αγώνισμα
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Τι αγώνισμα θα προσθέσει η παραγωγή του Survivor για να κερδίσουν και οι Μαχητές (pics)

Το αγώνισμα χάρισμα με το σπρώξιμο του κορμού πρέπει να ισοφαριστεί με αντίστοιχα αγωνίσματα που θα κέρδιζαν οι Μαχητές.

Σάλο προκάλεσε η επιλογή της παραγωγής στο είδος του τελευταίου αγωνίσματος ασυλίας. Ένα αγώνισμα φτιαγμένο για να κερδίσουν οι παίκτες με τα περισσότερα κιλά. Ένα μονοδιάστατο αγώνισμα, χωρίς συνδυαστικά υποαγωνίσματα που θα χρειάζονταν και άλλες ικανότητες των παικτών. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει αλλιώς. Τα περισσότερα από τα αγωνίσματα που βλέπαμε χρειαζόντουσαν μία σειρά ικανοτήτων. Ταχύτητα, ευελιξία, δύναμη, αλτικότητα, γρήγορη κολύμβηση, ικανότητα σε διάφορα είδη στόχων, ισορροπία, ταχύτητα σκέψης (παζλ), αντοχή είναι μόνο λίγες από τις ικανότητες που συνδυάζονταν ανά 3-4 σε κάθε αγώνισμα. Όχι όμως αυτή τη φορά.

Όπως και την προηγούμενη φορά που έγινε κάτι τέτοιο (αγώνας ποδοσφαίρου με τους Διάσημους να έχουν 3 επαγγελματίες πρώην ποδοσφαιριστές, με τον έναν μάλιστα διεθνή) έτσι και τώρα η επιλογή στο αγώνισμα είχε διαφανεί ποιο θα έχει νικητή. Και όχι απλά νικητή αλλά θριαμβευτή με 10-1 σκορ. Όλα τα ζευγάρια έδειχναν ότι θα κατέληγαν στους Διάσημους. Όλοι τους βαρύτεροι ένας προς έναν σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Σε ζευγάρια δηλαδή η διαφορά βάρους μεγάλωνε μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις ελπίδες των πιο αδύνατων.

Και όχι δεν ήταν αγώνισμα δύναμης χεριών. Δεν έσπρωχναν και κέρδιζαν τα πιο δυνατά χέρια. Δεν ήταν καθισμένοι πάνω σε έναν πάγκο γυμναστικής να σηκώνουν βάρη οι παίκτες. Δεν έριχναν μπουνιά σε σάκο του λούνα παρκ που μετράει δύναμη μπουνιάς. Ούτε καν μπραντ-ντε-φερ, που ακόμα και εκεί εκτός της δύναμης θα μετρούσε και η τεχνική. Οι Μαχητές μπήκαν σαν πρόβατα στη σφαγή σε ένα αγώνισμα που όποιος είναι πιο χοντρός κερδίζει 99 στις 100 φορές. Η μάζα εξάλλου είναι αυτή που διαχωρίζει σε κατηγορίες τους αθλητές των βαρέων σπορ. Από την πυγμαχία και το τζούντο έως τις mma και το σούμο. Οι καημένοι οι Μαχητές το περισσότερο που μπορούσαν να κάνουν είναι να φτάνουν στης ισοπαλία δίνοντας το 100% του εαυτού τους, μπλοκάροντας τα πόδια τους στην άμμο.  Ως εκεί όμως. Βήματα εμπρός πολύ δύσκολα γινόντουσαν.

Ήταν τόση χτυπητή η αδικία του μονοδιάστατου αυτού αγωνίσματος που αν η παραγωγή ήταν σωστή θα έπρεπε να φτιάξει ένα αντίστοιχο που θα έδινε μεγάλο πλεονέκτημα στους Μαχητές. Αυτό φυσικά είναι λίγο δύσκολο αφού το βάρος είναι κάτι πολύ εύκολο να συγκριθεί ακόμα και με το μάτι μόνο. Ο σχεδιασμός μάλιστα για ένα αγώνισμα με το βάρος να παίζει τον πρωταρχικό και σχεδόν μοναδικό παράγοντα ήταν επίσης εύκολος.

Πώς θα μπορούσε η παραγωγή να φτιάξει ένα αγώνισμα για να νικήσουν οι Μαχητές;

Η λέξη στημένο δε μας αρέσει. Παρότι το αγώνισμα του κορμού ήταν ό,τι πιο κοντά σε στημένο μπορούσε να υπάρξει. Το ίσως χειρότερο θα ήταν να τους βάλουν να ζυγιστούν και όποιος είναι πιο χοντρός να κερδίζει. Survivor από τα Lidl δηλαδή. Το Menshouse σκέφτηκε και δίνει τις δικές του 5 προτάσεις για αγωνίσματα που θα έδιναν στους Μαχητές ξεδιάντροπα πλεονέκτημα νίκης και διασυρμού του αντιπάλου.

Ζύγισμα

Χτυπάς την αδικία με το ίδιο νόμισμα. Βάζεις μία γιγαντιαία ζυγαριά και στις δύο πλευρές των ζυγών ανεβάζεις από έναν παίκτη των δύο ομάδων. Ο πιο βαρύς, αυτός που θα γύρει την πλάστιγγα προς το μέρος του χάνει. Μάλλον καλοπερνούσε περισσότερο από τον αντίπαλο στους 3 αυτούς μήνες. Και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ανταμείβεται σε παιχνίδι επιβίωσης. 

Τι αγώνισμα θα προσθέσει η παραγωγή του Survivor για να κερδίσουν και οι Μαχητές (pics)

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

 

Ξυλοκατασκευές 

Ένα αγώνισμα εκδίκησης του τσιλιβήθρα Ορέστη Τσανγκ. Είστε πιο χοντροί; Ε και εγώ είμαι καλύτερος τεχνίτης, καλύτερος κατασκευαστής, καλύτερος μαραγκός, θα έλεγε ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας. Δώστε στους παίκτες εργαλεία και ζητήστε τους φτιάξουν ένα ανθρώπινο ομοίωμα από ξύλο του νησιού. Ο Τσανγκ συνδυάζοντας την ικανότητά του στις κατασκευές αλλά και τις ονειρώξεις τα ερωτικά του όνειρα που έχει παραδεχτεί θα κέρδιζε τους πάντες. Και με κλειστά τα μάτια. Οι Διάσημοι μπορεί να έχαναν και κανένα χέρι στην προσπάθεια. Εδώ έχουν χάσει δις την ματσέτα τους. 

Τι αγώνισμα θα προσθέσει η παραγωγή του Survivor για να κερδίσουν και οι Μαχητές (pics)

Βύθισμα πειρατικού

Ένα ομοίωμα πειρατικού πλοίου, εν ανάγκη ένα ομοίωμα του πειρατικού του playmobil, και δυο παίκτες μέσα στο νερό. Όποιος καταφέρει και το βυθίσει πιο γρήγορα από μακριά κερδίζει. Δεν χρειάζεται να σας πούμε ποιος θα γλεντούσε τους αντιπάλους του που ειρωνικά τον λένε πειρατή τόσο καιρό. Όπλα, πέτρες, κανόνια, σχοινιά με άγκυρες στην άκρη και ό,τι άλλο χρειαστεί θα βρίσκεται στη διάθεση των παικτών. Το να κάτσεις πάνω στο πλοίο και να βυθιστεί δεν αποτελεί επιλογή κύριοι Διάσημοι.

Τι αγώνισμα θα προσθέσει η παραγωγή του Survivor για να κερδίσουν και οι Μαχητές (pics)

 

Πασαρέλα

Ουπς, τί έγινε εδώ; Στήθηκε πασαρέλα πάνω στο κύμα και το αγώνισμα απαιτεί επαγγελματικό περπάτημα και παρουσίαση ρούχων; Στενών ρούχων, από αυτά τα νούμερα που φορούν τα μοντέλα. Μπαμπάκας του αγωνίσματος η ελληνική αρσενική γαζέλα της πασαρέλας. Ο Γιάννης ο Σπαλιάρας. Λίγο πιο πίσω η Ελισάβετ και ο Μάριος που έχουν μια μικρή εμπειρία ως μοντέλα. Δεν πειράζει Μπο και Κοκκινάκη. Κάποια στιγμή μπορεί να γίνει και αγώνισμα με το μεγαλύτερο αντρικό στήθος. Τώρα δεν τον κοροϊδεύουμε τον μπαμπάκα Γιάννη, έτσι; Η Λάουρα θα κάνει τη μόνη νίκη απέναντι στην Σάρα.

Τι αγώνισμα θα προσθέσει η παραγωγή του Survivor για να κερδίσουν και οι Μαχητές (pics)

 

Δικαστήριο

Ως γνωστόν, μετά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για κλοπές φαγητού και ανταλλαγές προϊόντων ανάμεσα σε παίκτες και κατοίκους του Αγίου Δομήνικου, η παραγωγή το είχε επιβεβαιώσει επίσημα μέσα από τα χείλη του Σάκη Τανιμανίδη. Ο παρουσιαστής είπε βέβαια γενικόλογα ότι υπήρξαν 2-3 περιστατικά στην ομάδα των Διάσημων και ένα περιστατικό στην ομάδα των Μαχητών.

Η πρόχειρη αίθουσα δικαστηρίου που θα φτιαχτεί ειδικά γι’ αυτό το αγώνισμα θα είναι ο στίβος μάχης. Μια προσομοίωση δίκης όσων έκλεψαν κατά συρροή ή μόνο μια φορά ή καμία θα είναι τα ηθικά εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίζουν οι παίκτες. Στόχος να φας την μικρότερη ποινή αποδεικνύοντας ότι έκανες τη λιγότερο αξιόποινη πράξη. Θα κλάψουν Ντανίτσες κατά την ανακοίνωση των ποινών από τον δικαστή Τανιμανίδη. 

Τι αγώνισμα θα προσθέσει η παραγωγή του Survivor για να κερδίσουν και οι Μαχητές (pics)