Αντικείμενα που είναι παντελώς αχρείαστα αλλά εξακολουθείς να αγοράζεις
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Αντικείμενα που είναι παντελώς αχρείαστα αλλά εξακολουθείς να αγοράζεις

Όταν σε ρωτάνε την ώρα κι ενώ έχεις το κινητό στο ένα χέρι, γυρίζεις το άλλο ανάποδα για να την δεις. Μόνο που στο άλλο κρατάς ένα ποτήρι καφέ.

Η τεχνολογία δεν αντικαθιστά μόνο τους ανθρώπους σε συγκεκριμένους τομείς με μηχανές. Αντικαθιστά και μερικά άψυχα αντικείμενα με υπηρεσίες ή εφαρμογές. Αντικείμενα που αν και τα αποκάλεσα άψυχα, είχαν μια συναισθηματική επένδυση από τους ανθρώπους. Αποτελούσαν περισσότερο φίλους και είχαν συνδεθεί με την γοητεία μιας αλλοτινής εποχής. Μια εποχή που προχωρά, εξελίσσεται και κατέστησε κάποια αντικείμενα δίχως πρακτική αξία.

Ρολόι

Εδώ και 17 χρόνια τα κινητά έχουν ενσωματωμένο ρολόι. Από τη στιγμή που κουβαλάς πάνω σου το πρώτο, αυτομάτως δεν χρειάζεσαι το δεύτερο. Αυτό δεν σε εμποδίζει από το να σκας 300 και 400 ευρώ για ένα καλό ρολόι. Είναι ένα κατάλοιπο συνηθειών; Είναι κάτι που απλώς το έχεις ανάγκη αισθητικά; Το φοράς γιατί δίνει μια λιγότερο καχεκτική όψη στον καρπό σου; Φταίει που σου λένε ότι το ρολόι μετράει σε μια γυναίκα; Όλα παίζουν.

Αντικείμενα που είναι παντελώς αχρείαστα αλλά εξακολουθείς να αγοράζεις

Ημερολόγιο

Πρακτικά κι αυτό δεν το χρειάζεσαι. Πάλι ελέω κινητού. Μάλιστα το κινητό μπορεί να σου πει κάθε ημερομηνία ως το 2025 ξέρω γω. Το ημερολόγιο δεν μπορεί. Αλλά εξακολουθείς να παίρνεις κάθε τέλος Δεκεμβρίου. Βέβαια, τα ημερολόγια έχουν και μια ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τα δεδομένα του κινητού. Κάθε χαρτάκι μπορεί να περιέχει ένα ανέκδοτο. Ή μπορεί οι φωτογραφίες που συνοδεύουν κάθε μήνα να δείχνουν την Κέλι Μπρουκ ελαφρά ντυμένη.

Αντικείμενα που είναι παντελώς αχρείαστα αλλά εξακολουθείς να αγοράζεις

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Ταινίες/τσόντες από το dvd club

Όταν υπάρχει μια καλή σύνδεση και μπορείς να αγοράσεις διαδικτυακά ταινίες ή σειρές σε πολύ πιο συμφέρουσες τιμές, μοιάζει παράξενο που εξακολουθείς να πηγαίνεις σε ένα Seven Spot για παράδειγμα. Όμως σου άρεσε πάντοτε αυτή η φάση να πας σε ένα dvd club, να πιάσεις κουβέντα με τον ιδιοκτήτη, να το παίξεις λίγο Κουτσογιαννόπουλος. Είσαι από αυτούς που όχι απλώς νοικιάζουν μια ταινία. Αγοράζεις συχνά πυκνά και καμία ή τον κύκλο κάποιας σειράς για να τα έχεις στη συλλογή σου.

Βινύλ

Αντικείμενα που είναι παντελώς αχρείαστα αλλά εξακολουθείς να αγοράζεις

Μολύβια, στυλό, τετράδια 

Το λάπτοπ σού προσφέρει όλες τις δυνατότητες για αυτά που γράφεις. Η πιθανότητα να χαθούν είναι μια στο τρισεκατομμύριο. Ιδίως αν κρατάς back up σε mail και word. Όσα λένε για τον λύκο και την φορεσιά του ισχύει απόλυτα και για σένα ως προς αυτά τα τρία αντικείμενα. Μπορεί κάθε φορά που πιάνεις το στυλό να νιώθεις ότι ξέχασες να γράφεις, αλλά δεν θες να αφήσεις πίσω στο παρελθόν αυτό το κομμάτι της ζωής σου. Επειδή δεν πας σχολείο ή πανεπιστήμιο, δε σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις ένα τετράδιο να γράφεις ό,τι σου κατέβει.

Μανικετόκουμπα

Ο Γουίλσον Φισκ aka Kingpin, έχει μια ολόκληρη συρταριέρα από μανικετόκουμπα. Μανικετόκουμπα έχει ο Τζέιμς Μποντ. Εσύ, ο Αριστείδης από τα Κάτω Πετράλωνα, που δουλεύεις ταμίας στα Mac, τα παίρνεις απλά και μόνο για την φιγούρα. Βασικά παίζει να μην τα βάζεις ποτέ. Έχεις 2-3 ζευγάρια σε ένα εμφανές σημείο και τα μοστράρεις στις κοπέλες που ανεβαίνουν πάνω για να δουν την καλωδιακή σου. Παίρνεις και ένα σκληρομαδαφάκα ύφος. Άκουσε με προσεκτικά: Δεν είσαι αυτός —->

Αντικείμενα που είναι παντελώς αχρείαστα αλλά εξακολουθείς να αγοράζεις

Συμβόλαιο κινητού με πολλά μηνύματα

Οκ, δεν είναι από τα απτά αντικείμενα, αλλά από τα αντικείμενα που έχουν μια άυλη απτότητα. Ούτε εγώ δεν κατάλαβα τι έγραψα. Το προσπερνάμε.

Υπήρχε μια εποχή που ήταν απαραίτητο μαζί με τα 1.500 λεπτά ομιλίας προς το ίδιο δίκτυο, να έχεις και άλλα τόσα μηνύματα. Τη σήμερον ημέρα που υπάρχουν Messenger, Whatsapp, Viber, δεν βρίσκω λόγο που να κάθεσαι να κάνεις κοτζάμ συμβόλαιο αντί να πάρεις μια κάρτα που να σου δίνει έναν όγκο megabytes. Εκτός κι αν είσαι κανένας σούπερ κοινωνικός ή κλαρκ ή τύπισσα που δουλεύει pr σε κλαμπ, οπότε έχεις ανάγκη και τα μηνύματα.

Κουζινικά σκεύη

Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια. Αφού δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις να μαγειρεύεις, για ποιο λόγο ξοδεύεσαι τσάμπα; Δώστα κατευθείαν στη μαμά σου ή πλήρωσε συνδρομή σε κανένα deli. (Όπα παιδιά, αυτό το τελευταίο να το κατοχυρώσω στον ΕΒΕΑ. Μη μου κλέψει κανείς σας την ιδέα, τον δάγκασα!)