μέρα
Βρείτε μας στο

Δε θέλαμε να το κάνουμε, ειδικά μία τέτοια μέρα. Αναγκαστήκαμε να το δημοσιεύσουμε γιατί θα το έκαναν άλλοι που δε θα έπαιρναν μέτρα ασφάλειας.

Είναι σκληρό και επικίνδυνο να δημοσιεύεις τέτοια αποκαλυπτικά άρθρα που δίνουν έτοιμη την συνταγή της επιτυχίας. Μπορεί να αλλάξεις όλες τις βάσεις της επόμενης χρονιάς ανεβάζοντας επικίνδυνα το επίπεδο.

Παρόλα αυτά εμείς δε θα κωλώσουμε και θα σας το δείξουμε και ας έχουμε του χρόνου 50.000 πρώτους των πρώτων με την ίδια βαθμολογία. Όπως στον αγώνα δρόμου του γαλατικού χωριού του Αστερίξ όταν έπιναν όλοι οι δρομείς μαγικό ζωμό πριν.

7.00 π.μ.

Ο μελλοντικός πρώτος των πρώτων ξύπνησε αρκετά ευδιάθετος. Το πρόγραμμά του είναι αυστηρό στην ώρα που ξυπνάει, γιατί πρέπει να διατηρήσει ρομποτική μνήμη το σώμα του αν θέλει να μείνει στην κορυφή.

7.15 π.μ.

Αφού έχει εκτελέσει ένα άριστο από όλες τις απόψεις άδειασμα του άριστου εντέρου του κατευθύνεται στην τραπεζαρία όπου θα πάρει το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Παραπατάει στο ίδιο σημείο που παραπατάει κάθε πρωί. Ίσως το τεράστιο βιβλίο χημείας που κρατάει διαβάζοντας όσο διέσχιζε το σαλόνι τον εμπόδισε να δει τα έπιπλα.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Το πλήρες πρωινό του περιλαμβάνει μούσλι από superfoods και σαλάτα από βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

7.45 μ.μ.

Βρίσκεται ήδη στο σχολείο. Μισή ώρα πριν ξεκινήσει το μάθημα. Ο διευθυντής του έχει δώσει τα κλειδιά να ανοίγει μόνος του. Κάνει τις πρώτες πρόβες σηκώματος του χεριού για να απαντήσει στις ερωτήσεις των καθηγητών. Simulation αριστείας το ονομάζει. Ευτυχώς που δεν υπάρχει κανείς τριγύρω.

Δέκα λεπτά μετά έχει περάσει ήδη όλες τις απουσίες στο απουσιολόγιο, που έχει βιβλιοδέσει από την δεύτερη ημέρα της σχολικής χρονιάς. Κανείς συμμαθητής δεν έχει έρθει ακόμα αλλά μία παράξενη δύναμη, προαίσθηση ίσως, τον έχει μετατρέψει σε Μπραν από το Game of Thrones. Διαβάζει το μέλλον των επόμενων 6 ωρών.

15.00 μ.μ.

Αποχωρεί από το σχολείο μετά από 6 ώρες στις οποίες ανοιγόκλεισε τα μάτια μόλις 11 φορές. Έχει στα χέρια του κιμωλίες και τα χνώτα του μυρίζουν επαίνους και βραβεία. Είναι ήδη ένα επίπεδο πάνω από τους καθηγητές του αλλά δεν τους το λέει.

15.30 μ.μ. 

Τρώει κάτι πρόχειρο (όχι διαγώνισμα, αυτά τα τρώει για πλάκα) με το ένα χέρι. Το άλλο προσπαθεί να γυρίζει τις σελίδες ενός βιβλίου σε όγκο της Βίβλου που τυχαία βρέθηκε στα χέρια του. Το βιολοντσέλο του περιμένει στη θήκη αλλά είναι Απρίλιος και δεν υπάρχει χρόνος για μελέτη. Αυτά μετά τις πανελλήνιες. Δε θα πεθάνει κιόλας για τον Μπαχ.

16: 00 μ.μ.

Ντύνεται για το φροντιστήριο και ξεκινάει. Είναι σε ειδικό τμήμα για προχωρημένους στο κέντρο της Αθήνας. Στο τρένο μέχρι να φτάσει διαβάζει δύο βιβλία, ένα με το κάθε μάτι. Στα ακουστικά έχει ηχογραφήσει το 6ωρο μάθημα, εκτός του διαλείμματος και το ξανακούει. Κάνει ότι κουνάει το κεφάλι για να νομίζουν ότι ακούει Πάολα. Δεν είναι αντικοινωνικός.

Φτάνει στο φροντιστήριο. Ο καθηγητής της πρώτης ώρας είναι άρρωστος και δεν ήρθε. Ανεβαίνει ο ίδιος στην έδρα και κάνει το μάθημα. Μοιράζει ασκήσεις, κάνει ερωτήσεις και τρέχει στο πρώτο θρανίο, σηκώνει το χέρι και απαντάει ο ίδιος. Φαίνεται να το καταδιασκεδάζει. Αυτή είναι η γυμναστική του για όλη τη μέρα.

21.00 μ.μ.

Βουρκωμένος αφήνει το φροντιστήριο γιατί ξέρει ότι δεν θα έχει άλλο μάθημα ως το επόμενο πρωί. Τον στεναχωρεί αφάνταστα αλλά τώρα ξεκινάει το διασκεδαστικό μέρος της βραδιάς. Η προπόνηση του.

21.30 μ.μ.

Αρχίζει η προπόνηση. Φοράει την αθλητική του φόρμα, τα γυαλιά μυωπίας και ξεκινάει ζέσταμα με το πρώτο βιβλίο. Εκεί κάπου το δωμάτιο θαμπώνει και δεν τον βλέπουμε καλά. Έχει ανεβάσει θερμοκρασίες το δωμάτιο και ο ίδιος έχει πάρει φωτιά. Γράφει τρία μαθήματα πανελληνίων στον μισό χρόνο που θα απαιτούσε μία κανονική εξέταση, με θέματα που επιλέγει από την τεράστια κληρωτίδα που βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του.

23.30 μ.μ.

Σταματάει και πάει στο ψυγείο να ενυδατώσει το σώμα του και να παίξει 13′ σκάκι στο ίντερνετ. Θα κάνει μόνο μία κίνηση και η παρτίδα θα συνεχιστεί την επόμενη βραδιά. Στο σαλόνι συναντάει τη γιαγιά του και την ρωτάει για χιλιοστή φορά αν θα τον αφήσει να την εγχειρήσει για να μην πάει χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο μάθημα ανατομίας.

00.30 μ.μ. 

Βγαίνει στο μπαλκόνι του και βγάζει μία φωτογραφία το φεγγάρι. Την ανεβάζει στο instagram με σχόλιο την απόσταση της Σελήνης από τη Γη και άλλα 6.500 άστρα, πληροφορίες που του ήρθαν στο μυαλό έτσι, πάνω στην τρέλα.

00. 35 μ.μ.

Μπαίνει στο διαδίκτυο και κάνει μία βόλτα στα αγαπημένα του σάιτ. Δεν στερήθηκε τίποτα. Και τις βόλτες του τις έκανε. Καληνυχτίζει τον φανταστικό του φίλο που του κρατούσε παρέα τόσην ώρα αμίλητος. Ξαναφωνάζει μία τελευταία φορά ακονίζοντας το σετ με νυστέρια που του αγόρασαν 6.5 χρονών οι δυο ιατροί γονείς του: «Γιαγιά, μήπως αισθάνεσαι έτοιμη;». Από το απέναντι δωμάτιο ακούγεται ο σύρτης και οι αλυσίδες με τα λουκέτα της γιαγιάς του να κλειδαμπαρώνουν την κάμαρά της.

00.45 π.μ.

Ξαπλώνει και κλείνει τα μάτια του. Στα ακουστικά του smartphone του ακούγονται οι παραδόσεις στο φροντιστήριο, βιβλία ιατρικής στα γαλλικά και τα ρωσικά και καμιά δεκαριά ομιλίες Ted X από 14χρονους Ινδούς με τρία PhD. Το πρωί όλες οι πληροφορίες θα έχουν περάσει στο μυαλό του. Δεν βλέπει όνειρα. Έχει σβήσει το υποσυνείδητο και του έχει βάλει τσιπάκι για να αυξήσει τη μνήμη του.

Στο χέρι του υπάρχει πεταλούδα που τον συνδέει με ορό. Για να πιάσεις έναν εγκληματία πρέπει να σκεφτείς σαν εγκληματίας. Για να γιατρέψεις έναν άρρωστο πρέπει να γίνεις και εσύ τέτοιος.

01.01 π.μ.

Ακολουθούν 6 γεμάτες ώρες ύπνου-μάθησης. Η επόμενη μέρα θα είναι εξίσου δύσκολη. Με το μεγάλο νύχι του ποδιού του χαράζει στο ξύλινο μέρος του κρεβατιού του τον αριθμό 20.000 ακολουθούμενο από τη λέξη μόρια. Είναι κάτι που τον νανουρίζει από 12 χρονών που έκοψε τη κοκαΐνη ως συμπλήρωμα μελέτης.