πάνω στη γιαγιά στην κουνιστή πολυθρόνα ή ξάπλωνε γυμνός στις φλοκάτες τους προσκαλώντας τους να κάνουν το ίδιο δίπλα τους.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Κάνε το ίδιο στις συνελεύσεις της πολυκατοικίας και υποστήριζε ότι είναι τόση η ζέστη και η θαλπωρή στην πολυκατοικία που από εδώ και πέρα θα κυκλοφορείς έτσι. Δεν χρειάζεται να βάλουν πετρέλαιο. Θα πηγαίνεις και θα τρίβεσαι πάνω τους γυμνός, θα τους αγκαλιάζεις και θα τους λες ότι έτσι μπορείτε να ζεσταθείτε φυσικά χωρίς να χρειάζεστε υδρογονάνθρακες.

Ο πρωτόγονος πρόγονος

Πώς να πείσεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βάλουν πετρέλαιο

Δεν τους συγκινούν οι ειλικρινείς σου προσπάθειες να λογικευθούν και να φανούν πολιτισμένοι γείτονες που θα μοιραστούν τις υποχρεώσεις θέρμανσης ενός τεράστιου κτιρίου; Γύρνα τον πολιτισμό χιλιάδες χρόνια πίσω και δείξε τους πως επιβίωναν οι πρόγονοί τους. Ξεκινάς ανάβοντας φωτιά μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας για να φτιάξεις την πρώτη εστία θέρμανσης. Δε γράφει κάπου το καταστατικό της πολυκατοικίας ότι απαγορεύεται.

Στη συνέχεια φέρε σκοτωμένα ζώα, σέρνοντας στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας τα κουφάρια τους που είναι μέσα στο αίμα, δίπλα στη φωτιά και γδέρνε τα μπροστά στα μάτια τους. Άπλωσε τα δέρματα στους τοίχους και πες στους υπόλοιπους ενοίκους ότι είναι η καλύτερη μόνωση. Ξεκίνα να ψήνεις το κρέας τους και ξεκίνα να τρως με τα χέρια μεγάλες μερίδες από ελάφια, ταράνδους, φώκιες, αγριογούρουνα, μαμούθ, ό,τι τέλος πάντων βρεις. Άλειψε το λίπος τους στο σώμα σου. Προσέφερε κρέας και λίπος στις κυρίες την πολυκατοικίας που περνούν την είσοδό της με ψώνια από το Jumbo και το Mall. Αν αρνηθούν πιάστες από το μαλλί και σύρε τες και αυτές στη φωλιά σου. Κανένας από τους άντρες τους δε θα σε πλησιάσει όταν δουν τα τσεκούρια και τα τόξα που έχεις ζωστεί.

Η απαγωγή

Πώς να πείσεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βάλουν πετρέλαιο

Περίμενε όλους τους εργαζόμενους της πολυκατοικίας να φύγουν για τις δουλειές τους. Όταν στο κτίριο μείνουν μόνο οι συνταξιούχοι γονείς τους μπες σε καθένα από τα διαμερίσματα ξεχωριστά και απήγαγε τους ηλικιωμένους έναν έναν. Βάλτους όλους σε ένα βαν και πήγαινε κρύψε το σε μια απομακρυσμένη και εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Άφησε σημειώματα στους δικούς τους ότι έχεις απαγάγει την κύρια πηγή εσόδων του σπιτιού και θα τους επιστρέψεις μόνο αν ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους. Ζήτησέ τους λύτρα. Λύτρα λίτρα πετρελαίου.

Από όσους δεν έχουν παππούδες και γιαγιάδες σπίτι προσπάθησε να τους κλέψεις το iphone ή τη συλλογή από τα κρυμμένα πορνό τους. Ξεκίνα τον εκβιασμό στους/στις συζύγους τους από τις πληροφορίες που έχεις αποκτήσει από τα smartphone τους. Ψάξε τις αδυναμίες τους. Όλοι έχουν από μία. Στο τέλος θα υποκύψουν.

Ο Βόρειος πόλος

Πώς να πείσεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βάλουν πετρέλαιο

Δώσε τους να δοκιμάσουν λίγο από το δικό τους φάρμακο ή μάλλον φαρμάκι για να κάνουμε και το κρύο λογοπαίγνιό μας. Δημιούργησε ένα σκηνικό τoυ βόρειου πόλου του πλανήτη μας μέσα στην πολυκατοικία. Ξεκίνα με απλά πραγματάκια. Βάλε την αλληλογραφία τους μέσα σε νερό, τοποθέτησέ το στην κατάψυξη και άφησε την αλληλογραφία μέσα στον πάγο που θα δημιουργηθεί στην είσοδο.

Πέρνα σε πιο δυνατές λύσεις. Κουβάλησε μεγάλα κομμάτια πάγο και άπλωσέ τα σε όλο το κτίριο. Φέρε και πάρκαρε στην πυλωτή ένα έλκυθρο με είκοσι χάσκι και μάλαμουτς ενημερώνοντας τον διαχειριστή ότι αυτό είναι το όχημά σου από εδώ και εμπρός και άσε τα να αλυχτούν. Γέμισε μεγάλες τρύπες την πολυκατοικία με τρυπάνια Εσκιμώων και όποιος τολμήσει και ρωτήσει πες του ότι μόνο με το κρέας των ψαριών που θα ψαρέψεις από τις τρύπες θα μπορέσεις να βγάλεις τον χειμώνα.

Φέρε μια πεινασμένη πολική αρκούδα και αμόλησε την στους διαδρόμους τις πολυκατοικίας σου και άφησε ωμά ψάρια πάνω στο χαλάκι της εισόδου κάθε διαμερίσματος. Κάνε το ίδιο με μια αγέλη λύκων της Πίνδου. Δεν είναι ζώα της Αρκτικής αλλά μπορείς να κάνεις μία έκπτωση στη γεωγραφική σου παιδεία για χάρη λίγης ζέστης. Να δούμε για πόσο καιρό θα σε αφήσουν χωρίς πετρέλαιο όταν στην πολυκατοικία τους κυκλοφορεί όλη η πανίδα αρπακτικών των πόλων.

Η ζωντανή αλατιέρα

Πώς να πείσεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βάλουν πετρέλαιο

Κάνε τους να καταλάβουν ότι ζεις μέσα σε πάγους και πρέπει να κάνεις επειγόντως κάτι γι’ αυτό. Γέμισε την πολυκατοικία αλάτι. Όχι λίγο αλάτι. Δεκάδες σακιά αλλάτι. Να ανοίγουν το ασανσέρ και να είναι μέχρι πάνω γεμάτο σακιά αλάτι. Να περπατούν στο πάτωμα και να τρίζει το αλάτι. Να γλιστρούν στα σκαλιά από το αλάτι. Ρίξε αλάτι στον εξαερισμό, στις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών τους, στα μπαλκόνια τους, στο πάρκινγκ, μέσα στα αυτοκίνητά τους. Να ζουν και να αναπνέουν αλάτι.

Γίνε μια κινούμενη αλατιέρα. Μετάτρεψε την πολυκατοικία σε μια ζωντανή αλυκή. Μπορεί να ακούγεται ήπια πρόταση σε σχέση με τις προηγούμενες αλλά πίστεψέ με δεν είναι. Όταν κάθε πρωί ανοίγουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους και χύνεται μέσα στο σπίτι τους ο σωρός με το αλάτι θα φτάσουν κάποια στιγμή να προτιμήσουν το πετρέλαιο.

Ο Μωυσής

Πώς να πείσεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βάλουν πετρέλαιο

O Μωυσής είναι η μέθοδος η δοκιμασμένη, η μέθοδος του παλιού καλού εκδικητικού θεού που δεν καταλαβαίνει σε αρνητικές απαντήσεις στα αιτήματά του. Είναι ο πρώτος τόσο εκτεταμένων διαστάσεων πολλαπλός εκβιασμός. Αφού τα κατάφερε ο αυτοεξορισμένος παραληρηματικός μπάσταρδος γιος ενός Φαραώ, γιατί να μην τα καταφέρεις και εσύ;

Η βασική αρχή είναι ίδια. Τα ζητούμενα είναι διαφορετικά. Ξεκινάς κανονικά το προγραμματάκι σου στέλνοντας μία μία και τις 10 βιβλικές πληγές στους ενοίκους της πολυκατοικίας περιμένοντας σε ποια απ’ όλες θα λυγίσουν. Πρώτα άλλαξε τα νερά του κτιρίου σε αίμα, μετά στείλε βατράχους, σκνίπες, αλογόμυγες και φτάσε ως τις ακρίδες και το καυτό χαλάζι. Μη σταματήσεις πουθενά. Κάνε τις μέρες και τις νύχτες τους έναν αιγυπτιακό εφιάλτη. Ακόμα και να αντέξουν τις πρώτες είναι σίγουρο ότι δε θα το διακινδυνέψουν να χάσουν τα πρωτότοκα παιδιά τους όταν δουν τα σημάδια από αίμα προβάτου μόνο στη δική σου πόρτα.

Αν καταφέρουν οι σκατοτσιγγούνηδες και αρνηθούν μετά και από τις 10 πληγές να βάλουν πετρέλαιο στην πολυκατοικία, τότε πνίξε τους στη θάλασσα που θα έχεις ανοίξει πρώτα στα δύο με το ραβδί σου. Δεν αξίζουν μετά από αυτό να ζουν.