Ζαμπέτας
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Γιατί ο Ζαμπέτας κλήθηκε να πάει στον Σκορπιό πριν ο Ωνάσης θάψει τον γιο του;

Η άγνωστη συνάντηση Ωνάση – Ζαμπέτα στον Σκορπιό που βγήκε στο φως 45 χρόνια μετά…

Μια θλιβερή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Αριστοτέλη Ωνάση βγήκε στη δημοσιότητα χάρη στην κόρη του αείμνηστου Γιώργου Ζαμπέτα.

Η Κατερίνα Ζαμπέτα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Λεμονιά για το «Πρώτο Θέμα», μοιράστηκε με τη δημοσιογράφο μία άγνωστη ιστορία που αφορούσε στην οικογένεια Ωνάση, την οποία η ίδια φάνηκε να γνωρίζει καλά και μάλιστα από πρώτο χέρι.

Γιατί ο Αριστοτέλης Ωνάσης κάλεσε τον συνθέτη στον Σκορπιό ενώ είχε ακόμα άταφο τον γιο του, Αλέξανδρο;

«Τον πατέρα μου τον αγάπαγε η πίστα. Ξέρεις, η πίστα άλλους τους καταπίνει και άλλους τους αναδεικνύει. Ο Ζαμπέτας ζούσε για την πίστα. Όλοι οι σταρ και οι επιχειρηματίες της εποχής πήγαιναν να τον ακούσουν. Από τους πιο τακτικούς θαμώνες στα μαγαζιά όπου έπαιζε ήταν ο Ωνάσης.

Όταν έχασε τον γιο του, Αλέξανδρο και τον είχε άταφο στον Σκορπιό, ο Ωνάσης κάλεσε τον Ζαμπέτα στο νησί. Ήθελε με τη βοήθεια του μπουζουκιού του να ξεπεράσει τον πόνο του. Ο πατέρας μου μας φώναξε για να μας το πει με τη συμφωνία να μην το μαρτυρήσουμε πουθενά.

Τον θυμάμαι να λέει χαρακτηριστικά: ”Μη σας ξεφύγει τίποτα, τα γνωστά… τουμπεκί ψιλοκομμένο”», εξομολογήθηκε η Κατερίνα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως λεπτομέρειες από τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση δεν θα πάψουν ποτέ να βγαίνουν στο φως…

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της