Οι 5 χειρότερες σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Οι 5 χειρότερες σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Οι υποψηφιότητες εκατοντάδες! Οι «νικητές» της μονομαχίας όμως μόνο 5…

Η αποστολή ήταν απ’ την αρχή δύσκολη: «Διάλεξε τη χειρότερη σειρά ή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που έχεις δει ποτέ».

5 συντάκτες του Menshouse.gr κλήθηκαν να τη φέρουν εις πέρας, επιλέγοντας ανάμεσα σε 100άδες σειρές και εκπομπές. Ναι, υπάρχουν και (πολύ) χειρότερες. Ναι, αδικήσαμε άλλα διαμάντια της υποκουλτούρας.

Είθε ο Θεός της μικρής οθόνης να μας συγχωρέσει τη βλασφημία, αλλά αυτές είναι οι 5 εκλεκτές μας:

Κέλλυ Θάνου: «Κάτι τρέχει με τους δίπλα»

Οι 5 χειρότερες σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Είναι η μοναδική σειρά στην οποία έχω δώσει τόσες ευκαιρίες. Έχω προσπαθήσει να τη δω νέος, φοιτητής, τώρα που γέρασα, όταν ήμουν χαρούμενος, όταν ήμουν λυπημένος, όταν έβλεπα μέχρι και σειρές του Μανούσου Μανουσάκη.

Τζίφος. Ποτέ δεν κατάφερα να δω ένα ολόκληρο επεισόδιο. Το δώρο που θα ‘θελα να κάνω στο μεγαλύτερο εχθρό μου είναι μια σκηνή με τη Δήμητρα Ματσούκα να τραγουδάει στον κύριο Μάνο και στη συνέχεια να μπαίνει για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της απόγνωσής του ο δροσερός Κλέων Γρηγοριάδης.

Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά σε ένα σήριαλ, όταν ακόμα και οι σκηνές στις οποίες εμφανίζεται ημίγυμνη η Ματσούκα, σου είναι εντελώς αδιάφορες. Αυτό ναι, θέλει τέχνη για να το καταφέρεις.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Δημήτρης Πετρίδης: «Λαβ σόρρυ»

Οι 5 χειρότερες σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Άκουγες αυτό το «Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη» για νιοστή τρίτη φορά στο ίδιο επεισόδιο και ήθελες να κόψεις τις φλέβες σου. Αν επιβίωνες, ερχόταν εκείνο το προκλητικά σεμνότυφο «Παρακαλώ πολύ!» ή το «Ε, μην είμαστε και πλεονέκτες» και σ’ έστελνε στον πλησιέστερο γκισέ για να κόψεις εισιτήριο για μόνιμη διαμονή στο Δαφνί.

Το «Λαβ Σόρυ»- η ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Σάκη τον υδραυλικό και την, πιο ξινή κι από φρέσκο λεμόνι, γιατρό Λίλη- ήταν τόσο κακογυρισμένο και με μετρίως μέτριες ερμηνείες από τους (σε καμία περίπτωση «ατάλαντους») ηθοποιούς, που σε έκανε ν’ αναρωτιέσαι ποιος θα επιβίωνε σε μια μετωπική σύγκρουση: το κεφάλι σου ή ο τοίχος;

Παρ’ όλα αυτά ήταν, ταυτόχρονα, μια σειρά που μπαίνει εύκολα στην κατηγορία «Bad tv series we love», καθώς διέθετε τόσο καλτ στοιχεία που ξεχνούσες όλα τα υπόλοιπα.

Το πρώτο «Σάααααααακη!», για τους ανιστόρητους, δεν ακούστηκε για χάρη του Ρουβά, αλλά για τον Τάσο Χαλκιά. Και πώς όχι, δηλαδή;

Θάνος Ιατρόπουλος: «Επιτέλους μαζί»

Οι 5 χειρότερες σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Το χειρότερη είναι πάντα σχετικό. Εμπεριέχει πολλές συνιστώσες πέρα από το προσωπικό γούστο. Κατά τη γνώμη μου η χειρότερη εκπομπή είναι αυτή με το χειρότερο concept. Μπορεί να έχει την τέλεια παραγωγή, καλό σκηνοθέτη, τρομερά σκηνικά αλλά να φτιάχτηκε για να ξεφτιλίζει, να υποβιβάζει και να εκμεταλλεύεται τον πόνο των άλλων.

Όσο περισσότερος πόνος, τόσο μεγαλύτερα νούμερα. Όσο μεγαλύτερα νούμερα τόσο μεγαλύτερες οι ανάγκες να ωθήσουν τον ανώνυμο κόσμο που συμμετείχε σε πιο ακραίες εκδηλώσεις, σε περισσότερες και πιο λεπτομερείς αποκαλύψεις της προσωπικής του ζωής, των μυστικών του.

Πολλοί οι δυνατοί υποψήφιοι για νικητές σε αυτού του τύπου τις εκπομπές. Ανδρέας Μικρούτσικος, Ανίτα Πάνια, Σία Λιαροπούλου, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Ευγενία Μανωλίδου. Δύσκολα να διαλέξεις μία από αυτές.

Αλλά επειδή συνήθως το κακό ξεκινάει από τη ρίζα, αυτός που ξεκίνησε αυτήν την κατηφόρα, αυτός που απενεχοποίησε την επιφανειακή κλειδαρότρυπα στην μιζέρια και τον οικογενειακό πόνο , αυτός που ξεπλύθηκε από τα κανάλια μετά από αυτές τις εκπομπές με μεγάλα συμβόλαια σε άλλες ψυχαγωγικές είναι ο Μικρούτσικος και η εκπομπή του «Επιτέλους Μαζί».

Στέργιος Πουλερές: «Κάτω Παρτάλι»

Οι 5 χειρότερες σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Αν μου ζητούσες τη χειρότερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης θα με έβαζες σε ένα μεγάλο δίλημμα: Ρετιρέ ή Εμείς κι Εμείς; Ευτυχώς όμως αυτές τις δύο σειρές τις έχω τοποθετήσει στη λίστα με τις πιο εκνευριστικές σειρές που έβγαλε η ιδιωτική τηλεόραση, οπότε τους έχω αποδώσει τις πρέπουσες τιμές. Γι’ αυτό κατέληξα με μεγάλη ευκολία σε μια πιο πρόσφατη σειρά.

Το Κάτω Παρτάλι είναι με διαφορά η χειρότερη σειρά. Το σενάριο είναι τραγικό σε σχέση με την – ας την πω – ψιλοευφάνταστη ιδέα, αλλά αυτό που δίνει το χτύπημα στον θεατή είναι ότι πρωταγωνιστούν δύο γνωστοί…θαμώνες των σήριαλ, η Βίκυ Σταυροπούλου και Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Δεν έχουν αποδείξει πουθενά κανένα ιδιαίτερο ταλέντο, κι όμως κάθε χρόνο τους τρως στη μάπα τηλεοπτικά. Πάρτα Παρτάλι!

Ερρίκος Βούλγαρης: «Happy Traveller»

Οι 5 χειρότερες σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Χωρίς δεύτερη σκέψη, μη σου πω και χωρίς πρώτη, το «Happy Traveller» του Ευτύχη Μπλέτσα. Το ξέρω ότι θα φανώ σαν 15χρονο που κράζει κάτω από status αθλητικών ιστοσελίδων, αλλά έχω μόνο ένα επιχείρημα για να στηρίξω τη γνώμη μου ότι είναι η χειρότερη εκπομπή ever: Δεν αντέχω να βλέπω Ευτύχη Μπλέτσα.

Οπότε μπορεί και να είμαι άδικος και να μιλάμε για να ένα αριστούργημα που όμοιο του δεν έχει ξαναδεί η τηλεόραση, αλλά το γεγονός ότι αδυνατώ να το δω πάνω από 6 δευτερόλεπτα για να σχηματίσω άποψη λέει πολλά. Όχι για τον Ευτύχη Μπλέτσα, για μένα.

Επειδή εμείς όμως -όπως θα έχετε καταλάβει, είμαστε ελαφρώς παράξενοι, ο λόγος περνάει σε σας.

Ποια ήταν η χειρότερη σειρά ή εκπομπή που έχετε δει ποτέ;

Μπείτε στο poll διαλέξτε ανάμεσα σε 15… αριστουργήματα της μικρής οθόνης και ψηφίστε εκείνο που δεν αντέχετε να βλέπετε ούτε δευτερόλεπτο.