Οι 7 κινήσεις που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση σεισμού σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό

Ο Κωνσταντίνος ξέρει. Ώρα να μάθεις κι εσύ…

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό «δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από τον σεισμό».

Αν αυτό το statement εκφράζει κι εσένα, δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε πως σε περίπτωση σεισμού, το δικό σου alter ego θα ήταν ο συγκάτοικος της Ελένης Βλαχάκη.

Επειδή, όμως, την κρίσιμη εκείνη ώρα δύσκολα θα τον έχες στο πλευρό σου, δεν έχεις παρά να σημειώσεις βήμα – βήμα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον σεισμό, τα οποία ο εκκεντρικός επίκουρος είχε κάνει… Βίβλο.

Βρίσκεις ένα μεγάλο όργανο και το χρησιμοποιείς ως… προφυλακτικό

Προς Θεού, μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό.

Μουσικό όργανο εννοεί ο Κωνσταντίνος μας. Μόλις ενημερωθείς ότι κάπου στον πλανήτη έκανε σεισμό, αναλαμβάνεις δράση, αγοράζεις ένα κομψό και εύκολο στη μεταφορά μουσικό όργανο –ένα τρομπόνι λόγου χάρη- και δεν πας πουθενά χωρίς αυτό. Τι έλεγε ο φίλος μας ο καθηγητής;

«Άμα κάνει σεισμό, θα το λαλήσω για να με βρουν». Αυτό ακριβώς να κάνεις κι εσύ. Όσο να πεις, είναι πιο ασφαλές από μια ταπεινή σφυρίχτρα.

Ενημερώνεσαι για τον σεισμό στην Ελλάδα μόνο από το CNN

Γιατί ως γνωστόν, «τα ελληνικά κανάλια λένε αυτά που λένε για να μην πανικοβάλλονται οι πολίτες». Για την ακρίβεια έχουν το θράσος να βγάζουν έναν τρομακτικό σεισμό των 8,6 Ρίχτερ, μόλις 3,6!

Κατά πάσα πιθανότητα, το CNN δεν θα έχει ιδέα για την προσμονή σου, αλλά εσύ ως «γαλή» το χρέος σου το έκανες.

Προνοείς για μετασεισμό παίρνοντας τηλέφωνο όλους τους σεισμολόγους που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην ίδια χώρα με σένα

Για τους ίδιους λόγους που παρακολουθείς μόνο CNN. Οι σεισμολόγοι στην Ελλάδα, άλλωστε, «λένε φοβερά ψέμματα».

Κοιμάσαι στον καναπέ, δίπλα στη μπαλκονόπορτα με το όργανό σου παραμάσχαλα

Ως γνωστόν, μετά τον σεισμό που σε ξύπνησε δεν επιστρέφεις ποτέ στο κρεβάτι σου. Πάντα αναμένεις τον μετασεισμό με το όργανό σου στο χέρι, σε χώρο με εύκολη πρόσβαση στον κήπο ή το μπαλκόνι.

Εννοείται πως κοιμάσαι (;) με το ένα μάτι ανοιχτό.

Μετακομίζεις στον κήπο

Κι επειδή ο καναπές δε μπορεί να σου προσφέρει την ίδια ασφάλεια, αποφασίζεις εντέλει να μετακομίσεις στον κήπο μαζί με το όργανό σου.

Εκτός σπιτιού να είσαι κι όπου να’ ναι.

Βρίσκεις ένα θύμα για garden camping

Είναι λογικό εσύ μέσα στον πανικό σου να μην έχεις διάθεση να στήσεις σκηνή για να κοιμηθείς. Έχεις απόλυτο δίκιο.

Γι’ αυτό, βρίσκεις ένα θύμα (μια καψούρα γειτόνισσα ας πούμε) να σου φέρει μια σκηνή, να στη στήσει κιόλας -με την ελπίδα να κοιμηθεί μαζί σου-, για να καταλήξεις στο τέλος να την αφήσεις απέξω και να μπεις να κοιμηθείς αγκαλιά με το όργανό σου.

Μα τι gentleman…

Ετοιμάζεις τη σακουλίτσα της… ντροπής

Μιλάμε φυσικά για τη σακουλίτσα που περιλαμβάνει φρυγανιές, ένα γιαουρτάκι, οδοντογλυφίδες, ένα εμφιαλωμένο νερό κι έναν φακό την οποία ετοιμάζεις σε… ποσότητα.

Με άλλα λόγια δε μιλάμε για ένα τεμάχιο, μα για πολλά. Μια τέτοια σακουλίτσα λοιπόν, τοποθετείς κάτω από κάθε έπιπλο του σπιτιού, δηλώνοντας αποφασισμένος ακόμα και σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, εσύ να επιβιώσεις!

Όσο για το ύφος των υπολοίπων μετά από μια νύχτα σεισμού (και όχι ερωτικού φυσικά) μαζί σου; Μοιάζει κάπως έτσι…