Πέντε πράγματα που φανερώνουν ότι ο Πάνος του survivor είναι παρεξηγημένη ψυχούλα
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Πέντε πράγματα που φανερώνουν ότι ο Πάνος του survivor είναι παρεξηγημένη ψυχούλα

Τώρα που σιγά-σιγά τα καρναβάλια τελειώνουν, ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και μαζί τους οι ανυπόστατες κατηγορίες ότι ο Πάνος είναι ένας κακιασμένος σκ@τόψυχος.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στοιχεία που καταδεικνύουν πόσο παρεξηγημένη ψυχούλα είναι ο Πάνος, σε αντίθεση με το προφίλ που προσπαθούν να περάσουν τα στιγμιότυπα που προβάλλει ο ΣΚΑΪ. Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για περίπτωση «μονταζιέρας» και «συρραφή κασέτας». Ξεκάθαρα λόγω έλλειψης χώρου αναγκαστικά θα αναφέρω πέντε από αυτά. Σύντομα και οι τυφλοί θα δουν.

Η παρεξήγηση για το επάγγελμά του

Πέντε πράγματα που φανερώνουν ότι ο Πάνος του survivor είναι παρεξηγημένη ψυχούλα

Μάνατζερ ράγκμπι δηλώνει ο άνθρωπος και πέσανε να τον φάνε. Δεν καταλαβαίνω πού βρίσκουν το κακό σ’ αυτό και του έχουνε κάνει πεπόνια (όπως και η μπάλα που παίζεται το σπορ). Όπως λέει και ο σοφός λαός (ο αγγλικός), «rugby is a hooligans game played by gentlemen». Το παρουσιαστικό και η σπαθένια συμπεριφορά του Πάνου σκέτο, μαρτυρούν ακριβώς αυτό. Έναν τζέντλεμαν, έναν αριστοκράτη που προσπαθεί να προωθήσει το άγνωστο άθλημα στην Ελλάδα. Σε άλλες εποχές αντί για ρούχα με αστεράκια (που συμβολίζουν το φως που αναβλύζει η ψυχή του), θα φορούσε ράσο σαν τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης και θα κήρυττε το λόγο του Θεού. Αν υπήρχε σήμερα η εκπομπή της Σίας Λιαροπούλου, το κρόουλ που θα τον συνόδευε θα έγραφε: Πάνος, ο ευγενής διάκονος με τη φατσική παραδρομή της ξινισμένης καρύδας».

Η παρεξήγηση με την ψήφο του

Πέντε πράγματα που φανερώνουν ότι ο Πάνος του survivor είναι παρεξηγημένη ψυχούλα

Είναι τουλάχιστον αστείο πολίτες μιας χώρας σαν την Ελλάδα να κατηγορούν οποιονδήποτε για την ψήφο του και να χλευάζουν τις επιλογές του. Σε αντίθεση με τους συμπολίτες του, όμως, που ψηφίζουν έξυπνα μόνο στους διαγωνισμούς της Eurovision, ο Πάνος χρησιμοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του εκλέγειν για να κάνει μια επίδειξη μεγαλείου. Επειδή σνόμπαρα τα πρώτα επεισόδια με τη δικαιολογία πως θέλω πρώτα να διαβάσω τη «Φιλοσοφία της Αθλιότητας» του Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν (ή μήπως του Πολ Ζοσέ Εμποκού;), μου πήρε 2-3 εκπομπές μέχρι να καταλάβω ότι υπήρχαν δίδυμες μεταξύ των μαχητών. Πίστευα πως ήταν μία, αλλά αρκετά ψωνισμένη για να έχει δύο ονόματα. Ουδείς άσφαλτος.

Χρειάστηκαν, όμως ελάχιστα λεπτά στη συνέχεια για να αντιληφθώ πως αυτά τα κορίτσια είχαν ένα σπάνιο δέσιμο μεταξύ τους. Φυσικά ο Πάνος αυτό το είχε πάρει πρέφα αφού διαθέτει συναισθηματική νοημοσύνη. Αρνήθηκε να συναινέσει στον σπαραχτικό χωρισμό των διδύμων που θα σήμαινε η αποχώρηση της μιας από τις δύο. Ποιος ξέρει όταν συναντηθούν ξανά μετά από καιρό αν θα παραμένουν τόσο κοντά η μία στην άλλη.

Η παρεξήγηση με τον πρώην μισθοφόρο

Πέντε πράγματα που φανερώνουν ότι ο Πάνος του survivor είναι παρεξηγημένη ψυχούλα

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Το γεγονός ότι ο Κώστας έχει λανσάρει το συμπαθές λουκ «Σπανούλης των αντιπάλων του Σπαλιάρα» δεν θα πρέπει να θολώνει την κρίση μας για το ποιόν του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι πρώην μισθοφόρος. Μπορεί ο ίδιος να λέει πως είχε καταταγεί για καλό σκοπό, για να καταπολεμήσει την πειρατεία στην Σομαλία, αλλά είναι δύσκολο ακόμη και αυτή η αιτιολόγηση να καλύψει τον Πάνο. Φυσιογνωμικά μιλώντας, είναι αδύνατο να κοιτάξεις το πρόσωπό του και πίσω από την έκφραση-αποτέλεσμα σιωπηλής οργής λόγω διογκωμένης αιμορροΐδας, να μην δεις την αλήθεια.

Γνήσιος εκφραστής του δόγματος της «μη βίας», γαλουχημένος με τις αξίες περί ανεκτικότητας του Μαχάτμα Γκάντι, ο Πάνος δεν θα μπορούσε να μοιράζεται τον ίδιο αέρα με έναν πολεμοχαρή άνθρωπο. Κι επειδή όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ είπε, δεν μπορούσε να ψηφίσει τον εαυτό του (γιατί αν είχε τη δυνατότητα, Ο ΠΑΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ) επέλεξε να στείλει στον τάκο τον Κώστα. Μισθοφόρος ήτανε, ξέρει από αυτά.

Η παρεξήγηση με την πατάτα

Πέντε πράγματα που φανερώνουν ότι ο Πάνος του survivor είναι παρεξηγημένη ψυχούλα

Από την εποχή του Καποδίστρια είχε να γίνει trend η πατάτα στην Ελλάδα. Και την αφορμή την έδωσε φυσικά ο Πάνος, ο οποίος επί 20 λεπτά σε διάγγελμα τύπου Φιντέλ Κάστρο προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί ίσως, ενδεχομένως, μάλλον, μπορεί έπρεπε να μην ακούσει την ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ και να μην δώσει δυο πατάτες στους διάσημους. Έτσι τουλάχιστον μπορεί να φάνηκε στους συμπαίκτες του και στους τηλεθεατές. Ότι πρόκειται για τον τυπικό εγωπαθή σπασοκλαμπάνια που θέλει να κάνει το καλό, να το διατυμπανίσει, να το μετανιώσει και μετά να αναλύσει γιατί το να παραχωρήσεις ένα γεώμηλο είναι τόσο ανώτερη πράξη που θα πρέπει να σου εξασφαλίσει μόνιμο σύννεφο δίπλα σε αυτό του Αγίου Πέτρου. Λάθος!

Δεν άρχισε τη λογοδιάρροια για να μας πείσει για τη σημασία της θυσίας, αλλά προκειμένου να αναδείξει τη διατροφική αξία της πατάτας. Εάν αυτό είχε προηγηθεί κατόπιν συνεννόησης με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Νευροκοπίου και Νάξου δεν είναι γνωστό. Το σίγουρο είναι πως ο κλάδος της πατάτας κέρδισε από το σούσουρο που υπήρξε και αυτό οφείλεται στον Πάνο.

Η παρεξήγηση με την μπλούζα

Πέντε πράγματα που φανερώνουν ότι ο Πάνος του survivor είναι παρεξηγημένη ψυχούλα

Έχουν ακουστεί ουκ ολίγα κακεντρεχή σχόλια για την μπλούζα με τα αστεράκια που φοράει συχνά με αποτέλεσμα πολλοί να νομίζουν ότι έτσι είναι το δέρμα του και να το αποδίδουν σε κάποια σπάνια ασθένεια που μετατρέπει το πετσί σε λινό ύφασμα. Φήμες και ανυπόστατα σενάρια. Ανάξια αναφοράς. Οι πιο παρατηρητικοί έχουν διαπιστώσει ότι δεν είναι τυχαία και διάσπαρτα τοποθετημένα τα αστεράκια. Μοιάζουν σαν να ξεπηδούν μέσα από την καρδιά του, σε έναν συμβολισμό της αγάπης που αναβλύζει από εκεί. Οι δέσμες φωτός έρχονται να αγκαλιάσουν τον ίδιο και τους συμπαίκτες του ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαντική ισορροπία. Να έρθουν τα τσάκρα στα ίσια τους μήπως χαλαρώσει η Πασχάλη και οι άλλες που τους έχουν μουρλάνει στη γιόγκα.