Σαρωνικό
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Πώς θα καθάριζαν τον Σαρωνικό οι υπεύθυνοι της Superleague

Το οικολογικό έγκλημα θα είχε εντελώς άλλη τροπή αν αναλάμβαναν την επίλυσή του οι αρμόδιοι της λίγκας

Ένα ατύχημα που οδηγεί σε ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά εγκλήματα στην περιοχή είναι αυτό που συγκλονίζει τον Σαρωνικό τις τελευταίες ημέρες. Όλοι όσοι είδαμε τις εικόνες, όλοι όσοι διαβάσαμε και γνωρίζουμε τι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα έχει αυτή η πετρελαιοκηλίδα για τα επόμενα χρόνια δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.

Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις. Η χλωρίδα, η πανίδα και το ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής έχει ήδη διαταραχθεί. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το ανεπανόρθωτο πρέπει να επέμβουμε χτες κιόλας. Ποιον θα μπορούσαμε να καλέσουμε σε μία τέτοια περίπτωση; Όχι του Ghostbusters όπως μας προτρέπει το τραγουδάκι της ομώνυμης ταινίας. Κάποιους πιο σκληρούς. Κάποιους πιο αποτελεσματικούς. Μία ομάδα ανθρώπων που έχει συνδέσει το όνομά της με το «γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι».

Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα της Εθνικής 2004

Πώς θα καθάριζαν τον Σαρωνικό οι υπεύθυνοι της Superleague

Δεν ξέρουμε πού ακριβώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν,ίσως για να αγοραστούν πέντε σκούπες και 20 σακούλες πλαστικές περισσότερες για τον καθαρισμό. Αλλά ακόμα και αυτές είναι σημαντικές και η Superleague θα το έχει διαγνώσει. Μία φωτογραφία του Άγγελου Χαριστέα με το μπουζούκι μέχρι το γόνατο μέσα στην πετρελαιοκηλίδα. Μια φωτογραφία της Ιωάννας Λίλη πριν και μετά την οικολογική καταστροφή. Μία

Συσκέψεις και συμβούλια

Αν ξέρει να κάνει κάτι καλά η Superleague είναι συσκέψεις και συμβούλια. Για κάθε πιθανό θέμα. Και στο τέλος τους θα γίνεται μία ψηφοφορία. Μέσα σε εντάσεις, με διαξιφισμούς, «όχι έτσι θα την τρίψουμε την πίσσα», «όχι με χλωρίνη φεύγει το μαζούτ», «τι θέλετε κύριε; Και ποιος είσαι εσύ ρε καραγκιόζη που θα μας πεις τι θα κάνουμε; Εμείς σώσαμε τους κορμοράνους κάποτε». «Κάτσε κάτω ρε γ@#$%$νε μη σου βάλω το μαζούτ στον κ#λο». E μετά θα πέσουν και μερικές ψιλές, καμιά μηνυσούλα. Μόνο θετικά αποτελέσματα θα μπορεί να έχει ένα τέτοιο συμβούλιο που θα καταλήξει με μπράβους να κυλιούνται στο πετρέλαιο. Και κάπως έτσι θα το καθαρίσουν.

Ανακοινώσεις

Oι πρόεδροι ή οι κύκλοι των προέδρων θα ξεκινήσουν μία σειρά σκληρών ανακοινώσεων υπό την εποπτεία του μάστερ του είδους, υπεύθυνου ανακοινώσεων της ΠΑΕ Ξάνθης, χωρίς την SKODA πια. Οι πρόεδροι θα βγάζουν επιθετικές και αιχμηρές ανακοινώσεις εναντίον του πετρελαίου, της κηλίδας, του μαζούτ, της παραλίας, των ψαριών, των φυκιών, του Τέξας, του Άκουαμαν και του Κάπτεν Ίγκλο. Σκατά να φας ρε μόλυνση. Θα σε εξαφανίσουν οι ανακοινώσεις μόνες τους. Τελείωσες.

Τραυματιοφορείς Λάρισας

Πώς θα καθάριζαν τον Σαρωνικό οι υπεύθυνοι της Superleague

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Οι περίφημοι, οι «φέρω εις πέρας» τις πιο δύσκολες αποστολές, οι ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε. Το φονικό δίδυμο που δεν κιοτεύει πουθενά. Μπαίνουν μέσα και κάνουν την βρόμικη δουλειά, την ίδια στιγμή που σε διασκεδάσουν. Δεν χρειάζονται πολλά. Μία εντολή από την Superleague, ένα σουίφερ, λίγο χαρτί υγείας, ένα πιγκάλ, δυο κουβάδες και ένα φορείο για να μην χαλάσει η παράδοση. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στο youtube όταν το βιντεάκι γίνει viral με τους τραυματιοφορείς να κάνουν βουτιές μέσα στην πετρελειαοκηλίδα, να γλιστρούν, να λερώνονται ως το μεδούλι με πίσσα και στο τέλος η μόλυνση να σηκώνεται και να φεύγει μόνη της από τα γέλια.

Μπουλντόζες Νέας Φιλαδέλφιας και σκούπες από Ζωσιμάδες

Η μοναδική συνεργασία των απόλυτων σταρ των γηπέδων. Οι εκσκαφείς του γηπέδου που σε γοργούς ρυθμούς όλο το καλοκαίρι καθάριζαν τα χόρτα στο χωράφι της Νέας Φιλαδέλφιας και οι σκούπες των Ιωαννίνων που σπρώχνουν το νερό μακριά από το γήπεδο όταν έχουν γίνει λίμνες μισού μέτρου βάθους στο χορτάρι. Τόσο γρήγορες και αποτελεσματικές φιγούρες των ελληνικών γηπέδων που είναι σα να γεννήθηκαν για να καθαρίσουν τον Σαρωνικό. Τόσο αργά όσο επιβάλλει το όνομά του. Αργοσαρωνικός

Χλοοτάπητας, καθίσματα, χούλιγκανς, καδρόνια και λοστοί

Πώς θα καθάριζαν τον Σαρωνικό οι υπεύθυνοι της Superleague

Όταν δεν μπορείς να το καθαρίσεις, χτίσε από πάνω του πολιτισμό. Παίρνεις τα παραπάνω υλικά, τα ανακατεύεις, πετάς και μερικές πινακίδες της Superleague και φτιάχνεις ένα χαρμάνι ποδοσφαιρικής μαγκιάς και ελληνοπαδικής οικολογίας. Η μόλυνση θα μπεί κάτω από αυτό το ιδιόρυθμο χαλί. Όπως η καλή νοικοκυρά ξέρει να κρύβει όλη την σκόνη κάτω από το χαλί που αγόρασε σε προσφορά από το Makedonia Tv στην εκπομπή της Δ. Μοιραράκη, έτσι και η Superleague μπορεί να φτιάχνει ένα βουνό ποδοσφαιρικής μαγείας πάνω από το χειρότερο δυστοπικό κομμάτι στον Σαρωνικό.