Γιατί πρέπει να δεις τους Depeche Mode στην Αθήνα
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Γιατί πρέπει να δεις τους Depeche Mode στην Αθήνα

Οι Depeche Mode έρχονται μετά από 4 χρόνια ξανά στη χώρα μας για συναυλία και πρέπει να είσαι και εσύ εκεί.

Γράφει ο Κώστας Καμπούρης

Γιατί ήσουν κι εσύ (όπως κι εγώ) εκεί το απόγευμα του Μαΐου του 2009 και περίμενες να τους δεις για πρώτη φορά, γεμάτος ανυπομονησία, έχοντας υπομείνει και όλη την ταλαιπωρία που σημαίνει κάθε ταξίδι στη Μαλακάσα και (και αυτό ήταν μακράν το χειρότερο μέρος της εμπειρίας) τους Motor και Puressence που εμφανίστηκαν πριν το κύριο event: την ανακοίνωση της ακύρωσης της συναυλίας.

dep

 

Γιατί θα έρθουν έχοντας βγάλει ένα νέο άλμπουμ, το Spirit που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017.

depeche-mode

Γιατί θα έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια από την τελευταία τους συναυλία στην Ελλάδα και αν έχουμε καταντήσει συναυλιακά να μας επισκέπτονται τακτικά μόνο συγκροτήματα που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, τουλάχιστον ας στηρίζουμε τα πιο ξεχωριστά από αυτά.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Γιατί ασχέτως ηλικίας υπάρχει ένα τραγούδι τους με το οποίο έχεις κολλήσει σε κάποια περίοδο της ζωής σου, είτε τους ανακάλυψες με το Just Can’t Get Enough του 1981 είτε με το Precious του 2005.

Γιατί πρόκειται για ένα από τα λίγα συγκροτήματα που έχει φανατικό κοινό από σχεδόν κάθε μουσικό χώρο, κάτι που σημαίνει ότι στο Terra Vibe θα βρίσκονται και άτομα που συνήθως συναντάς στα μπουζούκια αλλά και εκείνος ο δίμετρος μαλλιάς μεταλλάς που όλως τυχαίως έρχεται και κάθεται ακριβώς μπροστά σου σε κάθε συναυλία.

Γιατί άντρας ή γυναίκα, το να βλέπεις τον Dave Gahan να κουνάει τους γοφούς του δε σε αφήνει ασυγκίνητο. Ο άνθρωπος του οποίου η καρδιά έχει σταματήσει σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις (τη μία είχε ανακηρυχθεί νεκρός από τους γιατρούς πριν επανέρθει στη ζωή), και το 2009 η οξεία γαστρεντερίτιδα που ακύρωσε τη συναυλία τους στην Αθήνα ήταν η αφορμή να διαγνωστεί έγκαιρα με καρκίνο και να γλιτώσει σοβαρότερες καταστάσεις, μοιάζει να είναι στην καλύτερη, και υγιέστερη, περίοδο της ζωής του (όπως έδειξε συμμετέχοντας και τραγουδώντας στο πολύ καλό περσινό Angels & Ghost των Soulsavers).

Διαλέγοντας ένα τραγούδι από κάθε δίσκο: Photographic, See You, Everything Counts, Stripped, Strangelove, όλο το Violator (ναι, όλο), In Your Room, It’s No Good, I Feel Loved, Lilian, In Sympathy, Heaven.

Γιατί η προπώληση ξεκινάει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 με τα πρώτα εισιτήρια να κοστίζουν 33€ και τα επόμενα 36€