Τζόουνς
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Ο Τζον Τζόουνς επέστρεψε και ετοιμάζει το superfight της δεκαετίας

Το UFC θα ξαναφέρει πίσω το «τέρας» Λέσναρ για να γκρεμίσει τα τείχη και να σπάσει κάθε ρεκόρ

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Τζον Τζόουνς έκανε της επιτυχημένη επιστροφή που ονειρευόταν ο ίδιος, οι οπαδοί του και το ίδιο το UFC. Βγάζοντας με επιβλητικό τρόπο νοκ άουτ τον Ντάννιελ Κορμιέρ, ίσως τον δεύτερο καλύτερο μαχητή στα Lightheavyweights όλων των εποχών. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Κορμιέρ χάνει μέσα στο οκτάγωνο και το πρώτο νοκ άουτ που δέχεται. Και οι δύο ήττες του από τον Τζον Τζόουνς.

Ενός Τζόουνς που του αφαιρέθηκε ο τίτλος και τα τελευταία δύο χρόνια είχε μόνο έναν αγώνα, συντηρητικό, πριν επιχειρήσει να ξαναπάρει πίσω τον τίτλο που ποτέ δεν έχασε μέσα στο ρινγκ. Οι γύροι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν μοιρασμένοι, όπως έδειξαν οι βαθμολογίες των κριτών. Αλλά ο τρίτος γύρος επιφύλασσε στον DC κάτι που δεν είχε υποστεί ξανά.

Η μεγαλύτερη αντιπαλότητα στα δυναμικά σπορ είχε λήξει με τον Κορμιέρ καρφωμένο στο πάτωμα μετά από απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι του από τις γροθιές και τον αγκώνα του Τζόουνς. Λίγα δευτερόλεπτα πριν, μία κλωτσιά στο κεφάλι του Κορμιέρ από τα μακριά πόδια του Τζόουνς ήταν η αρχή του τέλους, το χτύπημα που έριξε τις άμυνές του και τον έκανε να χάσει την επαφή του με πού πατάει και πού βρίσκεται.

Ο Τζον Τζόουνς επέστρεψε και ετοιμάζει το superfight της δεκαετίας

Ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα, όταν κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να σηκωθεί και να ξαναβρεί τις αισθήσεις του ήταν χαμένος. Διαμαρτυρίες στον διαιτητή και με πολυ κόσμο από πάνω του να προσπαθεί να του εξηγήσει τι συνέβη. Το πρόσωπό του όταν ξέσπασε σε κλάματα στην συνέντευξη του στον Τζον Ρόγκαν ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή το στιγμιότυπο της βραδιάς.

 

Ο Τζον Τζόουνς επέστρεψε και ετοιμάζει το superfight της δεκαετίας

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ο μεγάλος νικητής από την άλλη πλευρά ήταν εξαιρετικά ιππότης και μεγαλόκαρδος. Για πρώτη φορά μίλησε μέσα από την καρδιά του για τον αντίπαλό του και πρώην συναθλητή του στο ίδιο καμπ προπόνησης. Μίλησε για τον Κορμιέρ ως οικογενειάρχη, ως αθλητή και ως πρότυπο. Σε μία αποστροφή της συνέντευξής του που δεν την περιμέναμε. Το κακό παιδί του UFC εδώ και χρόνια, ο αυτοκαταστροφικός Τζόουνς, το μεγαλύτερο ταλέντο και ο σπουδαιότερος μαχητής του ρόστερ του UFC είχε επιτέλους πει όσα δεν επέτρεπαν οι προηγούμενες συνεντεύξεις τύπου, στις οποίες έπρεπε να επικρατεί ένα κλίμα έντονης αντιαπαλότητας που θα έφτανε στα όρια του μίσους. Μίλησε μέχρι και για τους αμφισβητίες του τίτλου του Κορμιέρ που έγινε εν τη απουσία του ίδιου, κλείνοντας τα στόματα των αμφισβητιών του αντίπαλού του.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα τελείωναν ήσυχα και ήρεμα ο Τζόουνς πέταξε τη «βόμβα».

Με το μικρόφωνο στο χέρι, κάλεσε τον Μπροκ Λέσναρ, τον πρώην πρωταθλητή της heavyweight κατηγορίας. Των τεραστίων διαστάσεων παλαιστή και mmaer που έκανε καριέρα τόσο στην επαγγελματική πάλι όσο και στο UFC. Όχι απλά τον προκάλεσε αλλά του ζήτησε να έρθει και να νιώσει πώς είναι να χάνει από κάποιον σχεδόν 20 κιλά λιγότερο.

Η φήμη που κυκλοφορούσε στα σόσιαλ μίντια αν κέρδιζε ο Τζόουνς είχε επιβεβαιωθεί. Το κοινό στην αρένα είχε πάρει φωτιά, το ίδιο και όσοι τους παρακολουθούσαν από τις οθόνες τους. Ένας αγώνας που δε θα έπρεπε ποτέ να γίνει αλλά έχει πολύ μεγάλη οικονομική λογική να τον διοργανώσουν.

Η απάντηση του Λέσναρ ήρθε άμεσα με μήνυμά του που ανέφερε ένα απλό «Πρόσεχε τι εύχεσαι, νεαρέ»

To παιδάκι μέσα μας, μετά από τόσα επικά superfights μεταξύ των πρωταθλητών άλλων κατηγοριών κιλών στο UFC, φώναζε:

Ο Τζον Τζόουνς επέστρεψε και ετοιμάζει το superfight της δεκαετίας

Ο Τζον Τζόουνς επέστρεψε και ετοιμάζει το superfight της δεκαετίας

Ο Τζον Τζόουνς επέστρεψε και ετοιμάζει το superfight της δεκαετίας

Ο Ντάνα Γουάιτ που θα πουλούσε και την ψυχή του για έναν τέτοιο αγώνα έσπευσε να πει τα τυπικά. Ότι ο Λέσναρ εκτίει ακόμα ποινή αποκλεισμού 6 μηνών και πως ο Τζόουνς θα χρειαστεί να αγωνιστεί με κάποιον άλλον πρώτα.

Ίσως με τον άνθρωπο που για αρκετούς τον είχε κερδίσει και οι διαιτητές τον αδίκησαν στην βαθμολόγηση των γύρων. Τον Σουηδό Αλεξάντερ Γκούφστανσον. Οψόμεθα, μέχρι τότε. Το σπουδαίο είναι ότι όλοι ψήνονται για το superfight που θα ξαναδώσει σπρώξιμο στο πεσμένο promotion.