Προσοχή: Η αλήθεια πίσω από τις αναπάντητες κλήσεις από Μαλδίβες
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Προσοχή: Η αλήθεια πίσω από τις αναπάντητες κλήσεις από Μαλδίβες

Το μήνυμα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έχουν αναφέρει περιστατικά αναπάντητων κλήσεων από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από Μαλδίβες και Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Οι αριθμοί που εμφανίζονται στις οθόνες των  κινητών τηλεφώνου έχουν κωδικούς 00960 και 00387 αντίστοιχα, με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να είναι ανάστατη λόγω πιθανότητας τεραστίων χρεώσεων στην περίπτωση που κάποιος συνδρομητής καλέσει πίσω τον αριθμό που του έκανε την αναπάντητη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δίωξης, πρόκειται για αναπάντητες – ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (SPAM) από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύκτιες ώρες ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες.

Επιπρόσθετα –σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση- συστήνεται στους συνδρομητές:

Να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες-ανεπιθύμητες κλήσεις και να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (sms), προβαίνοντας στην άμεση διαγραφή αυτού, καθώς και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο:[email protected]

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.

Μέσω twitter: @CyberAlertGR.